Još tri kluba podržala Sudijsku komisiju i kritikovala Terzića

Autor: Beta Beta
petak 03.03.2017.
18:16
Izvor: Beta

Fudbalski klubovi Bačka, Novi Pazar i Borac pridružili su se danas podršci Sudijskoj organizaciji i kritikovali su izjavu generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića vezanu za delegiranje arbitara.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

U poslednjih nekoliko dana podigla se velika prašina oko toga ko će suditi predstojeći "večiti" derbi. Pitanje delegiranja sudija pokrenula je Crvena zvezda, odnosno Terzić, koji je upitao Fudbalski savez Srbije (FSS) zbog čega utakmicu ne sudi Milorad Mažić već Majo Vujović.

Posle izjave Zvezdana Terzića oglasili su se i predstavnici Sudijske komisije FSS, Zajednice superligaša, ali i Partizan i nekolicina klubova, koji su naveli da treba zaštiti integritet Sudijske organizacije.

Član skupštine Bačke Marjan Rnić, koji je i u Izvršnom odboru FSS-a, rekao je da Terzić "svojim istupom stvara atmosferu linča".

Rnić je u izjavi agenciji Beta naveo da se i sam "suočavao sa pretnjama" i da razume sudije.

"Moj stav je da sve komisije FSS-a moraju da budu nezavisne i samostalne u odlučivanju. Kao predsednik komisije za žalbe vrlo često se nalazim u situaciji u kojoj je sada Sudijska komisija i razumem njihovu poziciju i vrstu pritisaka koju trpe", istakao je Rnić.

Po njegovim rečima, on i bilo ko drugi iz Bačke se neće mešati u rad Sudijske komisije "po cenu da se ispadne iz lige".

"Ne treba podizati tenzije pred bilo koji meč, a pogotovo ne pred 'večiti' derbi. Odgovorno tvrdim da Sudijska komisija ne traži od sudije da navija za neki klub ili da neki klub ne daj Bože oštete. Na ovaj način samo se pravi atmosfera linča. Neka sudije rade svoj posao, a zna se ko treba da ih delegira i analizira njihov učinak", dodao je Rnić.

Novi Pazar je podržao stav klubova Superlige i ocenio da je Terzićevo mešanja u rad Sudijske komisije "neprihvatljivo".

"Potpuno je neprihvatljivo da se funkcioner bilo kog kluba, u ovom slučaju Terzić, direktno meša u rad Sudijske komisije FSS", naveo je generalni sekretar Pazara Senad Hadžifejzović u izjavi dostavljenoj Beti.

Ocenjeno je da srpski fudbal ima "dobrih arbitara koji mogu da sude najvažnije utakmice", a da to nije uvek Mažić, "jedan od najboljih evropskih sudija".

Novi Pazar je naveo da će "uvek podržavati odluke" zvaničnih organa FSS-a, koji imaju "potpunu autonomnost u svom radu".

Borac je poručio da "svako treba da radi svoj posao" i pružio punu podršku organima FSS-a.

"Svedoci smo poslednjih dana da se podigla velika prašina oko delegiranja. Taj posao radi Sudijska organizacija i mi kao klub imamo puno poverenje u rad ove komisije, a ujedno se protivimo trendu da pojedini rukovodioci nekih naših klubova daju sebi za pravo da ne samo komentarišu, već se i direktno mešaju u rad organa FSS. Posebno nas boli činjenica da je reč o ljudima iz 'velikih' klubova koji se podebelo finansiraju iz budžeta države čiji smo ravnopravni članovi i mi 'mali'", navodi se u saopštenju Borca.

Klub iz Čačka je dodao da će istrajati na putu do zacrtanog cilja stigne "isključivo sportskim argumentima na zelenom terenu".

Fudbaleri Zvezde i Partizana igraju sutra od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić", u 24. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli su prvi na tabeli sa šest bodova više od "večitog" rivala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Saturday, 04.03.2017
00:43

Gazda izgleda si se preigrao :)

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 03.03.2017
22:10

P.S. Dodajte tu i Vojvodinu, i za to sam pogresio, naivcina...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 03.03.2017
20:13

Ostao je jos samo Metalac da se javi i da ispadne da sam potpuno pogresio u proceni mada se odmah videlo da sam preterao jer je ocigledno da stvari vise nisu ni blizu pola-pola, mozda cak ni 60-40, neutralne mozemo da racunamo, a i ne moramo.. Mislim da Vosa svakako nece, a sto se vise njih bude javilo, to je gore po Partizan.

avatar
Friday, 03.03.2017
19:46

Pitanje za ljude iz FK Borac: gde ste vi videli da se Partizan žalio na suđenje npr. zato što vam je dosuđen penal protiv Partizana za prekršaj koji je igrač Partizana napravio van šesnaesterca. Nismo isti i ne stavljajte nas u isti koš tj. ne stvaljajte ih u naš koš pošto oni nemaju više te koševe.

avatar
paok
Friday, 03.03.2017
19:39

Ja ne volim Terzica ali neka Borac i Novi Pazar plate svoje dugove prema igracima pa neka onda kritikuju drugoga.

avatar
Petar Petar
Sunday, 05.03.2017
02:06

Ajde da ti ovde napisem. Da, i ja sam hteo da je totalno nerazumna stvar da je Donald zavrsio utakmicu bez kartona a da je Everton dobio za bukvalno prvi start koji je bio meksi kudikamo od Donaldovih.Sto se tice tih faulova Djurdjevica na to sam i mislio da ne oseca igru, jer realno je Djurdja svaki put izneo Friponga na ledjima i bukvalno je svaki put dao faul odbrambenom igracu. Ajde da kapiram da je to slucajno i da je takav utisak mogao da stekne, mada je nemoguce da u svakom kontaktu faul pravi napadac koji je na lopti i koji ima odbrambenog na ledjima. Sve u svemu, kriterjum nije bio bitnije drugaciji nego na svakom derbiju. Uvek je sudija kod dosudjivanja faulova bar 60/40 na strani Zvezde. Nista novo i nista cudno.

avatar
Petar Petar
Monday, 06.03.2017
17:24

Pa da, to sam i hteo da kazem. Znaci takvi dueli su snaga na snagu i ako odbrambeni nema snage da zadrzi napadaca onda mu ne jase po ledjima, nego ga ceka da se okrene. Zato i kazem, od pet takvih situacija tri sigurno nisu faiul napadaca. To je uzajamno i to se pusta da dobije ko je jaci.

avatar
paok
Sunday, 05.03.2017
16:23

Slazem se da se uvek malo prednost daje odbranbenom igracu. Ali samo koliko puta se ovaj okrenuo prema golu posle duela i onda se prekida igra. Mozda se ne bi nista ni desilo ali mozda bi se i napravila neka sansa posle toga.

avatar
Aleksandar K
Friday, 03.03.2017
19:34

To su ti koji partizanu poklanjaju bodove fuj

avatar
Friday, 03.03.2017
19:25

ma svi smo mi ludi jedino je on upravu ... znate kad ce plata u Srbiji biti veca od 250 evra ? NIKAD dokle god imamo ljude koji podrzavaju ovakve persone ...

avatar
ugaseni zivoti
Friday, 03.03.2017
19:25

Kako veliki klubovi se javljaju borac, pazar,backa I surdulica pa njima treba da bude cast sto igraju u istoj ligi sa Zvezdom.