Jesenji prvak stanuje u Humskoj!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 23.11.2014.
18:57
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije savladao je Napredak u poslednjem susretu 13. kola JSL čime je obezbedio titulu jesenjeg prvaka u domaćem šampionatu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Ubedljivim trijumfom u duelu sa Napretkom rezultatom 3:1 (1:0) fudbaleri Partizana overili su titulu jesenjeg prvaka u Jelen Superligi pošto su na dva kola do zimske pauze pobegli prvom pratiocu na šest bodova.

Golove pogledajte OVDE!

Partizan:
Lukač, B. Ilić, Ćirković, Stanković, Volkov, Drinčić, Ninković (od '72 A. Živković), Marković. S. Ilić (od '88 Kojić), Lazović (od '78 Luka), Škuletić.

Napredak: Popović, Cvetković, Urošević, Gobeljić, Janičić, Frimpong, Lazić, Stanojević (od '66 Dimitrov), Trujić, Božović (od '75 Bajić), Mama N' Diaje.

Kompletan tok utakmice OVDE!

Prvih 45 minuta na stadionu Partizana obeležio je visok tempo igre i totalna dominacija fudbalera domaćeg tima koji su, tek u nekoliko navrata, dozvolili izabranicima Saše Štrbca da iz kontranapada krenu ka Milanu Lukaču.

Počevši od sedmog minuta i udarca Nikole Ninkovića sa dvadesetak metara, fudbaleri Partizana tukli su ka Zoranu Pavloviću sve do trenutka kada "glineni golub" na golu Napretka nije imao rešenje za šut Danka Lazovića.

Samo za prvih 45 minuta igre izabranici Marka Nikolića šutirali su 11 puta u okvir gola gostujućeg tima ali je najveći broj tih udaraca išao pravo u Pavlovića.

Najbliže golu bio je Petar Škuletić u 21. minutu kada je praktično savladao Pavlovića ali je prečka sprečila najboljeg strelca lige da već u tim trenutku dovede crno-bele u vođstvo.

Što nije Škuletiću, pošlo je za rukom Danku Lazoviću devet minuta pre odlaska na odmor. Centaršut Nikole Ninkovića bio je hiruški precizan a zaboravljeni Danko Lazović lako je glavom poslao loptu iza leđa golmana Napretka za prednost Partizana od 1:0.


Bio je to osmi pogodak iskusnog napadača u tekućoj sezoni, dok je Nikola Ninković upisao asistenciju čime je nastavio seriju dobrih partija.

Do odlaska na odmor Partizan je nastavio da pritiska goste ali Nikola Drinčić u dva navrata, i jednom Petar Škuletić, nisu uspeli da utiču na promenu rezultata.

Danko Lazovic
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev

Na startu drugog poluvremena primetno je bilo da će fudbaleri Napretka krenuti otvorenije ka golu Milana Lukača i takav pristup umalo im je doneo izjednačenje u 54. minutu posle udarca Miloša Stanojevića.

Partizan je na takvu igru gostiju vrlo brzo našao odgovor a crno-beli svoju prvu priliku da reše meč propuštaju na isteku sat vremena igre kada Ninković ne koristi dubinsku loptu koju mu je poslao Saša Marković.

Gosti su u 71. minutu tražili penal posle starta Branka Ilića nad Nikolom Trujićem ali je Glođović odmahnuo rukama pa je Slovenac umesto tragičara postao junak.

Dva minuta nakon što je u svom šesnaestercu bio u duelu sa Trujićem Slovenac na drugoj strani dobija upotrebljivu loptu od Volkova koju koristi da postigne prvi pogodak u crno-belom dresu i reši pitanje pobednika!

Do kraja utakmice Partizan uspeva da postigne treći gol a Petar Škuletić da popravi svoj golgeterski saldo.

Posle greške Nemanje Janičića na sredini terena Škuletić se našao sam pred golmanom Napretka pa mu nije bilo teško da postigne 12. gol u šampionatu i povisi prednost domaćih na 3:0!

U nadoknadi vremena Napredak je stigao do počasnog gola preko N' Dijaea koji je na taj način postavio konačnih 3:1!

Partizan je današnjom pobedom nad Napretkom overio titulu jesenjeg prvaka dva kola pre kraja prvog dela sezone pošto je povećao prednost u odnosu na Crvenu zvezdu na čitavih 6 bodova.

Uz bodovnu prednost crno-beli imaju i bolji međusobni skor pa ni dva poraza do kraja jesenjeg dela sezone ne mogu da ih uklone sa liderske pozicije na tabeli na kojoj će ostati bar do drugog kola prolećnog dela šampionata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Poznavalac
Monday, 24.11.2014
11:12

kakva korist od jesenje titule ili titule uopste kada u partizanu igra jedan voja stankovic,sasa ilic u 36.godini,markovic,danko lazovic koji samo pada i simulira i nije dobio jedan jedini duel u nasoj ligi??koliko vredimo najbolje se vidi kada igramo protiv osrednjih evropskih timova u evropi i sluzimo za gol razliku..a,titula bez pecata u evropi sluzi samo napaljenim klincima i navijacima za prepucavanje i skoro pa nista vise..

avatar
Povratak kralja BAN2
Monday, 24.11.2014
00:43

Odnos udaraca na gol protivnika je pravi pokazatelj da je pobeda Partizana potpuno zaslužena. Bravo!

avatar
Dzontra Volta
Monday, 24.11.2014
00:06

Svaka cast, momci! cestitke ide i velikim grobarima na ovom portalu Zeljku Grobaru, Revoltu i Povratku Kralja. :)

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Monday, 24.11.2014
17:38

Hvala ti, brate, cestitam i ja tebi:-D

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Monday, 24.11.2014
00:06

Apsolutno zasluzena pobeda Partizana koja je upravo toliko i trebala da bude izrazena u golovima, a nismo bas morali da primimo taj gol. Ni govora o penalu za goste pre 2:0 jer faul jeste postojao, ali izvan kaznenog. Jedina greska je sto nije svirao nista i sto Branku u toj situaciji nije pokazan zuti jer ga je drzao rukama, a posle malo sapleo i levom nogom.

avatar
Sunday, 23.11.2014
22:31

B R A V O ! I hvala vam. Iskreno se nadam da ce za predsednika doci neko ko ce vam placati za ovo sto radite mada, na zalost nas Grobara, ono sto cujem i ono sto se kuva ne da nije dobro vec mozemo ladno da kazemo da smo gotovi, ali sacekajmo jos malo, sto ja cesto volim da kazem, takav smo mi narod, znamo da izdamo pa mozda se mucka samo kako bi se doslo do fotelje a posle sve na stranu Partizana, videcemo uskoro.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Monday, 24.11.2014
00:04

Brate, sto me nerviras tako, svaki put strepim sta ces da napises o Partizanu:-D

avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Sunday, 23.11.2014
20:43

Bravoo Partizan,Bravo Grobari za navijanje sta reci ....Tuga za ovo sto se dogodilo :(

avatar
Čika Marko
Sunday, 23.11.2014
20:39

Zvezdo ugledaj se na partizan....

avatar
Sunday, 23.11.2014
20:14

Eeee...,tako se to radi moj lalatovicu sramoto,vredjas kolege bruko!