Javor Matis - Crvena zvezda 0-3 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.12.2015.
15:00
Izvor: Sportske.net

Zvezdina serija bez kraja, 0:3 u Ivanjici golovima Vijere, Plavšića i Kataija!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Rekordnu seriju pobeda u domaćem šampionatu Crvena zvezda će pokušati da nastavi i danas u Ivanjici, gde će joj rival biti sasvim solidna ekipa Javor Matisa.

Domaći, s druge strane, rasterećeni, nemaju šta da izgube i potajno se nadaju da će baš oni uspeti da prekinu Zvezdin impresivni niz ove jeseni.

Javor Matis: Đogatović, Gajić, Kolaković, Miletić, Docić, Josović, Ađuru (Zečević od 60.), Đokić, Gafurov (Stojaković od 73.) Eliomar Silva, Dražić

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Jovanović, Ibanjez, Grujić, Ristić (Rendulić od 82.), Katai (Sikimić od 72.), Plavšić, Srnić, Vijera (Jović od 78.)
.

PRVO POLUVREME

Miran početak meča u Ivanjici, ravnopravna borba za sada, bez prilika za golove.

A onda, peti minut i Zvezda već vodi sa 1-0. Majstorija najboljeg strelca Superlige, Uga Vijere! Najpre je Marko Grujić šutirao sa dvadesetak metara, taj šut je izblokiran, ali lopta dolazi do Vijere u ''srcu' kaznenog prostora, gde se napadač Crvene zvezde oslobodio čak trojice čuvara i poslao loptu u donji desni ugao Đogatovićevog gola. Njegov 14. gol ove sezone u Superligi!

Taj pogodak možete da pogledate OVDE.

Borba se rasplamsava, a su Ivanjičani sami minut kasnije mogli do izjednačenja, odličan pokušaj Docića, ali lopta završava tik poree desne stative Zvezdinog gola.

U osmom minutu nova opasnost na drugoj strani, Srnić je proigrao Vijeru, koji ovoga puta šalje loptu pored gola.

Usledilo je mirnijih deset minuta igre, Zvezda za sada bez većih problema održava rano stečenu prednost.

Nova velika prilika za Zvezdu viđena je u 24. minutu meča, Srnić je odlično prihvatio dugu loptu upućenu ka njemu, krenuo nezadrživo ka golu, a onda šutirao iskosa sa leve strane, ali je stativa bila ''saveznik'' Ivanjičana.

Deset minuta kasnije, nova prilika na drugoj strani, opasno je pripretio Dražić, ali je Kahriman sigurno intervenisao.

U 39. minutu obećavajuća akcija Zvezde pošto je Ađuru izgubio loptu na svojoj polovini. Grujić je krenuo u prodor, prošao dvojicu protivničkih igrača, zatim odložio loptu Kataiju na desnoj strani, ali on šalje loptu visoko preko gola.

Sam finiš poluvremena obeležio je incident koji su izazvali navijači Crvene zvezde. Neko od njih je bacio petardu koja je umalo pogodila u glavu golmana Đogatovića, da bi zatim eksplodirala pored njega.

DRUGO POLUVREME

Zbog bakljade ''Delija'' kasnio je i početak drugog poluvremena, ali ova pauza ipak nije dugo trajala, utakmica je nastavljena.

Inicijativa domaćeg tima na startu drugog poluvremena, pokušao je Gafurov u 47. minutu, ali je Kahriman uz pomoć Jovanovića otklonio opasnost.

Dva minuta kasnije, ponovo je Gafurov bio u opasnom prodoru po desnoj strani, oštro je centrirao u peterac, ali niko od njegovih saigrača nije uspeo da tu loptu prosledi u mrežu.

Uzvraća Zvezda u 52. minutu preko Vijere, koji je posle centaršuta sa leve strane pokušao volej-udarcem da savlada Đogatovića, ali nije bio dovoljno precizan, lopta odlazi pored gola.

Tri minuta kasnije, još jedna šansa za Vijeru, ovoga puta Katai je sa leve strane centrirao, a napadač Zvezde poslao loptu pored gola.

Međutim, Zvezda nastavlja sa napadima, još jedna sjajna akcija usledila je minut kasnije, ponovo Vijera u prilci, njegov šut sada je odbranio Đogatović, a na odbijenu loptu natrčao je Plavšić i poslao u mrežu - 0:2!

Ne predaju se Ivanjičani ni posle drugog Zvezdinog gola, pokušala je ekipa Javor Matisa u narednim minutima da ugrozi Kahrimanov gol preko Eliomara, ali ponovo bez uspeha.

Kazna za njegove promašaje stigla je u 70. minutu golom Kataija, koji je izbio sam ispred golmana Đogatovića i rutinski poslao loptu u mrežu - 0:3!

Sve golove možete da vidite OVDE.

Rezervista Javor Matisa Zečević imao je možda i najbolju priliku za domaće od početka meča, ali lopta posle njegovog šuta završava tik pored desne stative.

U 82. minutu i Marko Docić je uputio projektil ka golu Kahrimana iz slobodnog udarca, ali golman Zvezde je izbio tu loptu u korner.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Wednesday, 16.12.2015
20:38

Nezaustavljivi smo. Izgubiti mozemo samo od sebe. Nezapamcena dominacija. Jedva cekam kvalifikacije da vidim gde smo u odnosu na evropske ekipe. Treba nam neka provera protiv jakih protivnika, neka evropska ekipa na prolece u reprezentativnoj pauzi.

avatar
Ako cemo realno
Wednesday, 16.12.2015
16:48

Dobro igra Javor danas, namucicemo se dobro... Viera majstor.

avatar
Scepan Scekic
Wednesday, 16.12.2015
16:10

hahaha kako je smesna odbrana Javora,njih trojica ne mogu da uzmu loptu Vijeri.