Još jedan veliki uspeh Partizanove omladinske škole! ''Titula, slaviće se titula'' grmelo u Italiji!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.04.2017.
12:11
Izvor: Sportske.net

Da li su ovi klinci pravi naslednici generacije Mitrovića, Markovića, Ninkovića?

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Dve generacije Omladinske škole Partizana (2002 i 2004) učestvovale su od 14. do 17. aprila na prestižnom turniru za mlađe kategorije ''Gallini World Cup 2017'' u gradu Pordenone (Italija).

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Partizana, radi se o izuzetno velikom i prestižnom turniru, koji se održava devetnaestu godinu zaredom. Na ovogodišnjem turniru u dve kategorije učestvovale su 72 ekipe iz 13 zemalja sa 1100 igrača.

Starija ekipa pionira crno-belih nije otputovala na turnir kompletna, pošto je u isto vreme imala i turnir u Atini slične jačine, pa su na kraju turnira bili plasirani u grupi timova od 9-12.

Ali, zato su ''petlići'' trenera Zvonka Popovića (2004) osvojili prvo mesto u konkurenciji 24 ekipe iz 11 zemalja. Među njima su bile i ekipe iz Brazila i SAD.

Crno-beli su, redom, rušili sledeće ekipe: Mendrisoto (Švajcarska) 3:1, Ankonu (Italija) 3:0, Pordenone (Italija) 2:1, Alfanse Bojs (Holandija) 5:0, Fontanafredu (Italija) 5:0 i u finalu ekipu Ausonia iz Milana rezultatom 5:1.

Ekipa Partizana je, dakle, postigla ukupno 23 gola, a od toga je čak 13 postigao sjajni Vanja Vlahović koji je tako stigao i do titule najboljeg strelca turnira.

Drugi strelac turnira je takođe igrač Partizana Samed Baždar sa 7 golova. A da dominacija crno-belih bude potpuna, za najboljeg igrača turnira proglašen je Mihailo Petković, takođe iz Partizana.

Inače, strateg crno-belih Zvonko Popović jedini je trener koji je osvojio dva puta turnir u dve različite kategorije: 2009. godine njegova ekipa tadašnjih kadeta (Lazar Marković, Ninković, Mitrović…) osvojili su ovaj turnir, i sada ponovo u kategoriji petlića, sa sledećim igračima:

Mihajlović Đorđe, Kostić Aleksa, Peković Veljko, Aćimović Dimitrije, Stjepanović Mateja, Živković Marko, Baždar Samed, Petković Mihailo, Vlahović Vanja, Vasić Leontije, Lazarević Andrija, Groznica Srđan, Kovačević Bojan, Stojanović Luka, Ugrinović Veljko, Polumenta Dorijan, Marinković Milivoje i Cvetković Srđan.
--

--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Sunday, 23.04.2017
13:27

Je l' neko cuo za neki od ovih timova koje je partizan pobedio? Uspeh je naravno pobediti bilo koga, ali NAJPRESTIZNIJI turnir, a na njemu timovi za koje nikad niko nije cuo. Gde je Ajax, gde je Atalanta kad se vec klinci pominju? Neke sarlatane pobedjivali i digli se u vis.

avatar
Sunday, 23.04.2017
13:04

Jos jedan dokaz, tacnije, jos jedan u nizu/moru dokaza, da je Partizan uz Vojvodinu najveci klub u Srbiji i da je fudbalski klub, a ne neko politicko i sredstvo manipulacije jer u seniorskom timu i pogonu uvek pruza sansu sopstvenoj deci i nije (bar ne iskljucivo) poligon za bogacenje i ratovanje sa svima ostalima. Nasa dva kluba moraju zajedno da povedu promene i da ih predvode kao mocni stozeri, a da li ce nam za to trebati pet, deset, petnaest ili dvadeset i pet godina da dovedemo i sprovedemo to lepo do kraja kako treba i kako dolikuje, ne znam, ali dajte da barem pocnemo...

avatar
Lazar Grobar
Sunday, 23.04.2017
12:43

Ljudi,ima i Zvezda dobru omladinsku školu,toliko dobru da dovodi Brazilce za omladisnki tim :D

avatar
Sunday, 23.04.2017
12:24