Jović zaintrigirao dva evropska velikana!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.04.2015.
10:26
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo ali su zato evropski velikani pomno ispratili učinak naših talenata i crvenim slovima upisali ime Luke Jovića u svoje "teftere".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prethodne nedelje širom Evrope igrane su utakmice na turnirima elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u konkurenciji do 19 godina. Srbiju je put odveo u Holandiju gde joj dve pobede nad Švajcarskom i Norveškom i poraz od domaćina nisu bili dovoljni da obezbedi plasman na kontinentalnu smotru.

Pomenuti turnir bio je prilika da skauti većih evropskih klubova na delu vide igrače koji slove za velike potencijale, pa se tako inapadač Crvene zvezde Luka Jović našao "na radaru" i to ne bilo kojih klubova.

Dnevni list "Sport" došao je do saznanja da su dobre partije Luke Jovića privukle pažnju skauta slavnog Ajaksa i engleskog Totenhema!


Predstavnici dva pomenuta kluba već su rezervisali svoje mesto na stadionu "Rajko Mitić" kako bi Luku Jovića videli na delu u najvećoj utakmici srpskog fudbala koja je zakazana za 25. april.

Interesovanje Ajaksa i Totenhema ne treba da čudi pošto su i u vreme dok je Luka Jović tražio formu u prvom timu na adresu Ljutice Bogdan 1a stizale unosne ponude, pre svega ona od Fiorentine (1.000.0000€ + 20% od naredne prodaje) i Atletiko Madrida (2.000.000€).

Sa trenutne tačke gledišta odluka Crvene zvezde da odbije inicijalne ponude italijanskog i španskog kluba pokazala se ispravnom a nedavni dogovor o produžetku saradnje sa Lukom Jovićem samo je učvrstio poziciju crveno-belih u slučaju "trgovine" mladim napadačem.

Jasno da do kraja sezone uz još dobrih partija Luka Jović može samo da podigne svoju tržišnu vrednost koja prema procenama specijalizovanog sajta "transfermarkt" trenutno iznosi 750.000 evra.

Kada se uzme u obzir potencijal omladinskog reprezentativca Srbije ta cena u datom trenutku ne predstavlja pravi odraz njegove vrednosti pošto je jasno da crveno-beli od Jovićeve prodaje mogu da inkasiraju nekoliko miliona evra.

Podsetimo, poslednje milione evra od prodaje igrača Crvena zvezda je zaradila kada je trgovala Lukom Milivojevićem (2.700.000€), Nikolom Maksimovićem (1.900.000€) i Urošem Spajićem (1.500.000€).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke