JSL: Crvena zvezda - Borac (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.04.2015.
16:57
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su čačanski Borac u okviru 22. kola JSL i primakli se "večitom rivalu" na 2 boda zaostatka uoči Uskrsa.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jelen Superliga – 22. kolo
Mesto i datum: Beograd, 09.04.2015.
Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: -
Vreme početka: 17.00

Crvena zvezda - Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Stojanović (od 75' Avramovski), Lazović (od 71' Orlandić), Bosančić, Parker, Jović (od 56' Gavrić)

Borac - Bajić, Boranijašević, Gojković (od 68' Miletić), Maslać, Živković, Jovančić, Božić, Krunić, Zec, Mašović (od 58' Milojević), Đerić

PRVO POLUVREME

Nema većih uzbuđenja na početku utakmice, Crvena zvezda za sada pokušava da nametne pritisak i stigne do ranog gola koji bi joj olakšao stvari. Čačani za sada disciplinovani u odbrani, vrebaju priliku iz kontranapada.

Prva prilika na meču viđena je u šestom minutu. Borac je posle kontranapada dobio priliku da ugrozi gol Crvene zvezde iz kornera ali je Predrag Rajković bio priseban i refleksnom intervencijom sprečio Alena Mašovića da zatrese mrežu.

U jedanaestom minutu dva vezana kornera za domaće a posle drugog Crvena zvezda stiže do prednosti. Uigrana akcija rezultirala je golom Luke Jovića koji je posle centaršuta Saše Stojanovića i kratkog pasa glavom Darka Lazovića samo trebalo da prosledi loptu u mrežu - 1:0!

Gol možete pogledati OVDE!

Nastavlja Crvena zvezda da preti posle prekida. Ponovo je Saša Stojanović dobro izveo korner ali je udarac Sava Pavićevića u 15. minutu završio preko prečke.

Prvi put je Crvena zvezda iz igre stvorila lepu i opasnu akciju. Dušan Anđelković je povukao loptu po levoj strani, zatim je dodao Luki Joviću koji je prosleđuje na ivicu šesnaesterca odakle Miloš Bosančić šutira jako i neprecizno pa lopta odlazi ka južnoj tribini.

Posle pola časa igre na stadionu "Rajko Mitić" možemo da konstatujemo da Crvena zvezda i dalje kontroliše situaciju na terenu i pokušava da drugim golom trasira put ka pobedi već u prvom poluvremenu.

Posle dužeg perioda gosti uspevaju da upute udarac ka golu Predraga Rajkovića ali Mario Maslać sa distance šalje loptu van okvira gola.

Završnica prvog dela igre donosi i prvi duži prekid zbog povrede Dušana Anđelkovića. Levi bek Crvene zvezde drži se za levi skočni zglob ali će nakon ukazane medicinske pomoći nastaviti da igra.

Gotovo dva minuta trajala je akcija Crvene zvezde iz koje se na kraju nije izrodilo ništa konkretno. Dosta dobrih dodavanja ali bez udarca ka golu.

Uspeli su crveno-beli da stvore dobru priliku minut pre isteka regularnog dela prvog poluvremena. Darko Lazović je prošao po desnoj strani i ušao u šesnaesterac a onda je uposlio Miloša Bosančića koji tuče u bliži ugao gde se nalazio dobro postavljeni Vladimir Bajić.

DRUGO POLUVREME

Na statru drugog dela igre beležimo bakljadu na severnoj tribini ali i prvu priliku posle svega tri minuta igre. Posle centaršuta sa desne strane Džošua Parker spušta loptu na nogu Darku Lazoviću koji šutira pored leve stative.

Pokušaj brzonogog krilnog napadača bio je najava onoga što će se dogoditi već u 50. minutu. Opsada Borčevog gola završena je pogotkom Luke Jovića koji se nakon asistencije Saše Stojanovića oslobodio čuvara i poslao loptu iza leđa golmana Vladimira Bajića dupliravši prednost crveno-belih na 2:0!

Gol pogledajte OVDE!

Nakon drugog pogotka Luke Jovića mladi napadač ustupa svoje mesto na terenu Nenadu Gavriću koji u 60. minutu dobro šutira ali u golmana Borca.

Već u 64. minutu Džošua Parker biva oboren u šesnaestercu pa Darko Lazović udarcem sa bele tačke postiže treći gol za Crvenu zvezdu i stavlja tačku na ovaj meč - 3:0!

Gol pogledajte OVDE!

Nema više rezultatske neizvesnosti na stadionu "Rajko Mitić". Zvezda će upisati nova tri boda i prebaciti pritisak na drugu stranu Topčiderskog Brda čime će bar na kratko poraz u Novom Pazaru pasti u drugi plan.

Činilo se da fudbaleri Borca nemaju šanse da ugroze Predraga Rajkovića ali je opuštanje domaćeg sastava omogućilo Radetu Kruniću da u 80. minutu smanji prednost Crvene zvezde na 3:1!

Dosta posla za lekarsku ekipu Crvene zvezde u završnici susreta. Najpre je Petar Orlandić iznesen sa terena zbog povrede kolena a kada se on vratio na teren isti je napustio Dušan Anđelković.

Završena je utakmica na stadionu "Rajko Mitić". Crvena zvezda je potpuno zasluženo stigla do 14. pobede u šampionatu i sada ima dva boda manje u odnosu na Partizan barem do ponedeljka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke