Ivanić iskren prema Belorusima: ''Bio sam uz Partizan protiv BATE Borisova''

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.02.2016.
18:48
Izvor: Sportske.net

U svom prvom intervjuu za zvanični sajt BATE Borisova, Mirko Ivanić govorio i o odbijanju da potpiše ugovor sa Partizanom, kao i letošnjem dvomeču crno-belih sa njegovim novim klubom.

fcbate.by
fcbate.by

Povezane vesti

Kako smo ranije i objavili, dosadašnji kapiten Vojvodine Mirko Ivanić potpisao je ugovor sa beloruskim šampionom BATE Borisovim, a od novosadskog kluba se danas oprostio dirljivom porukom koju možete da vidite OVDE.

Takođe, novi vezista BATE Borisova je dao i prvi intervju za sajt beloruskog šampiona i izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u ovaj klub.

''Pre svega, želim da kažem da mi je drago što sam postao član BATE Borisova. Dugo sam želeo da se oprobam u inostranstvu i dolazak u BATE smatram pravim nastavkom dobre karijere'', istakao je Ivanić.

Naravno, u Belorusiji su obavešteni i da se Partizan ozbiljno interesovao za njegove usluge, pa su Ivanića pitali i da li je pratio letošnji dvomeč u kvalifikacijama za LŠ između Parrtizana i BATE Borisova.

''Gledao sam oba meča prošlog avgusta i iskreno sam podržao srpski klub. Ali, odlično sam upoznat i sa BATE Borisovim, znam da je to dugi niz godina najbolji beloruski klub koji je stalni učesnik grupne faze evropskih takmičenja'', objašnjava Ivanić.

Na pitanje da prokomentariše interesovanja Partizana i bečke Austrije, Ivanić je odgovorio:

''Austrijanci nisu uspeli da se dogovore sa Vojvodinom, a ni u pomenuti srpski klub nisam otišao...''.

Ivanić se zatim podsetio letošnjih fenomenalnih partija protiv Sampdorije u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i osvojenog kupa sa ''Lalama'' u finalu protiv Jagodine pre dve godine, a onda je otkrio i svoju omiljenu poziciju u ekipi.

''Od detinjstva igram u veznom redu, a moja omiljena pozicija na terenu je pozicija iza napadača'', ističe Ivanić.

Na kraju, napravio je još jedan osvrt na svoj sada već bivši klub.

''Tužan sam što sam napustio Vojvodinu, gde sam bio od ranog detinjstva. Ali, srpski fudbal se odlikuje stalnim prilivom mladih igrača i uveren sam da će momci koji će igrati umesto mene uspeti da pomognu Vojvodini da zadrži visok nivo'',
zaključio je Ivanić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lazar Pešut
Thursday, 04.02.2016
03:42

Iskreno, jedan od najboljih igraca u JSL prethodne 2 godine. Doduse 700.000 za njega je malo. U svakom slucaju, srecno ti bilo!

avatar
REVOLT SPT BuNT
Tuesday, 02.02.2016
21:49

Dobar je ovo decko, ne treba gajiti negativna osecanja prema njemu...