Jermenija - Srbija (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.10.2014.
17:47
Izvor: Sportske.net

Reprezenatcija Srbije vraća se iz Jermenije sa bodom osvojenim pre svega zahvaljujući sjajnom Vladmiru Stojkoviću i golu koji je Zoran Tošić postigao u poslednjem minutu susreta.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Duelom sa Jermenijom na nacionalnom stadionu "Republika" u Jerevanu reprezentacija Srbije kreće u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Jermenija i Srbija do sada su odigrale tri utakmice a Srbija ima pozitivan bilans od dve pobede i jednog remija.

Naš nacionalni tim od osamostaljenja nikada nije igrao na kontinentalnom šampionatu a poslednje Evropsko prvenstvo na kojem je Jugoslavija uzela učešće igrano je 2000. godine u Belgiji i Holandiji.

Selektori dveju reprezentacija odlučili su se za sledeće sastave:

Jermenija - 1 Berezovski, 3 Harojan, 5 Arzumanjan, 4 Voskanjan, 6 Mkrtčjan (od '52 R. Hovsepjan), 7 Artur Edigarjan, 8 Pizeli (od '85 15 Karapetian), 13 K. Hovhanisjan, 20 Hajrapetjan, 11 Sarkisov, 22 Manučarjan

Srbija - 1 Stojković, 6 Ivanović, 5 Nastasić, 13 S. Mitrović, 11 Kolarov, 8 Gudelj (od '75 A. Mitrović), 14 Matić, 21 Marković (od '27 Kuzmanović), 10 Tadić, 7 Z. Tošić, 9 Đorđević (od '70 Lazović)

Početni udarac izvela je reprezentacija Jermenije a prvu opasnost pred golom Srbije videli smo u drugom minutu kada je Vladimir Stojković na vreme intervenisao ispred napadača domaće selekcije.

Reprezentativci Srbije preuzeli su inicijativu, napali domaćina, a prvi udarac preko gola Berezovskog uputio je Nemanja Gudelj. Na startu utakmice primećuje se blaga nesigurnost u poslednjoj liniji našeg nacionalnog tima.

Nova prilika za Srbiju usledila je u 14. minutu susreta nakon prekida koji je izveo Aleksandar Kolarov. Jak i precizan udarac išao je u okvir gola ali je Berezovski bio siguran.

Dvadeset minuta bilo je potrebno reprezentativcima Srbije da stvore priliku koja se može nazvati izglednom. Šansa da Srbija povede izrodila se nakon individualnog poteza Dušana Tadića čiji je udarac sa 18 metara golman Jermenije teškom mukom odbio u korner.

Sredinom prvog poluvremena Lazar Marković ostaje na zemlji a u 27. minutu Dik Advokat pravi prvu prinudnu izmenu. Fudbaler Liverpula napušta teren, u igri je Zdravko Kuzmanović.

Samo trideset sekundi od ulaska u igru Zdarvko Kuzmanović tuče ka golu Jermenije a golman domaćih šalje loptu u korner posle kojeg Branislav Ivanović pokušava glavom ali lopta odlazi preko prečke.

Srbija ima više od igre, Jermeni su prinuđeni da se brane, ali "Orlovi" i dalje traže način da razbiju bunker domaće selekcije.

Posle pola časa igre Jermeni su uspeli da zaprete Vladimiru Stojkoviću. Pizeli je sjajno gađao donji desni ugao ali je naš reprezentativni golman fantastičnom intervenciom "iščupao loptu" iz gola i sprečio domaće da povedu.

Nova prilika za Srbiju viđena je u 37. minutu susreta pošto je lopta stigla do Zorana Tošića koji sa levog boka gađa u dobro postavljenog Berezovskog koji deluje sve sigurnije.

Na drugoj strani Nastasić nesmotreno u skoku obara jednog od reprezentativaca Jermenije a Pizeli ovoga puta gađa preko gola iz slobodnog udarca.

Četiri minuta pre isteka regularnog dela igre u prvom poluvremenu Kolarov probija po levom boku a njegov centaršut zamalo biva previsok pa Filip Đorđević temenom ne uspeva da zahvati loptu na dovoljno dobar način čime još jedna prilika odlazi u nepovrat.

U toku je nadoknada vremena a sudija iz Norveške pokazuje prvu javnu opomenu na meču i to Matiji Nastasiću. Posle prekida odbrana srpskog nacionalnog tima otklanja opasnost.

Selektori nisu menjali u poluvremenu a Srbija od starta drugog dela igre kreće agresivno ka golu domaćina. Ušao je Ivanović u šesnaesterac posle prodora po desnoj strani ali je dobijenu loptu posle duplog pasa samo doturio do protivničkog golmana.

Posle prve promene koju je u 52. minutu napravio selektor Jermenije domaćin stiže do prve prilike u drugom poluvremenu. Pomoćna igra posle kornera omogućila je Pizeliju da uputi centaršut a Sarkisov sa šest, sedam metara glavom prebacuje gol.

Još jedna dobra prilika za Srbiju u 56. minutu ali Zoran Tošić posle odličnog ubacivanja u prazan prostor očajno prima loptu koju mu je uputio Nemanja Matić, pa golman Jermenije uspeva da interveniše. Ovo je mogla da bude idealna prilika za gol da je prvotimac CSKA primio loptu kako valja.

Na isteku sat vremena igre Sarkisov zbog povrede izlazi na kratko iz igre ali se vrlo brzo vraća na teren. Novu priliku za Srbiju propustio je Stefan Mitrović posle kornera u 61. minutu.

Nova povreda u ekipi Jermenije, Manučarjan je ovoga puta van terena ali i ovoga puta povređeni fudbaler nastavlja sa igrom. Zbog povrede, Manačurjan ipak mora van terena, u igri je Dašjan.

Utakmica ulazi u poslednjih 20 minuta a Srbija u poslednjih desetak deluje bezidejno, pa Dik Advokat sprema drugu izmenu. Od 70. minuta u igri je Danko Lazović, igru je napustio Filip Đorđević.

Samo tri minuta posle promene u našem nacionalnom timu Jermenija stiže do vođstva. Stojković je posle kornera boksovao loptu, Voskanjan olako izbacio iz igre Kuzmanovića a onda pronašao na petercu usamljenog Arzumanjana koji glavom pogađa mrežu za 1:0!

Očekivano, odmah nakon primljenog gola Advokat u igru uvodi još jednog napadača. Nemanja Gudelj ustupio je mesto u igri Aleksandru Mitroviću.

Posle dosta indolentnosti u napadu Srbija stiže do novog udarca preko Zdravka Kuzmanovića ali je pokušaj fudbalera Intera bio nedovoljno dobar da ugrozi Berezovskog.

Kontranapad Jermenije u 82. minutu omogućio je Jermenima da sa penala dupliraju svoju prednost ali Vladimir Stojković brani udarac sa bele tačke Pizeliju a potom i na odbijenu loptu sjajno reaguje i ostavlja Srbiju u igri!

A onda, u 90. minutu, Zoran Tošić odbijenu loptu sa 16 metara šalje u gornji desni ugao gola Jermenije za 1:1!

Pet minuta nadoknade nije bilo dovoljno Srbiji da dođe do potpunog preokreta ali posle svega i ovaj bod deluje kao veliki imajući u vidu kako su se stvari odvijale na terenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke