Jovičić: "Važno za Partizan, važno za srpski fudbal!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.07.2014.
23:27
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Jedan od potpredsednika FK Partizan Mile Jovičić govorio je u Razgradu za srpske medije o trenutnoj finansijskoj situaciji u klubu, značaju predstojećeg dvomeča sa Ludogorecom, i mogućnosti da u narednom periodu ekipa bude pojačana novim igračima.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbalere Partizana u narednih nedelju dana očekuje dvomeč sa Ludogorecom u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona a koliko su utakmice sa šampionom Bugarske važne možda najbolje svedoče i izjave potpredsednika kluba Mileta Jovičića koji se nalazi sa ekipom u Razgradu.

"Ovo je za Partizan vrlo važna utakmica, ja bih proširio dijapazon interesovanja jer smatram da je ovo jako važna utakmica za srpski fudbal. Sjajno bi bilo da Partizan prođe dalje, pre svega za sve nas u klubu i naše navijače ali i za srpski fudbal ukupno jer bi to bila potvrda kvaliteta obzirom da su svi ostali klubovi ispali iz takmičenja" počeo je svoje izlaganje Jovičić.

Fudbaleri Partizana sutra kreću u borbu za mesto u plej-of fazi kvalifikacija za LŠ a ukoliko u dve utakmice eliminišu Ludogorec to će značiti da će crno-beli naredne sezone sigurno igrati makar u grupnoj fazi Lige Evrope.

"Učešće na evro sceni donosi mnogo toga, pre svega daje bonitet i ličnu kartu svakom klubu pa tako i Partizanu, a isto tako i druge prinadležnosti koje se ogledaju u materijalnom smislu. Sem toga, sve to na viši nivo podiže i samu ekipu i donosi jednu novu vrednost kada su u pitanju igrači" ističe Jovičić.

Upitan da prokomentariše trenutnu finansijsku situaciju u klubu Jovičić je priznao da ona nije na zadovoljavajućem nivou i da bi zbog toga bilo jako važno da se ostvari plasman u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja.

"Situacija nije baš najbolja, to je apsolutno jasno. Uslovno može da se kaže da je nešto bolja nego kod drugih ali svakako nije zadovoljavajuća. Preduzećemo određene mere da u skorije vreme to saniramo. Plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope bi poboljšao i finansijsku situaciju, pored onoga što sam već rekao" rekao je Jovičić.

Kada je reč o pojačanjima Jovičić nije bio preterano pričljiv ali je kratko poručio da se nije odustalo od dovođenja novih igrača i da se trenutno "radi na tome".

Fudbaleri Partizana u sredu igraju prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za LŠ a duel sa Ludogorecom počinje od 20 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke