JSD Partizan i Grad Beograd unapređuju saradnju

Autor: Beta Beta
sreda 02.12.2015.
15:18
Izvor: Beta

Delegacija Jugoslovenskog sportskog društva "Partizan" koju je predvodio predsednik društva Milorad Vučelić posetila je danas Skupštinu Beograda i razgovarala sa zamenikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem i gradskim menadžerom Goranom Vesićem.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Na sastanku je razgovarano o saradnji Grada i JSD Partizan, kao i o rešavanju tekućih problema koji su se pojavili u prošlosti, a tiču se poreza na imovinu i podrške klubovima članovima Partizana, preneo je Beoinfo.

Obrazlažući predlog za izmenu Zakona o porezu na imovinu koji je Grad Beograd inicirao, Vesić je istakao da predlozi idu ka tome da se porezi na imovinu sportskih objekata i objekata kulture umanje.

"Na osnovu sadašnjeg Zakona o porezu na imovinu, većina sportskih klubova ima problem da plati porez, jer sportski objekti nisu komercijalni, već su pre svega mesta gde se odvija sportska delatnost.

Upravo zbog toga iniciran je predlog za promenu Zakona kako bi se pomoglo sportskim klubovima. Pored toga, Grad Beograd će u narednom periodu više ulagati u masovni školski sport, kao i obezbeđenje osnovnih uslova za rad sportskih klubova kroz plaćanje termina za treninge",
naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović
zahvalio je klubovima JSD Partizan na sportskim uspesima koji promovišu Beograd i Srbiju i istakao da Grad pokušava da pomogne njihov rad i u uslovima finansijske krize i uprkos štednji zbog obaveza koje grad ima iz prethodnog perioda.

"Jugoslovensko sportsko društvo Partizan je za Grad Beograd važan partner zbog velikog broja aktivnih sportista i dece koja treniraju u vašim klubovima i mi ćemo se truditi da u budućnosti napravimo još bolju saradnju koja treba da bude u interesu i  Partizana i Beograda, a pre svega, u interesu sporta i mladih ljudi", rekao je Andreja Mladenović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
d.j.grljanac
Thursday, 03.12.2015
20:42

...и јел то један од разлога избацивања Вујошевића?nСрам те било Вучелићу, твог левог јајца Поповића и десног Вазуре.

avatar
116 GODINA VELICINE
Wednesday, 02.12.2015
17:28

Andreja Mladenovic je zamenik gradonacelnika? Sad mi je sve jasno...