Iz Humske pitaju - Zašto se ćuti o penalu za Partizan?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.04.2015.
17:26
Izvor: Sportske.net

Dva dana posle 148. ''večitog derbija'' i osvojenog boda kojim su se crno-beli značajno približili šampionskoj tituli, Partizan je na svom zvaničnom sajtu reagovao zbog nedosuđenog jedanaesterca protiv Zvezde.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Iako u zapisniku posle utakmice na ''Rajku Mitiću'' Partizan nije uložio zvaničan prigovor na arbitražu Milorada Mažića i njegovih pomoćnika, što možete da vidite OVDE, na sajtu Superlige, gde u rubrici ''Mišljenje o suđenju'' piše ''BEZ PRIMEDBI'', klub iz Humske se oglasio dva dana posle derbija povodom nedosuđenog jedanaesterca za crno-bele.

U Partizanu se, pritom, čude medijima zbog čega, kako kažu na zvaničnom sajtu, ''nijedan izveštač sa meča, kako pisani, tako i elektronski, nije spomenuo ne(sporni) momenat u izveštaju posle meča''.

Radi se o situaciji iz 62. minuta utakmice, kada sudija Mažić i njegov pomoćnik Danilo Grujić nisu sankcionisali ni igranje rukom, ali ni start Vukašina Jovanovića nad Gregorom Balažicem.

Iz Humske, s tim u vezi, takođe podsećaju i na činjenicu da jedanaesterac za Partizan u prvenstvenim ''večitim derbijima'' nije dosuđen više od 20 godina, o čemu smo na ovim stranicama već pisali na tu jubilarnu godišnjicu.

''Ta tradicija je nastavljena i u ovom derbiju, pošto je u 62. minutu meča internacionalac Mažić propustio da svira jedanaesterac posle kornera i rvačkog hvatanja sa dve ruke Balažica od strane Vukašina Jovanovića (dobio bi u tom slučaju i drugi žuti karton).

Cela situacija odvijala se i pred očima dodatnog pomoćnog sudije iza gola Danila Grujića, koji je bio od mesta događaja udaljen 5 metara'',
navodi se, između ostalog u reakciji objavljenoj na sajtu FK Partizan.

U prilogu možete još jednom da pogledate te dve situacije iz 62. minuta 148. ''večitog derbija''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

76 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Arandjelovic
Tuesday, 28.04.2015
15:28

Stvar je da se ne kuka oko svake situacije.

avatar
Jug Grobarima Revolt
Tuesday, 28.04.2015
13:23

Zasto ste takvi, dozvolite mi samo da konacno odgovorim Nemanji Vidicu!

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 28.04.2015
14:32

Ne mozes uvek da odgovoris lazima,valjda ovde neko radi ko vidi koliko ste nerealni

avatar
Jug Grobarima Revolt
Tuesday, 28.04.2015
16:32

Kakav si ti to covek, nista ti nisam pisao iako sam video dole kako samo iznosis neistine. Sam si mi se javio i poslao mi 2 odgovora, a sad kad ti strpljivo odgovaram, ti mi tako uzvracas...

avatar
Jug Grobarima Revolt
Tuesday, 28.04.2015
11:05

Ovde ga sve vreme prvo drzi, Balazic ima nameru da ide napred i u toj borbi za poziciju i sam na neki nacin nastoji da se za istu izbori, posle inbiva sapleten (vrlo verovatno, ne i sigurno) i strgnut na zemlju. Kako bi se drugacije moglo objasniti to sto je Balazic bio i ostao u narucju cak i kad je pao na zemlju nego time da Jovanovic nije ni gledao gde je loptanvec samo da spreci naseg igraca da do nje dodje u cemu je i uspeo sto ni ne cudi jer je napravio faul.

avatar
Pera Zambula opet
Tuesday, 28.04.2015
10:40

Treba vrsiti sto veci pritisak na medije, i skretati paznju i UEFA na ovo sve, jer lako moze da se desi da opet neko kao prosle godine proba da namesti prvenstvo....sto vise prasine u javnosti to bolje.

avatar
Jug Grobarima Revolt
Tuesday, 28.04.2015
10:23

Не немој га судити, хоћу да причека, увек су боља недосуђена два јер пенал је лепши само док се чека док од себе само наговештај да. Не, немој да свираш, има више дражи ова слатка стрепња, чекање и стра' - пенал је лепши донде док се тражи о њему се само тек по снимку зна. Не, немој га судити! Нашто то и чему, једино је важно да звездица сја; издалека само дивимо се њему; пу далеко била, бела тачка та.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 28.04.2015
09:02

Dajte ljudi, malo realnosti, bilo je tu povlacenja i guranja koliko hocete i moglo se mirne duse suditi penal, ali ovo sto pise na sajtu Partizana je cista glupost, pogotovo ona slika. Na snimku (ali ne ovom, nego onom drugom) se lijepo vidi da ovaj nas sto je 'igrao rukom' nije u stvari ni dotakeo loptu ni rukom ni glavom, a igrac Partizana koji je 'srusen' je prvo bio iza naseg igraca, zatim ga je zagrlio lijevom rukom (ko bude odgovarao neka prvo pobije ovo) i na taj nacin dosao ispred, a onda je ovaj krenuo nazad i malo namjerno malo u inerciji kako se to inace i radi srusio Partizanovog igraca. Kazem, ne moze se reci da je situacija bila cista i mogao je sudija da sudi jednom i za Partizan penal, ali smijesni su ovi koji vide samo ono sto im odgovara i na slici na kojoj se nista ne vidi zaokruzuju kao neke detalje. Cak se ni igraci Partizana nisu bunili, iako im je to praksa cim im u prvi neuron stigne informacija da je mozda bilo nagovjestaja da bi mozda mogao biti penal.

avatar
Jug Grobarima Revolt
Tuesday, 28.04.2015
10:56

Nemoj da izmisljas!!! Balazic se bunio, sve vreme je bio drzan obema rukama i na kraju zavrsio u narucju Jovanovica sto ti je krunski dokaz da je bio faul obaranjem, a Andjelkovica je pogodila iznad lakta, a cakni da ga je u rame, i rame je sastavni deo ruke tako da bi cak i tada bio penal. Neverovatno je koliko ste se srozali, samo jedan od vas je samonindirektno priznao da je bio penal, ali i to je nesto, a ostali se brukate.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 28.04.2015
12:27

kad je vaseg pogadjala u ruku privali ste price,kako nije imao nameru,sklanjao je ruku,nije dovoljno jako udarila a ona isla tri puta jace nego sad,ne znam sta ocekujes

avatar
Jug Grobarima Revolt
Tuesday, 28.04.2015
11:53

Ja sam to drzanje levom rukom prokomentarisao, ali izgleda nisam to tebi napisao:-) Imas taj moj komentar gore da se u borbi za poziciju i sam malo posluzio rukom, ali zasto i ti odmah za to pises da je faul? nTo je mozda neko kratko vreme bila obostrana borba, on je tim hteonda ga se oslobodi, ali nesto ne vidim da je to bilo prejakog intenziteta. Jovanovic je mozda trebao da ga pusti da padne po inerciji iako ni to pravom sudiji ne bi bila garancija, Jovanovic je slicno srusio Balazica i na pocetku utakmice, a naravno da je bila ruka, pogodila ga je iznad lakta, eventualno negde na sredini nadlaktice, ali sve je to nebitno jernje vec zbog faula bio penal, Balazic je vucen, drzan, pridrzavan, onda mozda cak i sapleten nogama, a na kraju i strgnut i oboren zbog cega je jedino on protestovao jer jos nije navikao na ovakav tretman PFC u nprvenstvu, a nesto slicno se desilo i protiv Cukarickog kad je Babovic prvo bio fauliran nogom, a onda je Rendulic dva puta igrao i rukom, anako ti ne vidis da je Balazic rasirio ruke, ja onda stvarno nemam reci...

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 28.04.2015
11:15

Necemo penal - haha! Rekao sam da necu odgovarati na komentare koji ne pokusavaju ni da pobiju drzanje lijevom rukom oko vrata i proguravanje naprijed, ali eto da jos jednom naglasim taj detalj. Nemoj da hvatas na galamu, nego reci kako si ti to vidio da ga je lopta pogodila bas u ruku? Ja to na ovim snimcima ne mogu da vidim, jos manje na onoj slici na vasem sajtu?

avatar
Jug Grobarima Revolt
Tuesday, 28.04.2015
11:09

Da ga je pustio na kraju pa da je pao po inerciji, ali nije ga pustio i to je penal za nas, nije dozvoljeno da se tako drzi igrac sve vreme!

avatar
Igor Tambur
Tuesday, 28.04.2015
01:19
avatar
Jug Grobarima Revolt
Monday, 27.04.2015
20:46

Raka Djurovic je malopre rekao da je bio penal zbog faula, o cemu mi vise pricamo...

avatar
Marcelo kralj
Tuesday, 28.04.2015
05:51

Ma kakav faul jedan drugog drže .svako komentariše on je rekao isto to da iz kornera kada se izvodi bi trebalo u 90 posto slučajeva svirati penal ali se to ne radi

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 28.04.2015
12:28

Govorili su i za vas svaki penal koji ste napravili a nije sviran protivnickim ekipama,tad ste govorili da oni to namerno govore,i kao da nema govora o penalima,smesno bas..

avatar
Jug Grobarima Revolt
Tuesday, 28.04.2015
10:54

Sve i da nije bio faul, a bio je, zasto niko ne kaze tacnije prizna da je bila i ruka Andjelkovica?! Cak i da je rame, a nije, i rame je ruka.

avatar
Jug Grobarima Revolt
Tuesday, 28.04.2015
10:53

Cist penal kao suza, to je bio ne jedan penal nego dva ili cak mozda i tri, ali ono prvo nad Brankom Ilicem se cesto vidja i tolerise. Sta su rekli na Areni, hajde i tebe to da pitam? Rakanje rekao i da je bio penal za nas protiv Mladosti iz Lucana, alinne zbog one prve ruke kada je igrac bio okrenut ledjima nego zbog one druge, a i u pravu je, i tu je bilo materijala za penal.

avatar
Monday, 27.04.2015
20:28

Stvarno,jednu vest nisam video gde se ovo pominje i to je stvarno zalosno,pa ne mozes zavarati ljude koji su uzivo ovo videli,tako sto ces cutati o tome.U redu greska se desi i boljim sudijama ali eeeejjjjj,svi cute kao da nista nije bilo,kao da nije John Sina usao sesnesterac i oborio igraca Partizana.E to bi vala bila jedna dobra prica,tad bi internet pukao od opterecenja.Napred Partizan icepi gi svi :)

avatar
Andjelkovic GGMU
Monday, 27.04.2015
19:30

Penal za Zvezdu je ovo bio ;)

avatar
Nikola Spasic
Monday, 27.04.2015
19:17

budite realni ,nije bitno za koga i koliko navijate...cist penal kao suza ..trebao je pomocni sudija iza gola u saradnji sa glavnim da donesu odluku i bude penala jer sam siguran a slozicete se svi da se apsolutno niko ne bi naljutio na takvu odluku jer je rvacki zahvat postojao i penal je nema dileme...

avatar
Poznavalac
Monday, 27.04.2015
18:39

Klasican KU,polako kontam da je volkov u pravu za mazica..

avatar
Alexander Stonsky
Monday, 27.04.2015
20:45

Ti polako ( bez uvrede ), a ja sam to odavno shvatio. Niko tu nije analizirao Mazica nego Volkova, a treba da je obrnuto.

avatar
Jug Grobarima Revolt
Monday, 27.04.2015
18:33

Zasto tek posle dva dana?!

avatar
Realan 1
Tuesday, 28.04.2015
11:30

Nemam ni ja Arenu.Neko je pisao da su rekli da smo osteceni za penal.

avatar
baldekeita
Tuesday, 28.04.2015
21:23

Nemam ni ja Arenu,,gledao sam samo Raku.Ma dileme nema bio je cist penal nad Balazicem i ne znam sta radi onaj sudija iza gola ako to nije video.

avatar
Jug Grobarima Revolt
Tuesday, 28.04.2015
11:46

Tako je. Inace, Jovanovic je Balazicu nesto slicno uradio i na pocetku, nasi su morali i na to da se pozovu u saopstenju, alinmi smo uvek nesto fini...

avatar
Zoran Petrovic
Monday, 27.04.2015
18:09

Kako pa zar nije isstina da je Grujic pripadnik neke navijacke grupe Partizana.

avatar
Povratak kralja 73
Monday, 27.04.2015
18:03

Trude se sudije da ponove scenario od poršle sezone ali je Zvezda tolko slaba da joj ni ta pomoć titulu ne može doneti, drugo mesto možda.

avatar
Monday, 27.04.2015
17:46

Cudi me da stoperi zvezde nisu malo slobodnije mlatarali rukama,s obzirom da znaju da im je to dozvoljeno...

avatar
Grobari Kanada
Monday, 27.04.2015
17:43

zasto vas to cudi?

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Monday, 27.04.2015
17:39

Zato sto nema penala

avatar
Povratak kralja 73
Monday, 27.04.2015
18:04

Časti bez, treba vas jednog za svagda ugasiti samo zbog takvih kao što si ti.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 28.04.2015
01:36

Sigurno,da neces mozda ti to da uradis?

avatar
Realan 1
Monday, 27.04.2015
18:10

Od tebe se nista drugo i nije ocekivalo da ces napisati.Bila su dva penala,a ne jedan.Pitam se samo da li ti je bar malo glupo sto si to napsiao?

avatar
Monday, 27.04.2015
17:34

Baš me zanima koliko će biti kažnjeni Mažić i Grujić za ova dva previda i nedosuđen penal za Partizan od strane sudijske komisije kao i zvezda zbog nereda na stadionu od strane disciplinske komisije? Po ko zna koji put su Mažić i Grujić presudili na štetu Partizana!