JSL: Crvena zvezda - Donji Srem (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.10.2014.
17:56
Izvor: Sportske.net

Nakon remija a Voždovcem i poraza u 147. "večitom derbiju" fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Donjeg Srema 1:0 u okviru 10. kola JSL.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Šampion Srbije dobrano je posrnuo u poslednja dva kola domaćeg šampionata pa posle devet odigranih utakmica već zaostaje za Partizanom i Vojvodinom na tabeli.

Današnji duel sa Donjim Sremom u okviru 10. kola JSL biće prilika da se tim Nenada Lalatovića vrati u pobednički ritam dok gosti iz Pećinaca na "Marakanu" dolaze po novo iznenađenje.

Povrede i suspenzije uslovile su nekolike promene u domaćem sastavu a trener Lalatović promenio je i formaciju pošto meč počinju dva klasična napadača.

Crvena Zvezda
- Rajković, Pečnik, Pavićević, Lazić, S. Đorđević, Ristić, Bosančić (od 66' Avramovski), Lazović, Katai, Rakić i Despotović (od 46' Grujić)

Donji Srem - Belić, Lakićević, Prljević, Lakić-Pešić, Punoševac, Bukorac (od 49' Grujičić), Ožegović, Zec (od 69' Beljić), Stanisavljević, Krunić, Spalević

Pre početka utakmice stadion je ostao u mraku zbog kvara na trafo stanici. Ceo kraj oko Zvezdinog stadiona nije imao struje, ali je u međuvremenu problem rešen pa su stvoreni uslovi da utakmica počne sa dvadesetak minuta zakašnjenja.

Uvodnih deset minuta utakmice protiče bez izglednih prilika ali su se fudbaleri Donjeg Srema nakon uvodnog pritiska domaćih odvažili na presing koji je dao rezultata pošto je gol Predraga Rajkovića dobrih tri minuta držan pod opsadom.

Zvezda za sada deluje bezidejno i fudbaleri Donjeg Srema u ovakvoj konstelaciji stvari mogu da računaju na jedan bod.

Preuzeli su inicijativu fudbaleri Crvene zvezde a posle jednog udarca Rakića u 33. minutu defanzivac Donjeg Srema igrao je rukom pa je sudija opravdano pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Nejc Pečnik pa Zvezda ni iz čega stiže do prednosti od 1:0 u 35. minutu igre!

Tri minuta pre kraja prvog dela igre Miloš Bosančić sjajno šutira sa dvadesetak metara ali golman Belić krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. Odmah potom igrač na liniji dobro interveniše nakon udarca Đorđa Rakića pa ostaje 1:0.

U poslednjem minutu prvog dela igre Donji Srem postiže gol ali on biva poništen zbog navodnog ofsajda. Čini se, međutim, da je Darko Spalević bio u dozvoljenoj poziciji i da je Donji Srem oštećen.

Završen je prvi deo igre.

Već na startu drugog dela igre Lalatović šalje u igru Marka Grujića a u svlačionici je ostao Đorđe Despotović. Sada domaći igraju u formaciji koju je Lalatović forsirao od početka sezone sa samo jednim špicem.

Sat vremena igre na "Marakani" a od početka drugog dela nema uzbuđenja pred golovima Rajkovića i Belića premda Zvezda deluje opasnije.

Najbolja prilika u drugom poluvremenu za goste viđena je u 65. minutu nakon akcije po desnoj strani i prilike u kojoj se našao Stanisavljević. Prvotimac Donjeg Srema previše je komplikovao pa je na kraju Rajković odbranio njegov udarac.

Petnaest minuta pre kraja susreta nema promene rezultata a za sada ni izgleda da bi do kraja mogli da vidimo još koji gol.

Ipak, deset minuta pre kraja Zvezda stiže do sjajne prilike posle prodora Darka Lazovića ali Đorđe Rakić sa pet metara glavom tuče pravo u dobro postavljenog Belića.

Dva minuta pre kraja još jedna prilika za Zvezdu. Mihajlo Ristić pokušao je sa dvadesetak metara ali lopta odlazi tik pored leve Belićevog gola.

Na kraju ostaje 1:0 za Crvenu zvezdu koja na kratko prelazi na drugu poziciju na tabeli, bar do kraja susreta Vojvodina - Voždovac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke