Jagodina bi po navici u finale, pita se Partizan! (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.03.2015.
11:45
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Jagodine vraćaju se na mesto najvećeg klupskog uspeha kako bi treći put u istoriji pokušali da se izbore za finale Kupa Srbije. Protivnik je najteži mogući, klub koji cilja "duplu krunu" i koji u tekućoj sezoni cilja 13. trofej u nacionalnom Kup

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Prvim polufinalnim utakmicama nacionalnog Kupa Srbije počeće borba za finale i trofej koji je prošle godine pripao fudbalskom klubu Vojvodina.

U sredu će se igrati na Banovom Brdu i u Humskoj a svakako da će duel Partizana i Jagodine privući veću pažnju fudbalskih poklonika. Čukarički će u reprizi 18. kola JSL dočekati Voždovac koji je u subotu uspeo da osvoji bod protiv favorizovanih "Brđana".

Dvomeč u kojem će snage odmeriti Partizan i Jagodina opravdano privlači veliku pažnju. Sa jedne strane tu je tradicija i kvalitet koji poseduje klub iz Husmke, dok sa druge strane imamo respektabilnog superligaša koji je 2013. godine podigao trofej osvajača Kupa upravo na stadionu u Humskoj.

Crno-beli su odlučni u nameri da u tekućoj sezoni osvoje "duplu krunu" ali podatak da su jedini poraz u tekućoj sezoni pretrpeli upravo u duelu sa neugodnim Jagodincima dovoljan je pokazatelj da "Ćurane" ne treba shvatiti zdravo za gotovo.

Statistika kaže da su Partizan i Jagodina do sada odigrali 15 takmičarskih mečeva od čega je 14 utakmica igrano za bodove, a 2009. godine je pod Đurđevim Brdom "Parni Valjak" eliminisao domaćina u okviru 1/4 finala Kupa Srbije.

Na pomenutih 15 utakmica Partizan je ostvario 12 pobeda, jednom je bilo nerešeno, a Jagodina je jednom slavila u Humskoj i jednom na domaćem terenu u prethodnih 7 godina.

Ako pogledamo superligašku tabelu i sudimo na osnovu forme u kojoj se dve ekipe trenutno nalaze moglo bi se konstatovati da je Partizan u prednosti pošto Jagodinci u prethodnom periodu ne beleže partije po kojima su prepoznatljivi.

Interesantni statistički podaci vezani su i za efikasnost "Ćurana" u Humskoj i generalno u duelima sa Partizanom. Na sedam utakmica odigranih na stadionu Partizana gosti iz grada na Belici postigli su samo dva gola i to oba u jednoj utakmici, 10. maja 2008. godine kada su slavili rezultatom 1:2.

Propozicije takmičenja u Kupu Srbije nalažu da se u polufinalu igraju dve utakmice tako da ćemo večeras videti prvu epizodu duela Partizana i Jagodine, dok je revanš susret zakazan za 8. april.

Finale nacionalnog Kupa Srbije zakazano je za 20. maj a naknadno će biti odlučeno na kojem će se stadionu igrati.

Utakmica Partizan - Jagodina počinje od 18 časova, direktan prenos obezbeđen je na TV Arena Sport 1, a evo i očekivanih sastava.

Partizan
- Ž. Živković, Bandalovski, B. Ilić, Balažic, Volkov, Drinčić, Babović, Grbić, Ninković, S. Ilić, Šaponjić

Jagodina - Perić, Filipović, Živanović, Mihajlović, Antić, Popara, Mitošević, Savković, Lepović, Đurić, Jovančić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Samo CZV
Wednesday, 18.03.2015
13:38

Ako sve bude regularno Jagodina se lagano ukupnim rezultatom 5-0 iz dva meča plasira u finale.

avatar
Barça el honor
Wednesday, 18.03.2015
14:38

sto vi ne igrate kup, nisam pratio