Ivanović: "Mitar uvek deluje tromo na terenu"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.11.2015.
14:21
Izvor: Sportske.net

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović analizirao je igru Aleksandra Mitrovića u porazu od Češke i poručio da uprkos nedostatku golova napadaču "Orlova" treba pružiti podršku.

Beta/AP Photo/DarkoVojinović
Beta/AP Photo/DarkoVojinović

Povezane vesti

Nakon debakla koji je reprezentacija Srbije doživela u Ostravi kapiten "Orlova" Branislav Ivanović prokomentarisao je i igru napadača Aleksandra Mitrovića koji nikako da uđe u željenu formu.

"Mislim da je Mitar u prvom poluvremenu uvek imao reakciju posle naše akcije. To je normalno, on je jako mlad da bi nosio breme koje mu je dato. Njemu je potreban mir i potrebna mu je podrška čitave ekipe" kazao je Ivanović.

Napadač Njukasla primakao se dvadesetom nastupu u "A" selekciji ali je za to vreme upisao samo dva pogotka od kojih jedino onaj u meču sa Hrvatskom nosi određenu težinu.

"On je tip igrača koji uvek deluje tromo na terenu i uvek ima viška kilograma. Ono što razdvaja napadače u odnosu na ostatak tima jeste gol. Njemu su potrebni golovi, jer kad on uđe dobro u utakmicu onda to radi i čitava ekipa. To i jeste današnji fudbal, sve zavisi od napadača jer se na toj poziciji pravi najveća razlika" dodao je Ivanović.

Kapiten "Orlova" ipak je poručio da bi javnost i mediji morali da pruže podršku bivšem napadaču Partizana i Anderlehta i da prepuste saigračima da unutar svlačionice ukažu Aleksandru Mitroviću na greške koje pravi.

"Njemu treba dati veliku podršku. Ne treba ga trošiti i ne treba ga kritikovati previše u medijima, a unutar ekipe ćemo mu skrenuti pažnju šta treba da radi bolje" zaključio je Ivanović.

Srbija je u petak poražena u Ostravi rezultatom 4:1 a jedini pogodak za "Orlove" postigao je Petar Škuletić u 78. minutu utakmice nakon prekida koji je izveo Aleksandar Kolarov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 17.11.2015
09:49

Sto je najgore, igrali smo sasvim dobro u prvom poluvremenu, ne moramo pobjedjivati ali da bar gledamo angazovanu igru i da mozemo da vidimo obrise neke taktike. Primili smo nesretno taj prvi gol, sve vreme bili bolji, nisam gledao zadnjig 20-ak minuta i ne mogu da shvatim sta nam se desilo. Mnogo gore igre su prolazile sa nekim minimalnim porazima, kad konacno zaigramo angazovanije - debakl. Cini se da nam nema spasa...

avatar
STRELAC
Sunday, 15.11.2015
07:47

Banija i Kolarovu odlazite....dosta je bilo vase prepotentnosti ne trudite se za reprezentaciju kao za klub sto ginete..idete napred pa posle se ne vracate u odbranu glumite neke gazde i sefove na terenu dosta vas je bilo.Pravicemo mi Antica od blata,SRAMOTA.UZAS.BRUKAAAA...

avatar
Pelko
Saturday, 14.11.2015
22:15

Ivanovic zaista ima najmanje prava da kritikuje bilo koga u timu. Odbrana na celu sa njim je suplja u svim segmentima igre, svaki prekid je gol sansa za protivnika. Sto se tice Mitroviceve igre, pokupio je svaku visoku loptu koja je bila upucena u njegovom smeru, dobio skoro svaki duel, ali za golove je potreban i neko ko ce da napravi i neku asistenciju. Prebrojte samo centarsuteve sa krilnih pozicija u protivnicki sesnaesterac, pa bilo ih je mozda dva u celoj utakmici a o upotrebljivim iskljucujuci onaj za Skuleticev gol ni jedan.

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 14.11.2015
18:58

a da si ti skocio i izbio loptu pre onog sivonje ili da je Stojkovic malo bolje citao putanju lopte i boksovao ko zna sta bi bilo...

avatar
$$$ BRACELA $$$
Saturday, 14.11.2015
16:11

COVEK JE OBJEKTIVAN I REKAO STA UVIDJA NA TERENU DA SMO DALI PRVI GOL NEBI OVAJ REZULTAT BIO OVAKAV KAKAV JE.

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 15.11.2015
19:07
avatar
Milos Kosta Kostic
Saturday, 14.11.2015
15:57

Mitar je odradio sta se od njega trazilo, dobijao je duele. Sta si ti radio ivanovicu? Sta je radio matic, tosic, tadic? Od sadasnje generacije, jedini koji koliko toliko zasluzuju da ostanu su skuletic, mitrovic, ljajic, stojkovic i mozda kolarov, kolarov iz razloga jer jedini ima ok statistiku kada su asistencije i golovi u pitanju, ostala mesta popuniti potpuno drugim igracima.

avatar
Sale76
Saturday, 14.11.2015
15:44

Pa Mitar je kriv sto smo mi primili cetiri komada,sramota!Igrate bez imalo odgovornosti prema dresu koji nosite.Ugledajte se na Subotica,njemu niko nije zamerio sto ne zeli vise da igra za reprezentaciju.Trebalo bi pustiti klince da igraju u narednim kvalifikacijama za Rusiju,grupa je laka,oni bi se prosetali,ladno!

avatar
cholic
Saturday, 14.11.2015
15:40

Da da treba kritikovti mitra sto niej dao gol a ne odbranu koja je primila 4?

avatar
4k4.Dex
Sunday, 15.11.2015
02:00

Ma nebitno je to. Mitar je totalno bezopasan! On jedino moze da da gol ako mu neko gyrne loptu za 1 na 1 sa golmanom i to uglavnom glavom. Ne vidim nikakvu buducnost u njemu. Neizbiljan je pregojen nema sut nema tehniku sve sto zna je da se bije. Nek ide u mma. Preplacen je zestoooooooko a drvo je tesko. Toliko.

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 15.11.2015
19:03

Pazi Mitar nije odreagovao kod prvog gola kako je trebao ali je Tomović kriv za drugi i treći.J.bo tim koji kad daš gol primi četiri .Koliko treba da daju da bi izvukli makar nerešeno?I da se ne zaboravi -dečko ima 21 godinu ,tek je promenio klub i to ima i te kako uticaja na njegove igre.Biće on ok. i on je budućnost a ovi manekeni su prošlost i zato i kritikuju.Čista zavist i ljubomora.

avatar
Nikola Nikola
Saturday, 14.11.2015
15:27

Zato ste vi u defanzivi stena, da ne kažem bedem.

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Saturday, 14.11.2015
15:24

A ko ce tebi da ukaze na to gde si gresio i sta treba da popravis, Legija?