Jovanović: "Živim za pobedonosni gol u večitom derbiju"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.10.2016.
15:02
Izvor: Beta

Mladi fudbaler Partizana Djordje Jovanović zahvalio je danas treneru Marku Nikoliću što mu je pružio priliku da zaigra za prvi tim i naveo da "živi za to" da postigne pobedonosni gol u "večitom" derbiju.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Đorđe Jovanović je postigao gol u subotu prijateljskoj utakmici u Beogradu protiv PAOK-a (1:2). On je ušao u igru u drugom poluvremenu, a lep gol postigao je na dodavanje Alena Stevanovića.

"Izuzetno sam zahvalan treneru Marku Nikoliću što mi je pružio priliku da treniram sa prvim timom i ukazao poverenje na utakmici, najpre sa Zetom, a zatim i sa PAOK-om i omogućio mi da ispunim dugogodišnji san, da zaigram pred punim tribinama za prvi tim i postignem gol. Davaću sve od sebe i trudiću se da svojim zalaganjem i požrtvovanjem zaslužim mesto u prvom timu", rekao je sedamnaestogodišnji Jovanović za klupski sajt.

Jovanović je iz Leposavića, a fudbal je počeo da trenira kao šestogodišnjak u lokalnom klubu Kosmet.

"Kada sam imao 10 godina dobio sam poziv da se priključim petlićima Partizana. Pošto sam bio isuviše mali da bih se odvojio od porodice i preselio u Beograd, naredne tri godine nastavio sam da treniram u Leposaviću, a vikendom sam dolazio sa roditeljima u Beograd kako bih igrao za Partizan. Prve utakmice za Partizan sam odigrao kao desetogodišnjak, a sa 13 godina sam se preselio u Beograd", rekao je on.

Jovanović je bio na pripremama sa prvim timom crno-belih.

"U Partizanu me je do ove godine trenirao Dragan Kecman, koji je uvek verovao u mene i bio mi puna podrška. Sada u omladincima učim od fudbalskog velikana Dževada Prekazija, a on nam svakodnevno prenosi svoje znanje i iskustvo. Ove zime sam bio na pripremama sa prvim timom Partizana. Dobio sam priliku da treniram i budem u društvu sa fudbalskom legendom Sašom Ilićem i ostalim prvotimcima, koje veoma poštujem i kao ljude i kao igrače", naveo je on.

Jovanović je rekao da "njegovim venama teče crno-bela krv" i dodao da mu je uzor fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo.

"Partizan je klub za koji navijam od kad znam za sebe, crno-bela krv teče mojim venama i živim da postignem pobedonosni gol u 'večitom' derbiju. Dopada mi se igra Kristijana Ronalda i može se reći da mi je on uzor. Želim da jednog dana igrom i ponašanjem na terenu i van njega zaslužim da budem uzor nekim novim klincima", rekao je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 11.10.2016
08:24

Каже да сад у омладинцима учи од фудбалског великана Џевада Преказија. Ваш великан можда јесте али фудбалски никад.

avatar
Anderton
Monday, 10.10.2016
21:09

Odavno me neki klinac ovako nije oduševio. Ali rano je, treba barem seniorska sezona proći da se vidi ko je ko.

avatar
Peđa3
Monday, 10.10.2016
15:43
avatar
Jedan jedini
Monday, 10.10.2016
15:36

Mali doces i to na red....Sada to radi i buši Leonardo😂😂😂

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 15.10.2016
02:06

busi vieira sa 3 gola u 2 derbija,ovaj levanadro dao 1 slucajan gol,lik pricao kao da je dao 101,hahahahah komedija

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 10.10.2016
15:20

Dzevad Prekazi zvezdu pregazi. Kakav bre Kristijano, tebi neki spic treba da bude uzor!

avatar
bojanb
Monday, 10.10.2016
15:12

Cuvajte ovo dete kao oci u glavi