JSL - Crvena zvezda vs Napredak 1-0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 21.03.2015.
17:59
Izvor: Sportske.net

Trku za titulu sa Partizanom, ekipa Crvene zvezde nastavila večeršnjom minimalnom pobedom nad Napretkom.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Trener aktuelnog šampiona Nenad Lalatović ponovo se odlučio za ofanzivnu postavu, ali za razliku od prethodnog kola, među starterima nema Petra Orlandića, pošto se u tim vratio Darko Lazović.

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Lazović (Orlandić od 83.), Ristić, Stojanović (Bosančić od 73.), Katai (Kovačević od 62.), Parker, Jović.

Napredak: Popović, Radulović, Paunović, Frimpong, Urošević – Vučetić, Gobeljić – Luković, Dimitrov, Trujić, Ndiaje (Bajić od 58.).

PRVO POLUVREME

Samo dva minuta bila su potrebna fudbalerima Crvene zvezde da dođu do prve ozbiljne prilike za gol.

Posle neusleog napada gostiju, usledila je brza kontra crveno-belih preko Džošue Parkera, koji je ušao u kazneni prostor, ali se u jednom trenutku okliznuo, pa njegov udarac na kraju nije bio precizan. Gađao je bliži ugao, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Zvezda ima konstantnu inicijativu, ali se gosti za sada uspešno brane.

I ne samo što se uspešno brane, nego su u 13. minutu izveli odlilčan kontranapad preko Dimitrova, koji je odlično šutirao iskosa sa desne strane, golman Rajković je odbio loptu, a opasnost je konačno otklonio bivši bek Kruševljana Miloš Cvetković, koji je u poslednjem trenutku izbio loptu ispred Trujića.

Zvezda ubrzo uzvraća, Parker je imao još jednu odličnu priliku, pa Luka Jović u 21. minutu, kada mu je odlično asistirao Anđelković sa leve strane, ali vodećeg pogotka i dalje nema.

Deset minuta kasnije, nova opasnost pred golom Napretka. Ponovo je sve krenulo od Anđelkovića sa leve strane, Kataijev udarac je izblokiran, lopta je zatim došla do Stojanovića, koji je odmah prosledio ka Lazoviću, ali on je zamalo zakasnio.

U ovim trenucima, navijači Zvezde na severnoj tribini prave ''bakljadu'' i kao da su time najavili slavlje zbog vodećeg pogotka crveno-belih.

Igrao se 34. minut, Zvezda je iznudila korner sa desne strane, Ristić je poslao loptu na prvu stativu, ona se na kraju odbila do Lazovića, koji sa desetak metara, snažnim udarcem, šalje loptu u mrežu - 1:0!

Lazovićev gol možete da vidite OVDE.

DRUGO POLUVREME

Kako je počelo prvo poluvreme, tako startovalo i drugo. Odmah velika prilika za Džošuu Parkera, ali ponovo je golman Popović izašao kao pobednik. Ostaje 1-0 za Zvezdu.

Usledio je period mirnije igre, a onda stopostotna prilika za Napredak! Odlična akcija gostiju, na kraju situacija jedan na jedan, Dimitrova i kapitena Crvene zvezde Predraga Rajkovića, ali je golman domaćih sjajno reagovao i sačuvao minimalnu prednost crveno-belih!

Par minuta kasnije, trener Zvezde reaguje uvođenjem Aleksandra Kovačevića, umesto ofanzivnijeg Aleksandra Kataija.

Napredak opasniji u drugom poluvemenu, u 72. minutu videli smo njihovu kontru 'četiri na dva', ali su se Kruševljani spetljali u završnici, pa se ova akcija završila nepreciznim dodavanjem.

Odmah zatim, Nenad Lalatović reaguje uvođenjem Bosančića umesto Saše Stojanovića.

Ulazimo u sam finiš meča, igra se poslednjih deset minuta, a u 82. minutu nova opasnost po gol Zvezde! Ovog puta je Luković odlično šutirao sa nekih 18 metara, gađao je gornji desni ugao, ali je Rajković odličnom paradom sačuvao mrežu.

Ostaje 1-0, a Lalatović uvodi Petra Orlandića. Izašao je strelac jedinog gola Darko Lazović.

I upravo je Orlandić mogao da reši sve dileme u 90. minutu, bio je sam ispred golmana gostiju, iskosa sa desne strane, ali je nonšalantno šutirao pravo u Popovića.

Na samom kraju, jedna sporna situacija. Kovačević je izgubio loptu na sredini terena, Kruševljani su osvojioli loptu, krenuli u kontru, ali ju je sudija zaustavio zbog prekršaja nad Zvezdinim vezistom. Trener gostiju Matić je protestovao, ali naravno, bez efekta. Sudija svoju odluku ne menja, a ubrzo je označio i kraj utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke