JSL: Donji Srem - Partizan 1-2 (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.03.2015.
16:50
Izvor: Sportske.net

Nemanja Kojić odveo Partizan do prve prolećne pobede!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Gostovanjem na novosadskom "Karađorđu" fudbaleri Partizana nastavljaju borbu za titulu i prvu pobedu u prolećnom delu sezone. Nakon remija u Humskoj sa Voždovcem (3:3) i Radničkim iz Niša (0:0) Partizan se danas sastaje sa ekipom Donjeg Srema.

Jelen Superliga Srbije 18. kolo
Mesto i datum: Novi sad, 07.03.2015.
Stadion: Karađorđe
Vreme početka: 17.00


Donji Srem - Belić, Lakićević, Prljević, Vukobrat, Josimov, Košutić (Stanković od 70.), Šarac, Abubakari, Jelić (Hristov od 85.), Obuoi, Spalević

Partizan - Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov, Drinčić, S. Ilić (A. Živković od 77.), Grbić, Babović, Ninković (Brašanac od 70.), Kojić.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela, Partizan pokušava da uspostavi inicijativu i već posle dva minuta igre, Nikola Ninković je opasno pripretio domaćima, ali je golman Belić odlično intervenisao.

Očekivalo se da ova velika prilika bude najava još većeg pritiska Partizana u pokušaju da što pre stigne do vođstva, ali se to nije dogodilo. Usledio je mirniji period igre, bez novih opasnosti po gol domaćih, u narednih desetak minuta.

I tek na isteku prvih pola sata igre, Partizan uspeva da stvori još dve ozbiljne prilike za gol. Najpre je Babović bio u izglednoj situaciji, ali se opet istakao golman Belić, da bi samo minut kasnije pripretio i Volkov, ali gola i dalje nema. Ostaje 0-0...

Ali, sve to je bila najava onoga što se dogodilo u 36. minutu - Nemanja Kojić, 0-1!

Agilni Nikola Ninković je ovde obavio najveći deo posla. Odlično je prošao po levoj strani, došao do gol-aut linije, a kada mu je u susret krenuo golman Belić, on je pravovremeno uočio usamljenog Kojića, koji je iz neposredne blizine sproveo loptu u mrežu.

Kojićev gol možete da pogledate OVDE.

Četiri minuta kasnije, umalo izjednačenje! Posle akcije domaćih po deesnoj strani, Obuoi je primio loptu na nekih sedam metara od gola, ali je njegov šut u poslednjem trenutku izblokirao Bandalovski.

DRUGO POLUVREME

Na startu drugog poluvremena, slična slika na terenu, Partizan kontroliše dešavanja, i dalje ima inicijtivu i vreba priliku da još kojim golom što pre reši pitanje pobednika u ovoj utakmici.

U 60. minutu videli smo i jedan opasan napad Donjeg Srema, golman Partizana Živković je posle centaršuta domaćih sa leve strane, loše boksovao loptu iz svog kaznenog prostora, ali su njegovi saigrači ipak uspeli da na vreme otklone opasnost.

Deset minuta kasnije, po jedna izmena na obe strane. U ekipi Partizana na terenu je Brašanac umesto Ninkovića, a kod domaćih je Stanković zamenio Košutića.

A, onda - Partizanov mat u tri poteza! Igrao se 76. minut, Babović je uposlio Volkova na levoj strani, ovaj sjajno centrirao za Kojića, koji udarcem glavom na pravi način završava ovu akciju - 0:2!

Minut kasnije, Petar Grbić je pao u kaznenom prostoru Donjeg Srema, ali po proceni arbitra, tu penala nije bilo.

I kada se činilo da ulazimo u miran finiš meča, Darko Spalević je prelepim volej udarcem, posle centaršuta sa leve strane u 78. minutu, savladao Živka Živkovića i vratio nadu Pećinčanima - 1:2!

Partizan pojačava pritisak u finišu, videli smo i jedan sjajno izveden slobodni udarac Nikole Drinčića iskosa sa leve strane, ali je golman Belić iz pomoć prečke sačuvao svoju mrežu.

Uzvratio je Josimov u 90. minutu na isti način, ovoga puta je Živković sjajno reagovao.

Kraj utakmice!



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Glogovac
Saturday, 07.03.2015
17:55

Napred Srem, bolji ste od njih, dokazite to naravno ako bude regularno.