JSL - Imamo "lidera" u Evropi!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 21.11.2014.
17:45
Izvor: Sportske.net

Kvalitet JSL je u konstantnom padu, a konačno smo došli i do samog dna u Evropi kada posmatramo jedan parametar...

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

JSL je iz godine u godinu sve slabija, kvalitetni igrači odlaze u jače lige (Bugarska, Rumunija, Češka, Grčka, Turska, Kipar...), dok oni koji ne mogu da pronađu inostrani angažman ostaju ovde. Pisali smo vam pre nekoliko dana o prosečnim platama fudbalera u svetu, Srbija je veoma nisko kotirana, pa je logičan splet okolnosti i nedostatak kvalitetnih fudbalera.

Pojedini fudbalski stručnjaci i treneri koji su trenirali klubove JSL su govorili i o tome da je naša liga slabija za 30% od prethodne godine, a da je jedan od razloga i nedostatak napadača koji imaju osećaj za gol.

Muku sa tim najviše ima ekipa iz Kragujevca, Radnički 1923.

Naime, u jednoj disciplini ovaj klub je trenutno poslednji u Evropi kada gledamo najjača klupska takmičenja po državama. Pogađate, po broju postignutih golova.

Kragujevački klub je nakon 12 kola JSL postigao svega 2 gola, zanimljivo, oba na strani. Da zlo bude veće, ni u jedinoj utakmici kupa protiv Jagodine na svom terenu nije postignut gol, navijači su čak tada duhovito umesto pesme "Svi u napad, dajte gol", pevali "Svi u napad, šut na gol".

Klub je prvo napustio Dragoljub Bekvalac, zatim i veliki entuzijasta Vlado Čapljić (u intervjuu za naš sajt je govorio o situaciji u ovom klubu), a došao je sada još veći, Neško Milovanović koji ima ambicije da sa ovim klubom izbori opstanak u eliti.

Dakle, na megdan Crvenoj Zvezdi Radnički ide u 13. kolu bez ijednog postignutog gola na svom terenu. Kragujevčani nemaju razlog za optimizam, ali solidna igra na utakmicama protiv OFK Beograda i Mladosti iz Lučana im daje za pravo da se nadaju da neće primiti gol u meču sa šampionom.

U našem istraživanju gde smo posmatrali samo najviše rangove takmičenja u Evropi (samo one profesionalne, bez San Marina, Andore i sl.) došli smo do sledećih rezultata o prosečnom broju postignutih golova po meču. Najslabiji su na vrhu naše liste.

 Ekipa  Prosečan br. golova po meču
 Radnički 1923 (Srbija)
 0,17
 Dinamo Auto (Moldavija)
 0,23
 Arsenal Tula (Rusija)
 0,31
 Niki Volos (Kipar)
 0,33
 Haladaš (Mađarska)
 0,35
 Atalanta (Italija)
 0,36
 Hamburg (Nemačka)
 0,36
 Mladost Velika Obarska (BiH)
 0,42
 Ocelul (Rumunija)
 0,42

Dakle, Radnički postiže gol na svakom šestom meču.

Ono što je dobra stvar po Radnički, jeste da nisu najslabija ekipa u Evropi po broju osvojenih bodova, pošto su ih skupili čak tri puta više nego što su postigli golova. Najslabije ekipe u Evropi su Karpati iz Ukrajine i gore pomenuti Dinamo Auto iz Moldavije sa po 0 osvojenih bodova ove sezone.

Sutra od 13 časova Radnički dočekuje Crvenu Zvezdu na "Čika Dači", videćemo hoće li popraviti svoj skor na ovoj neslavnoj tabeli...

Kakvo je vaše mišljenje, da li su u stanju da učine tako nešto?




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 21.11.2014
20:55

Pa nisu daleko od Atalante, znaci li to da su nam lige slicne??

avatar
Bender
Friday, 21.11.2014
20:37

Ma bitno je da je Obarska bolja od Hamburga!! :)

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Friday, 21.11.2014
20:01

Kakva drzava..takav fudbal..uvek bilo i ostace! Ili drugacije receno,fudbal je ogledalo stanja u drzavi..slozili ili se ne slozili..vratite vreme unazad,proucite i videcete da je moja konstatacija na mestu!

avatar
Delije Crna Gora
Friday, 21.11.2014
18:58

Zvezdi će ga dati!!!
Ha, ha ,ha!!!
NAPRED ZVEZDA!!!

avatar
sakicmilan
Saturday, 22.11.2014
20:08