Jagodinci, ugrabite šansu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.07.2014.
18:17
Izvor: Sportske.net

Jedini srpski klub koji je posle prve utakmice drugog kola kvalifikacija za LE zadržao šanse da se plasira u dalji tok takmičenja došao je u poziciju da obezbedi istorijski plasman u plej-of fazu čime bi ispisao najsvetliju stranicu klupske istorije.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Jagodine jedini su u četvrtak osvetlali obraz srpskog fudbala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su, za razliku od deklasirane Vojvodine i Čukaričkog, u prvom meču ostali nesavladani na gostovanju Klužu.

Iako su od svih srpskih klubova koji su se pojavili u drugom kolu kvalifikacija drugog po kvalitetu evropskog takmičenja Jagodinci dobili najtežeg rivala, izabranici Mladena Dodića uspeli su da ne prime gol u Kluž-Napoki što im je otvorilo put ka plasmanu u narednu rundu takmičenja.

Današnji žreb u Nionu za Jagodinu je bio povoljan jer će joj na putu ka plasmanu u plej-of stajati Dinamo Minsk, klub koji ne predstavlja nikakav bauk i nepremostivu prepreku.

Beloruski sastav je u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za LE savladao finski Milikosken Palo 37 rezultatom 3:0 pa nema sumnje da će upravo Dinamo biti rival boljem iz dvomeča Jagodina - Kluž.

Zbog činjenice da je Jagodina bila nepovlašćena na žrebanju za drugo kolo a da će u slučaju eliminacije Kluža preuzeti povkašćen status rumunskog kluba, jasno je da se pred superligašem iz grada na Belici nalazi istorijska šansa da se domogne grupne faze Lige Evrope.

Ključ za istorijski uspeh leži u revanšu drugog kola kvalifikacija koji je na programu narednog četvrtka u Jagodini. Bude li tim Mladena Dodića uspeo da eliminiše Kluž, mišljenja smo da bi "Ćurani" lako mogli da doguraju sve do grupne faze takmičenja Lige Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke