Jagodinci svesni: ''Čeka nas teži posao u Jagodini!''

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 18.07.2014.
12:26
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Jagodine svesni su da su napravili odličan rezultat odigravši bez golova u Rumuniji protiv nekadašnjeg učesnika Lige šampiona, Kluža, ali su takođe svesni da ih u revanšu čeka paklen posao.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Jagodine ostvarili su još jedan rezultat za klubsku istoriju. U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Rumuniji protiv Kluža nije bilo golova. Susret na stadionu Dr. Konstantin Radulesku odigran je pred oko 4.000 gledalaca među kojima je bilo i najvatrenijih simpatizera jagodinskog Superligaša.

Jagodina je meč započela u sastavu:  Đuričić, Šimac, Filipović, Đurić, Šušnjar, Mihajlović, Mitošević, Cvetković, Milinković, Jakimovski i Arsenijević.

Odlična taktička igra tokom celog susreta jagodinskog Superligaša, rezultat nije izostao, ostvaren je odličan rezultat pred revanš pa je i razumljivo zadovoljstvo u redovima Jagodine.

"Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali. Sa dosta jakog tempa svih 90 minuta. Ekipa Kluža je pokazala da je jako ozbiljna ekipa kojoj se vidi da ima evropsko iskustvo. Mi smo imali dogovor iz svlačionice koji smo ispoštovali i odigrali ovu utakmicu jako disciplinovano što je i odraz ovog rezultata. Imali smo neke šanse koje nismo iskoristili a nisu ni oni svoje šanse iskoristili. Mislim da je ovo na kraju i najrealniji rezultat.", rekao je prvotimac Šušnjar Đorđe.

"Pre svega znali smo da nas čeka veoma teška utakmica. Kluž se pokazao kao što smo i mislili kao jedna veoma ozbiljna i odlična ekipa. Mi smo im svesno prepustili sredinu terena i pokušavali smo preko kontra-napada da dođemo do naših šansi i do gola koji bi nam mnogo značio u revanšu. Kako smo priželjkivali tako smo i imali te tri-četiri polušanse koje smo morali da kaznimo ali posle čitave utakmice mislim da možemo biti zadovoljni rezultatom jer mislim da imamo realne šanse da prođemo dalje i napravimo istorijski uspeh. Međutim Kluž je odlična ekipa i uz puno rada i sreće ćemo morati da odigramo baš jedan odličan meč da bi se nadali prolasku."izjavio je Filip Arsenijević.

"Jedan deo posla smo odradili, očekuje nas teži deo posla u Jagodini i nadamo se da ćemo uz veliku podršku naših navijača odigrati još jednu dobru utakmicu i proći u sledeći krug. I ne samo na taj način Jagodini omogućiti da se što bolje i što pre brendira na evropskom tržištu nego samim tim praktično postići i mnoge poene za srpski fudbal kako bi u kasnijim sezonama i Jagodina i ostali srpski klubovi mogli da stratuju sa bolje pozicije i da u dogledno vreme izbegnemo ove kvalifikacije pa da krenemo od trećeg kruga. Ti uspesi i Jagodine i ostalih srpskih klubova su veoma važni i globalno za čitav srpski fudbal koji mora da krene u boljem smeru.", rekao je predsednik FK Jagodina, Goran Milanović.

Posle utakmice dolazak ekipe u hotel uveličali su navijači fantastičnim dočekom i ovacijama.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke