JSL: Crvena zvezda - Spartak (kraj)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.08.2014.
19:22
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde zasluženo su savladali Spartak iako su do tri boda i minimalne pobede stigli teškom mukom i posle revije pogođenih stativa i prečki.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Završena je utakmica na našem najvećem stadionu zasluženom pobedom Crvene zvezde koja posle četiri odigrane utakmice u JSL ima 12 bodova i gol razliku 7:0!

Najbolja prilika za Spartak na večerašnjoj utakmici viđena je u 83. minutu posle udarca Nemanje Milića. Nećete verovati, stativa je spasila Predraga Rajkovića!


Nakon još jedne stative koju pogađa Đorđe Rakić Zvezda nastavlja da pritiska protivnika i stiže do gola u 79. minutu! Strelac je Daniel Avramovski a lopta je na putu ka mreži zakačila jednog od igrača Spartaka i prevarila Budimira Janoševića - 1:0!


Baca Nenad Lalatović sve karte na napad. Umesto Nenada Gavrića na terenu je Đorđe Despotović pa Zvezda sada igra sa tri klasična špica.

Odmah nakon ulaska na teren Avramovski izvodi prekid sa desne strane a Zvezda u dva navrata pogađa prečku! Prvo je Luka Jović glavom pogodio okvir gola a na odbijenu loptu natrčao je kapiten Mijailović ali je i on pogodio prečku!

Uspešno se brane Subotičani pa Nenad Lalatović uvođenjem Daniela Avramovskog pokušava da dodatno optereti defanzivnu liniju gostiju. Makedoncu je ovo prva takmičarska utakmica u dresu Crvene zvezde.

Pokušava Zvezda da stigne do gola koji bi joj olakšao posao u večerašnjem susretu ali i dalje nema promene rezultata. Poslenju priliku za domaće ima je Nejc Pečnik posle centaršuta Mijailovića ali je lopta završila visoko preko gola.

Odmah nakon prekida zbog izmene Zvezda stiže do dve prilike od koji druga biva bolja ali udarac završava na prečki. Samo nekoliko sekundi ranije i Rakić glavom tuče tik pored leve stative gola Budimira Janoševića.

Već posle pet minuta igre u drugom delu Nenad Lalatović pravi prvu promenu i to prinudnu. Vukan Savićević napušta teren zbog povrede a Luka Jović zauzima njegovo mesto.

Počelo je drugo poluvreme, nije bilo promena u sastavima dveju ekipa a trener Spartaka može u potpunosti da bude zadovoljan prikazanim jer njegova ekipa uspešno čuva bod po koji je došla u Beograd.

Završeno je prvo poluvreme na "Marakani". Zvezda se mučila pokušavajući da stigne do gola i evidentno je da se u igri šampiona Srbije primećuje izostanak Nenada Milijaša i Darka Lazovića.

Osim udarca Aleksandra Kovačevića Zvezda je najbolju priliku za gol stvorila u 26. minutu kada je Pečnik dobro zahvatio nabačenu lotpu ali je Janošević dobro intervenisao.

Nakon 25 minuta igre nema prilika za gol ali Zvezda polako preuzima kontrolu nad utakmicom i pokazuje želju da što pre "otovri bravu" na Janoševićevom golu.

Protiču uvodni minuti utakmice bez izglednih prilika, i bez ikakvih uzbuđenja. Domaćin "opipava puls" Spartaka a Subotičani za sada stoje dobro i kontrolišu igru.

Još tri utakmice četvrtog kola Jelen Superlige igraju se od 19 časova i 30 minuta a pored mečeva na Banovom Brdu i na "Čairu", na "Marakani" šampion dočekuje subotički Spartak.

Duel Crvene zvezde i Spartaka biće interesantan posebno zbog činjenice da se radi o dve ekipe koje za 270 minuta igre od početka sezone nisu primile golove a domaćin u večerašnji meč ulazi u izmenjenom sastavu sa Ristićem i Gavrićem u startnoj postavi.

Crvena zvezda
- Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Ristić (od 68' Avramovski), Savićević (od 50' Savićević), Pečnik, Gavrić (od 74' Despotović), Rakić

Spartak
- Janošević, Milošević (od 62' Dukić), Radović, Jondić (od 70' Mrkela), Farkaš, Torbica, Balabanović, Antonić, Kovačević, Milić, Plavšić
(od 51' Maksimović)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke