Jagodinci remizirali sa Partizanovim rivalom iz kvalifikacija za LŠ!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.02.2016.
15:05
Izvor: Sportske.net, fkjagodina.org.rs

Još jednu odličnu proveru imali su fudbaleri Jagodine na pripremama u turskom Beleku.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Ovoga puta rival im je bila gruzijska Dila Gori, koju dobro poznajemo iz letošnjih kvalifikacija za Ligu šampiona, kada ih je Partizan savladao sa 1:0 u Beogradu i 2:0 u revanšu u Gruziji.

Jagodinci su u većem delu susreta imali i igru, šanse, vođstvo, ali na kraju, ova dosta burna utakmica završena je bez pobednika, rezultatom 2:2.

Kao i pre dva dana u meču protiv Spartaka iz Mujave, Jagodinci su od samog starta nametnuli visoki presing, tako da igrači Dila Gorija, ne samo da nisu došli do šanse, već su retko prelazili i centar igrališta.

Već u 6. minutu, Ristić koristi odličnu loptu Filipovića,ubačenu sa desne strane i trese mrežu Gruzijaca za 1:0.

Tekao je 16. minut kada je Popović, posle solo prodora i odličnog šuta uzdrmao stativu gola golmana Mudenšvilija.

Prvi ozbiljniji nalet Dile u prvom poluvremenu, nespretan start Gašića u svom šesnaestercu u 34. minutu i penal za gruzijsku ekipu. Siguran izvođač je Nonikašvili za izjednačenje na 1:1.

Ali, već u sledećem minutu novo vođstvo Jagodine.

Sjajnu dijagonalnu loptu  igrača Jagodine u ka protivničkom golu, nebeskim skokom preko gruzijskog odbrambenog igrača, Filipović je prosledio do Martinovića, koji je neumoljiv - 2:1 za Jagodinu.

Jagodina je mogla da poveća prednost u 41. minutu, kada se oči u oči sa golmanom Mudenšvilijem našao Popović, ali je iz ovog duela golman izašao kao pobednik. Slobodno možemo reći najbolje poluvreme Jagodinaca na ovogodišnjim pripremama u Antaliji.

Dobrom igrom Jagodinci su unosili nervozu kako u igru, tako i u ponašanje gruzijskih igrača, pa su igraci Dila Gorija često pravili pregrube startove.

Posle još nekoliko neiskorišćenih prilika za Jagodince u nastakvu meča, kako to obično biva, usledila je kazna. Odbrana Jagodine je izgubila loptu na oko 40 metara od svog gola, usledio je kontranapad i Šabadzeu nije bilo teško da iz neposredne blizine savlada Tatića za 2:2.

U 85.minutu, kapiten Dile, bez lopte udara Nedovića na terenu se stvara velika gužva, a beloruski sudija, ovu situaciju rešava crvenim kartonima Gašiću i Terktumanidzeu.

Dodajmo još i da su na ovom meču u timu Jagodine debitovala i dva poslednja pojačanja Aleksandar Jevtić i Miroslav Lečić.

U poslednjoj proveri na pripremama u Antaliji, Jagodinci će danas odigrati meč sa kazahstanskom ekipom Taraz. Utakmica je na programu u 15 sati po lokalnom vremenu

JAGODINA: Tatić, Filipović, Marić, Gasić, Miladinović, Nedović, Martinović, Nikolić, Ristić, Ivanović, Popović. Igrali su još: Savković, Jevtić i Lečić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke