Javor kao rasadnik - Posle Arsenala i AEK pazario u Ivanjici!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.10.2014.
17:39
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Javor Matis ispao je iz Jelen Superlige ali je u tekućoj godini uspeo da ostvari zapažen rezultat na transfer pijaci. Nakon Mladena Mićanovića Ivanjičani su uspeli da još jednog talentovanog momka prodaju u Evropi.

fkjavor.com
fkjavor.com

Povezane vesti

Javor Matis suočio se na kraju minule sezone sa ispadanjem iz Jelen Superlige ali u Ivanjici nije sve tako crno uprkos tom rezultatskom neuspehu.

Klub koji je neretko bio odskočna daska za mnoge fudbalere ostvario je dva transfera od kojih bi klupska kasa trebalo da bude popunjena a renome dodatno popravljen.

Nakon Mladena Mićanovića koji će tokom zime postati član Arsenala još jedan mladi fudbaler Javora pronašao je angažman u Evropi.

Sedamnaestogodišnji Andrija Ratković već je prošao probu u atinskom AEK-u a izvori bliski igraču tvrde da je sve spremno za potpisivanje ugovora.

"Prošao sam čitav pripremni period sa prvim timom Javor Matisa i potpuno sam spreman da odgovorim svim fizičkim naporima i fudbalskim izazovima ovde u Atini" poručuje Ratković.

Mladi Kragujevčanin prošao je sve mlađe kategorije Radnićkog 1923 koji ga je olako prepustio Javoru iz Ivanjice.

"Na prvu loptu mi je bilo jasno o kakvom igraču je reč, to se prostim jezikom kaže rođen talentovan. Siguran sam da će napraviti sjajnu karijeru, ovo je tek početak, on je mlad, perspektivan, nadaren..." izjavio je menadžer Javor Matisa Nikola Lišanin.

Tako će još jedan supertalentovani fudbaler prerano napustiti domaći fudbal a nama ostaje da se nadamo da će ovaj krilni fudbaler u budućnosti opravdati očekivanja i stasati u vrhunskog igrača reprezentativnog kalibra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke