Jasno i glasno - Predsednik Partizana izneo stav o Regionalnoj ligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.12.2016.
09:58
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Za razliku od predstavnika Crvene zvezde koji još uvek nisu izneli zvaničan stav po pitanju formiranja Regionalne lige, prvi čovek Partizana Milorad Vučelić bio je nedvosmislen.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Priča oko formiranja Regionalne fudbalske lige postala je vrlo ozbiljna o čemu svedoči i sastanak koji je ove nedelje održan u Zagrebu, a na kojem je postignut konsenzus da se oformi takva vrsta takmičenja za omladinske muške i seniorske ženske selekcije.

Juče smo od generalnog direktora fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdana Terzića mogli da čujemo kako će se aktuelni šampion Srbije po pitanju Regionalne lige izjasniti kada ono izađe iz okvira spekulacija i nagađanja.

Sa druge strane Topčiderskog brda nisu bili nimalo zagonetni pošto je predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić za "Novosti" izjavio šta misli o formiranju Regionalne lige.

"Nisam baš entuzijasta po pitanju organizacije regionalne lige, a najspornija su dva segmenta - bezbednost i razvijanje drugih sredina umesto domaćih" kaže Milorad Vučelić.

Za prvog čoveka JSD Partizan i fudbalske sekcije tog sportskog društva sporano je pitanje bezbednosti ali i činjenica da bi formiranjem Regionalne lige bili ugušeni fudbalski centri po Srbiji.

"Nisam za to da se razvija fudbal u susednim republikama, nauštrb našeg prvenstva. Srbija je tolika kolika je i ne bi trebalo da je gušimo kao u košarci, već da učinimo sve da negujemo i podižemo svoje centre. Lako je biti sebičan i uključiti se u sve to, jer bi Partizanu odgovaralo, ali ako biram između Širokog i Maribora ili Niša i Kruševca uvek sam za naše gradove i klubove" poručuje Milorad Vučelić.

Ovakav stav je u najmanju ruku korektan jer bi nešto manji klubovi u Srbiji ostali bez šanse da igraju na velikoj sceni, ali će se u Partizanu i Crvenoj zvezdi naći na velikom iskušenju ukoliko UEFA donese odluku da najavljenoj Regionalnoj ligi obezbedi prohodnost ka evropskim kupovima.

Jasno je da će svaki klub u ovom slučaju gledati sopstveni interes zbog čega nam ostaje da sačekamo odluke onih koji postavljaju pravila a potom ćemo zaista videti ko je za šta i kakvi će mu biti izbori.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja #47
Wednesday, 07.12.2016
20:21

Da ne računamo Dinamo i Hajduk šta je to što klubovi iz bivše Jugoslavije imaju ili mogu da nam pruže, a što npr. nemaju ili ne mogu da nam pruže Vojvodina, Radnički Niš, Napredak Kruševac ili što ne bi mogli da imaju Spartak Subotica, Proleter Zrenjanin, Sloboda Užice, Borac Čačak, Radnički Kragujevac, Radnički Pirot...volja naše države da reši problem huliganstva, odstrani svoj kadar iz sporta onako kako su ga ugurali, da sport prepusti sportistima sa planskim rešenjem za finansiranje klubova tj. malo bolja organizacija u klubovima i infrastruktura koja se može rešiti takođe voljom države. Sve to može da se reši i reorganizuje u roku od maksimalno dve godine da nam nijedna liga od preostalih 5 ne može prići po kvalitetu, a mi hoćemo da igramo sa njima i samo uvećamo svoje probleme koje i oni sami imaju, a ne mogu da ih reše i da ih podignemo na međunarodnom nivou. Oni koji traže regionalnu ligu po mom mišljenju samo beže od problema koje imamo u našoj državi i našem fudbalu bez svesti da upadamo u još veći problem.

avatar
HEJ PJANO21
Wednesday, 07.12.2016
18:01

Koliko ja vidim, ovde piše da bi igrali omladinski muški timovi i ženski seniorski, tako da ne vidim tu neku prohodnost ka Evro takmičenjima, ali bi igrači sigurno više napredovali i bili bi iskusniji kad budu priključeni prvom timu.

avatar
Žeza
Wednesday, 07.12.2016
16:33

Ja neznam zašto mnogi spominju bivšu državu kad ovo nema veze sa njom. Ovo bi bile međunarodne utakmice i nikakve veze nema sa politiko jer navidim da se ijedan političar javio povodom ove lige. Jugoslavije nema i neće je više biti.

avatar
Povratak kralja #47
Wednesday, 07.12.2016
19:53

Kako ne vidiš da se ijedan političar javio povodom ove lige kad si upravo napisao komentar na izjavu koju je dao (bivši) političar. Srpski fudbal je sav politizovan. U Hrvatskoj se sve bukti od fašizma, u Makedoniji su klubovi i poput Škendije, a da ne govorim o Bosni i Hercegovini gde sve ukazuje na razvijanje verske netrpeljivosti što je početak sukoba. Crna Gora je izgubila identitet, ni sami među sobom ne mogu da se dogovore unutar države koga i šta podržavaju. Srbija ima ogromne unutrašnje probleme i jedino za Sloveniju ne mogu ništa da kaže i mi bismo da organizujemo regionalnu ligu?

avatar
Thursday, 08.12.2016
09:59

I da zaposli sina u Partizanu...

avatar
Žeza
Wednesday, 07.12.2016
21:28

Ma to je propali političar. Taj je davno iškolovao svoju decu u americi na račun države. On je može da završi samo ovako u nekom od blizanaca.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
20:22

Nisu ti objavili. Jos jednom hocu da naglasim da nisam za regionalnu ligu sa njima, ali mi je zanimljivo da pisem na tu temu, cudno malo:-D

avatar
Meepo
Wednesday, 07.12.2016
16:07
avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 07.12.2016
15:51

Ne znam, kompleksna je to tema, ali mislim i pak da je regionalna liga spas. Sta imaju ti regionalni centri od sadasnje lige? Osim vecitih i uglavnom Vose, koji bi ionako igrali regionalnu ligu, jos jedan klub moze da se nada Evropi, i tamo uglavnom rano ispada, a pokazalo se da i veciti sada tesko mogu da ostvare profit od Evrope. S druge strane, dobro osmisljena regionalna liga ne samo da bi pogodovala vecitima jer bi igrali jace utakmice, usli u neko vie pretkolo kvalifikacija za Evropu i mozda dobili neku finansijsku korist, nego bi i klubovima kako sto su Cukaricki, Napredak ili Radnicki Nis dala motivaciju da pokusaju da igraju ipak malo ozbiljniju ligu nego sto je nasa. JSL ionako ne mogu da osvoje, a veciti su u pogodnijem polozaju sto se tice svega i to je neravnopravna trka od pocetka. Sve zavisi od koncepta regionalne lige, to moze da bude veoma losa ali i strasno dobra ideja za sve nase ozbiljnije klubove, a time i za srpski fudbal generalno.

avatar
zlogi
Wednesday, 07.12.2016
19:33

kako ne shvatas, to ti je palanacka politika, bolje biti najjaci u ulici, nego jedan od jacih u selu....ovako drze monopol veciti (kod nas, mada nista bolje nije ni u lepoj njihovoj), a u regionalnoj pitanje da li bi bili medju prva tri :/

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 08.12.2016
10:05

To je, cini se, u pitanju. 'Razvijanje domacih sredina' je vec toliko izlizana fraza iz kosarke i pokazalo se da smo toliko nemarni prema tim sredinama sa regionalnom ligom ili bez nje, da me zacudilo da je uopste upotrebio tu frazu.

avatar
Johnnyy
Wednesday, 07.12.2016
14:24

Regionalna liga ima rezultate. Pogledajte SEHA ligu u rukometu.nKada se privatizuju ovi nasi gubitasi, videcete i samo da nece imati ni trunke dvoumljenja da li igrati regionalnu ligu ili ne.nNema Fudbala bez para, nazalost ali je tako.nDalje, kaze da mi nase centre podizemo. Sve je to u redu ali ovo je banana drzava gde svako svakome zabija noz u ledja kada mu se ukaze prilika. Primer FK Partizan, u malo se nisu pobili na izbornoj sednici oko svog kluba, a bas ih briga za Jagodinu, Krusevac, Indjiju.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
18:04

Onda neka se prvo izvede taj proces privatizacije, lako cemo za ono posle...

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Wednesday, 07.12.2016
14:15

Све што је Вучелић рекао, на месту је! Међутим, плашим се да ће нас принудити да играмо, као што је случај у кошарци. Ово је лепа тема за разне југоносталгичаре којих је пуна Србија(за разлику од других држава или псеудодржава у околини), звучи заводљиво и утопистички, па се да лако заборавити све што је било, али...

avatar
Wednesday, 07.12.2016
13:56

Ne postoji problem bezbednosti,vec nemanje zelje da se resi... Pojedine grupe moraju raditi u korist pojedinaca,zato se i ne unistavaju...

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 07.12.2016
15:51
avatar
Joey Barton
Wednesday, 07.12.2016
13:12

Koj mozak ?!? Pa ako ti razvijas druge sredine, normalno je da ce i oni da razvijtaju tvoju ! Znas kad bi Partizan, CZ, ili bilo koji klub iz Jadranske lige igrao u Evropi da nije iste. Nikad pa ni tad.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
13:59

Kako su to hrvati razvijali nasu sredinu u kosarci, rukometu i vaterpolu?

avatar
Panic Nedeljko
Wednesday, 07.12.2016
14:50

Nisi u pravu!
Regionalna liga je besmislena koja se nemoze zamisliti u ovo vrijeme.
Na svim fudbalskim terenima u bivsoj Jugoslaviji valda nasilje i divljastvo, koje bi dovelo do jos vecih razmera nacoinalne mrznje i netrpeljivosti jos uvek ne pomirenih naroda.
Sto se tice izgradnje sportskih Centera, zna se ko bi najvise bio iskoristen,
tako da je vucelic u prvu, i ako ga necenim kao licnost.

avatar
brekbaCh
Wednesday, 07.12.2016
13:06

U pravu je covek. Mislim da ta liga mora biti veca, sa vise klubova, da se ukljuce Radnicki, Napredak, Maribor, Rabotnicki, Zrinjski, Sutjeska... ima tu jos klubova koji mogu da doprinesu kvalitetu lige, a i vise centara ce se razviti.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
18:21

18: Partizan, cz, Vojvodina,Radnicki Nis (OFK Beograd/Napredak/Spartak/ Cukaricki), Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek (Zagreb), Sarajevo, Zeljeznicar, Velez/Borac/Sloboda/Zrinjski/Siroki Brijeg, Olimpija, Maribor, Domzale (Koper/Gorica), Buducnost, Sutjeska (Rudar/Mladost), Vardar, Rabotnicki (Pelister).

avatar
Wednesday, 07.12.2016
18:22

P.S. Dodas jos cetiri kluba i odmah imas i Drugu saveznu ligu:-D

avatar
Wednesday, 07.12.2016
12:48

Koliko god da nevolim sadasnju upravu,ako zaista ovo bude zvanicni stav Partizana da neigramo djubre ligu,od mene nece dobiti vise ni jednu losu ili ruznu rec!Drago mi je i da vidim da mnogi Grobari razmisljaju isto na temu neandertalno-ustaske lige,a za upravu, barem po ovom pitanju, maksimalna podrska!

avatar
Anderton
Wednesday, 07.12.2016
12:32

Dođe dan da se složim sa ovim. :)

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 07.12.2016
12:07

Treba igrati regionalnu ligu sredom, subotom domace lige, a evropske utakmice, pa Dinamo kad je termin neka preskoci regionalnu, ostali pitanje kada ce igrati u ovim okolnostima, naravno, regionalna liga da pocne od septembra ali kada svi stadioni dobiju, travnatu podlogu za kisu i sneg, krov na stadionima, reflekore, loze i pres i tv sale, i sve ostalo sto rigorozne evropske komisije traze kada dodeljuju organizaciju nekog takmicenja, e pa tada moze... ovim tempom za 10 godina valjda ce nesto biti, jer trenutno nijedan klub to ne ispunjava, kad prvih 8 klubova steknu takvu mogucnost zapoceti pa siriti ligu do max 16 klubova...

avatar
bebel
Wednesday, 07.12.2016
11:31

Mi koji pamtimo bivšu nam državu i nekadašnju nogometnu ligu smo možda malo nostalgični i skloni nekom sličnom regionalnom natjecanju, ali realno to više ne bi bilo to. U pravu je Vučelić. Ko bi mogao garantirati sigurnost na utakmicama visokog rizika, a vidim potencijalno mnogo takvih, posebno kad se sastaju klubovi iz Srbije i Hrvatske. Nije mi rješenje da se igra bez gostujućih navijača. Kakvo je natjecanje gdje ćeš zabraniti navijačima jednog kluba da bodre svoj klub na strani? Dalje, klubovi bivše velike četvorke danas su (s izuzetkom donekle Dinama) pali na niske grane, a o kvaliteti ostalih da ne govorim. Koga će zanimati međusobne utakmice takvih klubova?

avatar
Milos Vukomanovic Official
Wednesday, 07.12.2016
11:22

pa naravno da nece ni Partizan ni Zvezda,znaju i jedni i drugi da bi bili 5-6 na tabeli. U ovoj nasoj ligi se zna uvek ko osvaja prvenstvo,uvek ova dva kluba. E kad bi krenula regionalna liga,verujte mi da bi neki od nasih drugih klubova bili hit u ovom takmicenju,a ovako ce u ovom nasem prvenstvu uvek biti senke iza Partizana i Zvezde....

avatar
Zikone pfc
Wednesday, 07.12.2016
15:43

Podrzavam regionalnu ligu a za razlog zasto je nasi izbegavaju se u potpunosti slazem sa tobom.

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 07.12.2016
11:08

Donekle upravu, ali ipak msm da bi trebalo da se prganizuje tako da se iz regionalne može ispasti. Ali svaka država gubi svog poslednje plasiranog predstavnika, ne poslednji na celoj tabeli, već poslednji iz te zemlje se bori u dve utakmice protiv prvog iz domaćeg šampionata. To mi deluje realno i pravedno prema domaćim prvenstvima.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
11:05

Mislim da nije realno racunati na Grcku i Tursku, ali nije ni nemoguce da se i oni jednom pojave. Dovoljno je da igramo sa Rumunima, Bugarima i Madjarima (apsolutno nam trebaju oni, mislim da bi prihvatili inicijativu), eventualno Makedoncima pa svakako i Crnogorcima ako vec primimo i ove, ali da i jedni i drugi ne daju vise od jednog predstavnika za pocetak. Veciti rivali, Vojvodina, Levski, CSKA, Ludogorec, Stjaua, Dinamo, Rapid, Kluz (moraju vise predstavnika da imaju, daleko su najjaca liga od svih), Ferencvaros, Videoton, Debrecin, mozda kasnije i MTK, Vasas ili Honved, Buducnost, a posle i Vardar uz jos jednog madjarskog mada madjarska liga i nije bas neka, ali ne mozemo bas sad ni da im damo manje od tri mesta. Tu bi vec morala da ide liga od 14 ili 16 klubova (najmanje toliko), manje od toga nikako ne bi smelo. Sa ovakvim klubovima, moze mnogo vise i da se trazi, ali teze ce se i dolaziti do grupne faze pa sta je prece i vaznije klubovima. Dobrano tu treba da se razmisli i svaki faktor da se uzme u obzir prilikom donosenja odluke, dobro da se izmeri i presece!

avatar
Wednesday, 07.12.2016
11:01

A bas sam se pitao da li ce i kad ce se oglasiti. Konacno i on nesto prilicno pametno da kaze. Sa druge strane, Ivica nastavlja da dominira (ironija) pa tako predlaze nov ugovor za Sasu Ilica?! Inace, ne bih tek tako odbacio taj predlog za regionalnu ligu, ali bih saradnju usmerio na istocne komsije:-D