JSL: Čukarički - Crvena zvezda (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.05.2015.
18:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Crvenu zvezdu sa 2:0 u poslednjoj utakmici 27. kola Jelen Superlige posle čega možemo da konstatujemo da titula posle godinu dana pauze ponovo odlazi u Humsku.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jelen Superliga, 27. kolo
Mesto i datum: Beograd, 10.05.2015.
Stadion: Čukaričkog na Banovom Brdu
Gledalaca: -
Vreme početka: 19.00

Čukarički - Stevanović, Stojković, Rendulić, Ostojić, Brežančić, D. Srnić, Regan (od 58' Todorović), Matić (od 84' Mandić), S. Srnić, Bojić (od 80' Mirosavljević), Stojiljković

Crvena zvezda - Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Ristić, Grujić (od 65' Avramovski), Katai, Lazović (od 77' Gavrić), Jović (od 90' Stojanović), Orlandić

Počela je poslednja utakmica 27. kola Jelen Superlige koja sa sobom nosi epitet derbija. Već u prvih pet minuta beležimo dve sjajne prilike za napadača Čukaričkog Nikolu Stojiljkovića. Prilikom prvog pokušaja lopta je završila u gol autu a drugi put je golman gostiju Predrag Rajković teškom mukom sačuvao mrežu.

Kraći prekid utakmice u desetom minutu. Sudija Dejan Filipović naložio je da spiker upozori navijače Crvene zvezde koji su uzvikivali nacionalističke pokliče.

Nakon nekoliko prodora po bokovima koji nisu dali rezultata Crvena zvezda je preko Aleksandra Kataija stvorila prvu dobru priliku na utakmici u 18. minutu prvog dela igre. Fudbaler Olimpijakosa stuštio se po levoj strani terena i šutirao u okvir gola Nemanje Stevanovića koji je dvema intervencijama uspeo da odbrani svoj gol.

Fudbaler Crvene zvezde koji je u 18. minutu imao najbolju priliku za goste u dosadašnjem toku susreta zaradio je prvu javnu opomenu nakon prekršaja sa leđa koji je napravio u 24. minutu.

Posle pola časa igre na Banovom Brdu možemo da konstatujemo da su obe ekipe imale po jednu dobru priliku za postizanje gola ali je na snazi i dalje rezultat sa početka utakmice.

Razigrala se Crvena zvezda u drugom delu prvog poluvremena a dobru akciju crveno-beli su izveli u 34. minutu. Posle dobrog proigravanja Petra Orlandića udarac ka golu uputio je Darko Lazović ali je bio izblokiran.

Samo dva minuta kasnije Petar Orlandić blokira udarac svog saigrača Aleksandra Kataija koji je bio u dobroj prilici za postizanje gola. Evidentno je da Zvezda steže obruč oko gola domaćih pa se čini da bi fudbaleri Čukaričkog bili zadovoljni da sudija Filipović označi kraj prvog dela u 38. minutu.

Posle neopreznog starta defanzivca Čukaričkog u 40. minutu Mihailo Ristić gađa gornji desni ugao gola Nemanje Stevanovića koji je pogledom ispratio kako lopta promiče pola metra pored stative.

Dva minuta pre isteka regularnog dela meča u prvom poluvremenu Crvena zvezda stiže do najbolje prilike. Marko Grujić je spojio Aleksandra Kataija sa golom ali je ovaj u situaciji "1 na 1" pogodio dobro postavljenog golmana Čukaričkog. U nastavku akcije lob udarac Darka Lazovića završava preko prečke.

U jeku inicijative Crvene zvezde domaćin stiže do prednosti. Čukarički je izbacio kompletnu odbranu gostiju, računajući i Predraga Rajkovića, u samo dva poteza pa Nikoli Stojiljkoviću nije bilo teško da ubaci loptu nebranjenu mrežu - 1:0!


Gol pogledajte OVDE!

Već na startu drugog dela meča Čukarički je došao do prilike da udvostruči prednost. Savo Pavićević se poigravao ispred svog šesnaesterca a kada je izgubio loptu Slavoljub Srnić se našao sam u visini penala odakle je dobro šutirao ali je pogodio Vukašina Jovanovića koji je odbranio svoj gol.

Dinamičan početak drugog dela. U 53. minutu Čukarički ne koristi kontranapad a Zvezda minut kasnije uzvraća preko Aleksandra Kataija koji propušta novu sjajnu priliku za goste. Pohvale idu na račun golmana Nemanje Stevanovića koji je sjajno reagovao nakon volej udarca Kataija.

Deset minuta bilo je potrebno Čukaričkom da kazni propuštenu priliku Aleksandra Kataija. Ponovo je odbrana gostujuće ekipe ispala a Filip Stojković je poslao upotrebljiv centaršut na glavu Igora Matića koji zakucava loptu u mrežu crveno-belih za vođstvo "Brđana" od 2:0!

Gol pogledajte OVDE!

Mogao je Čukarički do trećeg gola u 65. minutu posle nesporazuma Predraga Rajkovića i Dušana Anđelkovića koji su u isto vreme krenuli na loptu koja je na kraju završila u gol autu.

Čini se da crveno-beli neće biti kadri da nadomeste dva gola zaostatka pošto na 15 minuta pre kraja ne uspevaju se oslobode protiska domaćih igrača i još uvek nisu stvorili konkretnu priliku izuzev one koju je Katai propustio u 53. minutu.

Razbijeno deluje odbrana gostujućeg tima. U 76. minutu Igor Matić je mogao da stavi tačku na meč ali je Vukašin Jovanović ponovo bio na pravom mestu i blokirao udarac kapitena Čukaričkog.

Pokušao je Petar Orlandić u 89. minutu ali je Nemanja Stevanović ponovo bio siguran pa je ostalo 2:0 za domaće. U nadoknadi vremena povredio se Luka Jović i njegovo mesto na terenu pripalo je Saši Stojanoviću.

Nije bilo više vremena za promenu rezultata. Čukarički je savladao Crvenu zvezdu sa 2:0 i prišao joj na četiri boda tri kola pre kraja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 11.05.2015
18:20

Lalatovicu odlazi!

avatar
Zvezdas od rodjenja
Sunday, 10.05.2015
22:16

Bravo za Cuku zasluzena pobeda.

avatar
Pantelija Miladinovic
Sunday, 10.05.2015
21:39

Pa bre Lalatoviću kako sam ne vidiš i ako te upravni odbor podržava da ti nisi još zreo i kvalitetan za Šefa stručnog štaba FK Crvena Zvezda, vrati se bre u Kruševac, i vodi stobom one fudbalske neznalice beka Cvetkovića, Gavrića, za koje si ti tvrdio da su to odlični igrači, a vidi se očigledno da bek Cvetković je nfudbalska neznalica za beka Petkovića koji se oporavio od povrede a danas protiv

avatar
Poznavalac
Sunday, 10.05.2015
21:29

Ocekivano,brdjani su za klasu ispred i da je postenija liga sigurno bi bili ispred zvezde na tabeli.

avatar
Don Silvio
Sunday, 10.05.2015
23:40

i ispred partizana

avatar
Milos023
Sunday, 10.05.2015
20:57

Lalatovicu samo da mi je videti ti ledja!Covece bez morala i ramote,odlazi i pusti da tim vodi neko ko zna trenerski posao,a ne laik kao sto si ti!

avatar
Аполо
Sunday, 10.05.2015
22:28

Vodio je i Prosinecki pre njega, koji je mnogo veci znalac, i opet covek nije mogao nista. Nejasno mi je kako niko ne shvata da nije do trenera, eto prosle sezone nas je vodio trener za koga vecina nije cula i osvojio titulu. Transfer politiku kroji uprava a ne trener, on je tu samo marioneta koja postavi formaciju a onda neko iz pozadine daje instrukcije ko ce igrati napad a ko odbranu. Mi vec godinama problem u klubu koji se samo sistemski moze resiti, a ne zamenom trenera, koje inace menjamo svake godine i kao sto vidis rezultata nema. A finansijski deo ne bih da pominjem, to je tek tragikomedija.

avatar
Milos023
Monday, 11.05.2015
00:14

Zvezdi treba iskusan trener,a ne trneri koji ce se uciti na nama....koji crni Prosinecki,Jankovic,Lalatovic.......

avatar
pjer
Sunday, 10.05.2015
20:52

ovu titulu posvecujemo onom treneru spartaka sto se namece zvezdi da radi za dzabe ...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 10.05.2015
20:50

Slaviće se TITULA

avatar
Sunday, 10.05.2015
20:30

to je to,jel ?