Jović se iskupio za promašaje, Zvezda čeka Uskrs na "-2"!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.04.2015.
18:57
Izvor: Sportske.net

Nakon poraza u Novom Pazaru šampion Srbije se vratio na pobednički kolosek i smanjio bodovnu prednost Partizana na dva boda zahvaljujući trijumfu nad ekipom čačanskog Borca.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Šampion Srbije upisao je 14. ovosezonsku pobedu u okviru 22. kola Jelen Superlige pošto je na stadionu "Rajko Mitić" savladao čačanski Borac rezultatom 3:1 (1:0). Crvena zvezda će tako Uskrs dočekati sa dva boda zaostatka za "večitim rivalom".

Crvena zvezda
- Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Stojanović (od 75' Avramovski), Lazović (od 71' Orlandić), Bosančić, Parker, Jović (od 56' Gavrić)

Borac - Bajić, Boranijašević, Gojković (od 68' Miletić), Maslać, Živković, Jovančić, Božić, Krunić, Zec, Mašović (od 58' Milojević), Đerić

Golove pogledajte OVDE!

Šampion Srbije ušao je u utakmicu svestan činjenice da bi pogotkom na samom početku sebi u mnogome olakšao posao. Zvezda je vrlo brzo preuzela inicijativu ali je Borac prvi stigao do prilike za postizanje gola.

Odbrana domaćih loše je intervenisala posle kornera u 6. minutu pa se Alen Mašović našao u poziciji da glavom neometano šutira pod prečku gola Predraga Rajkovića koji refleksnom intervencijom uspeva da sačuva mrežu.

Vrlo brzo Čačani su platili ceh za taj promašaj pošto je Zvezda iz dobro uigranog prekida posle kornera stigla do vodećeg gola.

Saša Stojanović je ubacio loptu iz ugla, na bližoj strani peterca našao se Darko Lazović koji je glavom prebacio loptu na drugu stativu a neometani Luka Jović rutinski pogađa za vođstvo Crvene zvezde od 1:0!

Nakon vodećeg gola u 11. minutu crveno-beli su nastavili da vrše pritisak na odbranu Borca ali su samo još jednom do odlaska na odmor naterali Vladimira Bajića da interveniše.

Udarac Miloša Bosančića posle prodora Darka Lazovića jedini je vredan pomena, dok su ostali pokušaji po pravilu bili nedovoljno dobri da ugroze gol gostiju iz Čačka.

Izabranici Bogića Bogićevića nisu pokazali preveliku želju da napadnu već su svoje šanse čekali iz kontre ali takvih prilika u prvom delu igre nije bilo pa samo jedan udarac Marija Maslaća može da se ubroji u konkretne pokušaje gostujućeg tima.

Darko Lazovic

U nastavku utakmice na terenu je postojao samo jedan tim. Crvena zvezda je po direktivi Nenada Lalatovića krenula agresivno od prvog minuta nastavka i takav pristup isplatio se domaćinu posle pet minuta igre.

Opsada Borčevog gola trajala je gotovo dva minuta a onda je Luka Jović jednim potezom izbacio kompletnu zadnju liniju gostujućeg tima i postigao drugi gol za crveno-bele čime je rešio pitanje pobednika.

Odmah nakon drugog gola Luka Jović je ustupio mesto u timu Nenadu Gavriću a vrlo brzo Zvezda je stigla i do trećeg pogotka.

Džošua Parker je u 64. minutu uradio sve sam, zatim je bio oboren u šesnaestercu, a Darko Lazović je uz podršku sa "severa" povisio na 3:0 čime je pitanje pobednika bilo rešeno 25 minuta pre kraja meča.


Čačani su do počasnog gola došli deset minuta pre kraja susreta a strelac je bio nesuđeni fudbaler Crvene zvezde Rade Krunić.

Nakon počasnog pogotka Borca nismo videli ništa vredno pomena osim dva prekida zbog povreda Petra Orlandića i Dušana Anđelkovića koji su posle ukazane pomoći ipak završili utakmicu.

Aktuelni šampion Srbije stigao je tako do nova tri boda i smanjio prednost Partizana na samo dva boda do ponedeljka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke