JSL: Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0 (kraj)

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 09.08.2014.
19:36
Izvor: Sportske.net

Crvena Zvezda u prvom kolu JSL gosti ekipu Radničkog iz Niša pred oko 25 hiljada gledalaca, može li Crvena Zvezda protiv tradicije i Nišlija?

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Ekipa Crvene Zvezde u prvom kolu nove sezone čeka Radnički iz Niša na proslavi prošlogodišnje titule, a ovaj meč će suditi srpski najpoznatiji sudija, Milorad Mažić. Crvena Zvezda nije mogla da računa na novajlije u ovom meču zbog zabrane registrovanja igrača.

Crvena Zvezda: Rajković - Lazić, Pavićević, Petković, Majailović - Kovačević, Milijaš, lazović, Savićević, Pečnik - Rakić.

Radnički Niš: Filipović - Lazarevski, Đorđević, Ljubinković, Pavlović - Ćulum, Kolarović, Jovanović, Pejčić - Batioha, Punoševac.

'2 - Već u drugom minutu sjajna prilika za Radnički, Batioha i Pejčić su izašli na golmana Rajkovića, ali je nekadašnji fudbaler OFK Beograda napravio kardinalnu grešku, a Rajković je sjajno intervenisao i spasao Crvenu Zvezdu ranog zaostatka.

'6 - Crvena Zvezda polako preuzima inicijativu, Lazović je u petom minutu ubacio loptu po zemlji na peterac, ali je Savićević zakasnio za delić sekunde.

15. minut - Igra se sa puno tempa, Radnički vreba iz kontre, Crvena Zvezda drži loptu u svom posedu.

20. minut - Utakmica ulazi u mirniji deo, Zvezda i dalje drži loptu...

35. minut - Bez nekih većih prilika na obe strane sa par šuteva iz daljine. Fudbaleri Radničkog iz Niša su se zbunili u svom šesnaestercu nakon ubačene lopte Lazovića, ali domaći fudbaleri nisu uspeli da savladaju Filipovića.

38. minut - Sve žešći napadai Crvene Zvezde, prvo je Pečnik odlično prošao i šutirao, odbranio je Filipović, da bi minut nakon toga Rakić šutirao po zemlji, ali je ponovo golman gostiju bio na mestu.

40. minut - Potez utakmice Darka Lazovića, sjajno je petom proigrao Đorđa Rakića koji ipak šutira preko golasa dvadesetak metara.

41. minut - Sjajan prodor za sada igrača utakmice, Darka Lazovića, prošao je po desnoj strani uz korner liniju, vratio povratnu, ali je Rakić izblokira.

'43 - Crvena Zvezda stiže do zaslužene prednosti. Gol je visio u vazduhu, Milijaš je dobio loptu na 25 metara od gola, opalio je po njoj, ona je pogodila Ljubinkovića, promenila pravac i prevarila golmana Filipovića.

'45+1 - Katastrofalna procena Filipovića! Milijaš je izveo slobodan udarac sa 35 metara, lopta je dugo putovala ka golu, a Filipović je u stilu Bobana Bajkovića procenio loptu koja je na kraju ušla u gol, 2:0!

Poluvreme je završeno rezultatom 2:0 u korist Crvene Zvezde, apsolutno zasluženo. Milijaš je postigao oba gola za Zvezdu, a Radnički iz Niša je propustio najbolju priliku na utakmici još na samom početku.

'52 - Početak drugog dela igre bio je nešto mirniji sve do navedenog minuta kada je Savićević izašao iskosa sa leve strane na golmana Filipovića koji je dobro intervenisao. Samo minut kasnije Pejčić je imao dobru priliku za Radnički, ali nije bio precizan.

'54 - Ponovo odličan prodor Crvene Zvezde po levoj strani, Savićević je odlično probio, uputio loptu koja je išla paraleleno sa gol linijom, ali niko nije uspeo da je gurne u mrežu. Crvena Zvezda pojačava napade na gol Radničkog.

'65 - Ponovo mirniji deo meča, igra se uglavnom na sredini terena.

'67 - Solidan udarac Nejca Pečnika, ali samo pored gola. Odmah nakon toga je napustio teren, ušao je Luka Jović.

'69 - Samo minut je trebalo Luki Joviću da uđe u šansu za gol, obišao je golmana Filipovića, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.

'73 - Solidan udarac Nenada Milijaša iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla preko gola.

'78 - Još jedan odličan prodor Lazovića po desnoj strani, uputio je udarac ka golu Nišlija, ali je ponovo Filipović dobro intervenisao. Ostalo je 2:0, a utakmicu Crvena Zvezda rutinski privodi kraju.

'84 - odličan centaršut Pejčića, ali Punoševac nije dobro udario loptu glavom nakon što je rajković zakasnio da interveniše.

'86 - Velika prilika za Crvenu Zvezdu, Ristić je sjajno proigrao Mijailovića, ovaj vratio povratnu ka Joviću, ali je mladić pogodio samo u Rakića.

'88 - Zicer za Đorđa rakića nakon proigravanja Lazovića, ali je ponovo bio neprecizan napadač crveno-belih.

Kraj meča, Crvena Zvezda je pobedila sa 2:0 golovima Nenada Milijaša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke