Ivanović: "Utakmica sa Austrijom jedna od najvažnijih"

Autor: Beta Beta
petak 07.10.2016.
11:45
Izvor: Beta

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije rekao je da je zadovoljan pobedom u Moldaviji ali da mora što pre da zaboravi taj rezultat i okrene se meču sa Austrijom u Beogradu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Branislav Ivanović je izjavio da je zadovoljan pobedom protiv Moldavije i da je ta utakmica pokazala dobar pravac ekipe, ali da mora što pre da zaboravi taj rezultat i okrene se Austrijancima, kako smatra da je predstojeći meč u Beogradu jedan od najvažnijih u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"Moramo da budemo zadovoljni sa tri boda, ovo je bila veoma važna utakmica, mislim da smo dominirali. Sada gledamo da se što pre pripremimo za predstojeću utakmicu protiv Austrije u Beogradu, koja je jedna od najvažnijih u celom ciklusu. Meč u Moldaviji je pokazao dobru snagu i dobar pravac naše ekipe. Osvojili smo tri važna boda, ali moramo što pre da ga arhivramo i koncentrišemo se na narednu", rekao je Ivanović novinarima u Kišinjevu.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je sinoć u Kišinjevu Moldaviju sa 3:0 u drugom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji i sa četiri boda nalazi se na deobi prvog mesta sa Velsom, Austrijom i Irskom.

Srbija je povela golom Filipa Kostića u 19. minutu, vodjstvo je duplirao Ivanović u 37. minutu, a konačan rezultat postavio je Dušan Tadić u 60.

"Utakmicu smo počeli malo nervozno, znali smo da će u prvih 15, 20 minura izaći visoko u presing. Nismo se najbolje snašli, ali smo posle toga iz njihove greške postigli gol, znali smo da će to promeniti ceo tok i rasteretiti ekipu. Posle smo postigli drugi gol i videlo se da smo dominirali.

U poluvremenu smo se dogovorili da treba da podignemo ritam i postignemo treći pogodak i utakmicu završimo kako treba, da ne stvaramo sebi pritisak. Nije bilo velikih turbulencija i trzavica, da se rezultat drugačije razvijao možda bismo se više potrošili, a ovako smo sačuvali dovoljno snage da se oporavimo za Austriju
", naveo je Ivanović.

Branislav Ivanovic

Fudbaler Česija dodao je da je i pre početka kvalifikacija znao da će Grupa D biti ujednačena i da se nada da će tako biti do kraja.

"Posle dve utakmice mnogo ekipa ima po četiri boda. Mi ćemo probati da iskoristimo domaći teren protiv Austrije i ovu rezultatski laganu utakmicu u Moldaviji. Ne smemo da se opustimo, da mislimo da je ta utakmica lakša za nas nego za njih.

Oni će posle njihovog remija ući rasterećeno u duel, a mi moramo da budemo čvrsti, da ne ponavljamo greške. Austrija je jedna od najozbiljnijih i najkvalitetnijih ekipa u grupi. Očekuje nas uzbudljiva utakmica
", rekao je on.

Ivanović je dodao da mu mnogo znači gol protiv Moldavije, ali da su najvažnija tri boda. Rekao je da je sada najvažnije da se ekipa odmori i koncentriše na utakmicu sa Austrijom, koja će "biti totalno drugačija od one sa Moldavijom".

"Moramo da budemo spremni i svesni šta ona donosi", dodao je Ivanović.

Branislav Ivanovic

Srbija će protiv Austrije igrati u nedelju od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

"Nadam se da smo ovom utakmicom ispunili bar minumum koji se od nas očekivao, da ljudi vide pomak i da vide da želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Nadam se da su prepoznali našu želju i da će doći na stadion u velikom broju.

Svojom igrom i ponašanjem moramo da vratimo poverenje i publiku na stadion. To ne dolazi preko noći i lagano. Nadam se da ćemo dobrim rezultatima napuniti stadion, a ova utakmica za dva dana je za nas najvažnija
", rekao je Ivanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Friday, 07.10.2016
12:56

Sve utakmice su vazne, ne treba pametovati, nema sile u ovoj reprezentaciji, osim gostovanja Velsu i Austriji gde je i po bod ok, na svakoj utakmici po pobedu, ako pocnemo sa Austrijom da pametujemo i taktiziramo za Alabu i imigrante iz evrope, sta raditi onda na tom SP kad dodju Argentina, Brazil, Francuske, NEmacke i ostale sile? Spustiti pantalone?