Izborna skupština FK Vojvodina 21. decembra

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.12.2016.
20:35
Izvor: Beta

Skupština fudbalskog kluba Vojvodina, na kojoj bi trebalo da bude izabrano novo ruskovodstvo, biće održana 21. decembra u Novom Sadu.

Beta/DraganGojić/Ds
Beta/DraganGojić/Ds

Povezane vesti

Vojvodina je ostala bez Upravnog odbora, pošto su svi članovi podneli ostavke nakon što Skupština nije usvojila nijedan njihov predlog na sednici u utorak.

"Upravni odbor nije smenjen, oni su odluku doneli samostalno. Ne postoji nikakva 'druga strana', već samo skup ljudi koji imaju drugačije mišljenje", rekao je predsednik Skupštine kluba Milan Davidov na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je nazvao "malicioznom" tvrdnju da navijači preuzimaju klub i ocenio da takve priče služe da bi se javno mnjenje priklonilo samo jednoj strani.

"Upravni odbor se ponašao malo detinjasto i prepotentno, poput deteta koje neće da se igra sa ostalom decom ako nije sve po njegovom. To je njihovo pravo i niko nema obavezu da finansira klub. Onaj ko finansira klub treba da ima ovlašćenje u rukovodjenju i Upravni odbor je mogao nesmetano da radi", kazao je Davidov i dodao da je Upravni odbor predložio statut koji je vodio ka privatizaciji.

Odlazeći predsednik Vojislav Gajić, koji se pojavio pred novinarima zajedno sa Davidovim, rekao je da članovi uprave nisu želeli da preko novog statuta privatizuju klub.

"Naša jedina ideja je bila da se donese statut koji bi omogućio da klub lakše funkcioniše i da se reše neke stvari u upravljanju. Tokom prethodna tri meseca se uradilo mnogo toga dobrog i ponosan sam na to. Biću na svom radnom mestu dok se ne izabere novi predsednik, kako ne bi bilo vakuma", rekao je Gajić.

Davidov je rekao da će sa članovima Skupštine, bivšim igračima, gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem razgovarati o tome ko bi mogao da bude kandidat za novog predsednika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke