Još jedna Partizanova goleada za vrh tabele!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.08.2014.
20:57
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana ostvarili još jednu ubedljivu pobedu u domaćem šampionatu. U trećem kolu Superlige oružje u Humskoj je položila ekipa Donjeg Srema, pa su crno-beli uz Zvezdu jedini sa maksimalnim učinkom, ali i sa najboljom gol razlikom.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Iako smo tokom prvih 45 minuta uglavnom gledali fudbalsku uspavanku, ono što se dešavalo u drugom poluvremenu daje prelaznu ocenu večerašnjoj utakmici u Humskoj.

Partizan je ostvario očekivanu pobedu, na kraju je bilo 3-0 za crno-bele, ali da je iskusni napadač gostiju Darko Spalević bio koncentrisaniji u stopostotnim prilikama, meč bi svakako bio neizvesniji.

U svakom slučaju, pobeda Partizana, bez kažnjenog trenera Marka Nikolića na klupi, potpuno je zaslužena, a na vodeći gol se čekalo do poslednjih trenutaka prvog poluvremena.

Iz prva ozbiljnije akcije i prilike u prvih 45 minuta, Škuletić je uspeo da iznudi jedanaesterac, pošto je posle njegovog šuta lopta pogodila u ruku Bukorca i sudija Piper je pokazao na belu tačku.

Škuletić je i izveo jedanaesterac i poslao loptu u mrežu, za minimalnu prednost pred odlazak na odmor - 1:0.

Drugo poluvreme počelo je u znaku znatno konkretnije i hrabrije igre gostiju. Prvo je Spalević u 51. minutu imao situaciju jedan na jedan sa golmanom Luikačem, ali je čuvar mreže crno-belih izašao kao pobednik.

Samo par minuta kasnije, opasan pokušaj je imao i Đuro Zec, ali još jedna odlična intervencija Lukača.

Ubrzo je odgovorio i Partizan, u čijim redovima su u nastavku zaigrali i najiskusniji - Saša Ilić i Danko Lazović i utakmica je rešena u korist favorizovanog domaćina.

Samo par minuta pošđto je ušao u igru, Lazović je duplirao prednost Partizana. Igrao se 68. minut, centaršut Živkovića ka Škuletiću, na kraju se lopta odboja do Lazovića koji je šalje pod prečku - 2:0.

U narednim minutima još nekoliko prilika na obe strane, a najbolju je propustio Spalević, koji je u 72. minutu, posle odlične kontre, sa petnaestak metara pogodio prečku.

A tačku na ovaj meč stavio je Saša Marković, koji je u 75. minutu pravovremeno reagovao na odbijenu loptu posle pokušaja kapitena Ilića sa 15 metara - 3:0.

Golove možete pogledati OVDE.

Partizan je večeras postao i prva ekipa u domaćem šampionatu koja je ove sezone stigla do dvocifrenog broja postignutih golova i to je dodatni razlog za optimizam pred revanš meč sa Nefčijem u kvalifikacijama za LE.

Partizan: Lukač, Vulićević, B. Ilić, StankovIć, N. Petrović, Brašanac, Marković, Grbić (Lazović od 63.), Živković, Marinković (S. Ilić od 54.), Škuletić (Pantić od 81).

Donji Srem: Milinović, Lakićević, Punoševac, Prljević, Lakić-Pešić, Bukorac, Grujičić, Beljić, Stanisavljević (Obuobi od 59.), Zec, Spalević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke