Jagodina - Partizan (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.10.2014.
16:41
Izvor: Sportske.net

Derbi 10. kola Superlige završen je minimalnom pobedom Jagodine nad Partizanom čime je tekuća sezona momentalno postala interesantnija.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Uprkos inicijativi Partizan nije uspeo da stigne do izjednačenja pa posle osam vezanih pobeda u JSL crno-beli bivaju poraženi prvi put.

Nastavlja Partizan sa napadima i već u 82. minutu Nikola Drinčić pogađa stativu čime izaziva erupciju oduševljenja među navijačima gostujućeg tima. Nije imao sreće Partizan u datoj situaciji.

U jeku Partizanove opsade gola domaćih fudbaleri Jagodine stižu do prilike da udvostruče prednost. Lepović je povukao kontru, uposlio strelca vodećeg gola, ali je Vladimir Jovančić imao jedan kontakt više pa je njegov udarac na kraju uspeo da izblokira Miladin Stevanović.

Krenuli su fudbaleri Partizana svim silama ka golu Anđelka Đuričića a u 70. minutu Miloš Lepović sa gol linije izbacuje loptu u korner ispred Andrije Živkovića koji ne uspeva da reaguje ispred fudbalera Jagodine.

Posle primljenog gola i promašenog zicera Petra Grbića među fudbalere Partizana uvukla se nervoza pa Danko Lazović i Branko Ilić u jednom minutu bivaju javno opomenuti od strane glavnog arbitra Aleksandra Vasića.

Kolosalna šansa za Partizan u 61. minutu! Petar Grbić počašćen je posle greške Danijela Mihajlovića ali sa četiri metra ne uspeva da pogodi mrežu već loptu šalje pored stative. Neobjašnjiv promašaj Grbića koji potom napušta igru i ustupa mesto Andriji Živkoviću.


Filipović je centrirao sa desne strane, Lukač kratko odbio loptu na levi bok, a onda je Đurićev centaršut po zemlji pogodio u nogu usamljenog Vladimira Jovančića koji u 55. minutu postiže gol protiv svog bivšeg kluba za vođstvo domaćih od 1:0!


Prvi ozbiljniji prelazak fudbalera Jagodine na polovinu Partizana u drugom delu igre rezultirao je golom.

Treneri nisu menjali u poluvremenu a već posle nepuna tri minuta igre beležimo prvu priliku za goste. Pomoćna igra posle prekida nije prošla a na odbijenu loptu natrčao je Saša Marković koji prebacuje gol Anđelka Đuričića.

Završnica prvog dela igre protekla je bez izglednih prilika pa se na odmor odlazi sa rezultatom 0:0.

Posle pola časa igre beležimo još jedan udarac ka golu Partizana koji je izbeo Miloš Lepović. Pokušao je prvotimac Jagodine iz teške pozicije ali je lopta završila pored stative.

Minut kasnije Danko Lazović sa 18 metara pokušava po zemlji ali je Anđelko Đuričić lako zaustavio taj udarac srpskog reprezentativca.

Posle prvog kornera za goste na meču Petar Škuletić je glavom pokušao i uspeo da zahvati loptu ali je ona završila dobrih metar i po preko prečke. Ostaje 0:0 posle 22 minuta igre.

Dobra prilika, najbolja u dosadašnjem toku susreta za domaće viđena je u 14. minutu. Đurić je iskosa sa leve strane tukao ali pravo u dobro postavljenog Lukača koji krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.

U desetom minutu na travi je završio Vladimir Volkov zbog udarca koji je dobio u lice, ali je posle ukazane pomoći levi bek gostiju nastavio sa igrom.

Uvodni minuti derbi susreta 10. kola JSL u Jagodini protiču u znaku Partizanove inicijative. Crno-beli su već u prvih pet minuta u dva navrata zapretili Đuričiću ali su udarci Saše Ilića i Petra Škuletića bili nedovoljno kvalitetni da bi domaćin kapitulirao.

Jelen Super liga Srbije – 10. kolo
Stadion: FK Jagodina
Vreme početka: 17.00h

Jagodina: Đuričić, Milinković, Ilić, Mihajlović, Gašić, Mitošević, Đurić, Lepović, I. Cvetković (od 88' Martinović), Arsenijević, Jovančić (od 80' Šušnjar).

Klupa: Perić, A. Cvetković, Martinović, Šušnjar, Ožegović, Savković, Arsenijević.

Partizan: Lukač, Stevanović (od 80' Marinković), B. Ilić, Stanković, Volkov, Marković (od 67' Ninković), Drinčić, S. Ilić, Grbić (od 62' A. Živković), Lazović, Škuletić.

Klupa: Ž. Živković, Petrović, Fofana, Ninković, A. Živković, Marinković, Pantić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke