JSL: Novi Pazar - Crvena zvezda (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.04.2015.
15:23
Izvor: Sportske.net

U nefudbalskoj atmosferi na stadionu u Novom Pazaru viđena je dobra fudbalska predstava u kojoj je domaćin savladao Crvenu zvezdu rezultatom 2:1 (1:1) i stigao do istorijskog trijumfa nad šampionom države.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jelen Superliga Srbije, 21. kolo
Mesto i datum: Novi Pazar, 04.04.2015.
Stadion: Gradski stadion
Gledalaca: bez prisustva gledalaca
Vreme početka: 15.30

Novi Pazar
(4-1-4-1): Zečević; Đorđević, Vuković, Tintor, Kostić; Jevtović, Pavlović, Radivojević (od 63' F. Arsenijević), Matos (od 78' Rusmir), Mijić; Kecap (od 88' Falkao)

Crvena zvezda (4-4-2): Rajković; Cvetković (od 86' Avramovski), Pavićević, Lazić, Anđelković; Kovačević (od 78' Bosančić), Stojanović (od 71' Orlandić), Katai, Lazović; Parker, Jović

U toku su uvodni minuti duela u Novom Pazaru. Domaćin je na početku pokazao želju da se nadigrava pa možemo da se nadamo da ćemo u nastavku susreta gledati kvalitetan fudbalski meč.

Već u šestom minutu igre beležimo prvu dobru priliku na utakmici. Posle greške Darka Lazovića lopta stiže do Vladimira Radivojevića koji šutira po zemlji ali Predrag Rajković uspešno interveniše.

Odmah nakon prve prilike za ekipu Novog Pazara gosti kreću agresivnije ka protivničkom golu ali nalet koji je trajao gotovo dva minuta ne rezultira ničim konkretnim. Kako vreme odmiče crveno-beli bivaju sve agresivniji, ali još uvek nisu stvorili konkretnu priliku za postizanje gola.

Isplatila se agresivna igra fudbalerima Novog Pazara već u 15. minutu kada Admir Kecap uzima loptu nesigurnom Darku Laziću, ulazi u srce šesnaesterca posle čega ne uspeva da uputi udarac ali na odbijenu loptu natrčava Predrag Pavlović koji je šalje iza leđa Predraga Rajkovića - 1:0!

Gol pogledajte OVDE!

Samo trideset sekundi trajalo je vođstvo Novog Pazara. Odmah nakon što su izveli loptu sa centra crveno-beli stižu do izjednačenja preko Miloša Cvetkovića koji koristi pometnju u odbrani domaćih i šalje loptu u donji desni ugao golmana Zečevića - 1:1!

Gol pogledajte OVDE!

Nastavila je Crvena zvezda da preti Novom Pazaru nakon izjednačujućeg pogotka. Najpre je Aleksandar Kovačević tukao sa distance pored gola, a potom je Luka Jović propustio priliku da loptu koja je prošla kroz peterac ubaci u mrežu domaćih.

Ulazi prvo poluvreme u poslednju trećinu a tempo je u prethodnih pet minuta pomalo splasnuo čemu je kumovao i kraći prekid zbog ulaska medicinske ekipe na teren kako bi se pomoglo lakše povređenom Aleksandru Kataiju.

Kraća "opsada" gola Novog Pazara u 31. minutu završena je slabim udarcem Sava Pavićevića sa ivice šesnaesterca, ostaje 1:1. Dva minuta kasnije Džošua Parker odlično asistira Aleksandru Kataiju ali ovaj loše šutira pomalo i zbog lošeg terena.

Usledilio je kontranapad Novog Pazara po levoj strani preko Bruna Matosa koji je sam želeo da završi akciju umesto da loptu prosledi usamljenom Admiru Kecapu koji se nalazio na drugoj strani.

Sjajna prilika za Crvenu zvezdu u 37. minutu! Saša Stojanović je uspeo da uđe u šesnaesterac sa loptom, pokušao da šutira ali je bio izblokiran, posle čega lopta uz dosta sreće stiže do Luke Jovića čiji udarac brani dobro postavljeni Zečević!

Dodala je Zvezda gas u završnici i ponovo stigla do dobre prilike koju ne koristi Džošua Parker. Lopta je stigla sa desne strane terena a napadač gotujućeg tima bio je iznenađen pa je izostao bilo kakav udarac.

Iskupio se Parker za lošu reakciju samo dva minuta kasnije asistencijom kojom je spojio Luku Jovića sa golom. Omladinski reprezentativac sa šest metara prebacuje gol i šalje loptu na tribinu.

Završeno je prvo poluvreme na "Gradskom stadionu" u Novom Pazaru. Domaćin je bio bolji u prvih deset minuta, materijalizovao dobru igru golom Predraga Pavlovića ali je odmah zatim izgubio stečenu prednost ali i kontrolu nad utakmicom.

Crvena zvezda u završnici prvog dela mnogo agresivnija, stvorili su gostujući fudbaleri tri odlične prilike za samo pet minuta ali je ostalo 1:1 posle 45 minuta igre!

Na startu drugog dela crveno-beli stižu do prve prilike već posle minuta igre. Darko Lazović je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u šesnasterac ali je Saša Stojanović volej udarcem prebacio gol.

Mogao je Novi Pazar do prve prilike u drugom poluvremenu ali je Admir Kecap dobio prejaku loptu do koje je prvi stigao Predrag Rajković. Odmah na drugoj strani Luka Jović glavom spušta loptu na nogu Dušanu Anđelkoviću koji ne uspeva da je zahvati kako treba pa pogađa dobro postavljenog golmana Zečevića.

Sjajna prilika za domaće u 64. minutu susreta. Savo Pavićević je napravio prejkršaj u opasnoj zoni a Marko Jevtović je iz prekida gađao u donji desni ugao gola Predraga Rajkovića i za malo bio neprecizan!

Kazna za Zvezdine promašaje stiže u 70. minutu! Posle kornera lopta pogađa u ruku jednog od igrača Crvene zvezde a sudija Vlado Glođović pokazje na belu tačku!

Siguran izvođač najstrože kazne za domaći tim bio je Marko Jevtović. Novi Pazar vodi 2:1!

Gol pogledajte OVDE!

Odmah nakon primljenog gola trener Crvene zvezde na teren šalje crnogorskog napadača Petra Orlandića kako bi pojačao ofanzivnu liniju. Nedugo zatim u igru ulazi i nezadovoljni Miloš Bosančić koji je i ovu utakmicu počeo sa klupe.

Umesto da Zvezda krene agresivno ka protivničkom golu Novi Pazar ima kontrolu nad igrom i stvara šanse. Atraktivan udarac Marka Jevtovića u 79. minutu završio je u korneru zahvaljujući dobro postavljenom Parkeru.

Preuzela je gostujuća ekipa posed nad loptom ali za sada ne uspeva da ugrozi gol Zlatka Zečevića. Još pet minuta do kraja regularnog toka susreta. Baca sve karte na ofazivu Nenad Lalatović. U igri je i Daniel Avramovski.

Pet minuta nadoknade vremena!

Posle prekida Miloš Tintor izbacuje loptu van šesnaesterca ali onda iz odbitka Dušan Anđelković prebacuje okvir gola.

Završena je utakmica, uzalud protesti Nenada Lalatovića i stručnog štaba gostujućeg tima. Novi Pazar je zaslužio pobedu dobrom igrom a Zvezda je svoje šanse olako propustila i zbog toga je surovo kažnjena!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke