Irci se dive srpskom džinu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.09.2017.
11:20
Izvor: Sportske.net

Posle sinoćnjeg poraza njjihovog nacionlnog tima, irski novinari napravili su još jedan osvrt na zvezdu Junajteda.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Preneli smo tokom jučerašnjeg dana, irski ''Independent'' objavio je juče opširan intervju sa Nemanjom Matićem, predstavljajući zanimljiv razvojni put sadašnjeg asa Mančester Junajteda, od malenog Vrela do najveće svetske scene.

Očigledno, sinoćnjim nastupom je ''naterao'' tamošnje novinare da u još jednom tekstu istaknu klasu visokog srpskog veziste.

''Matić je retka vrsta u modernom fudbalu. I dok se epiteti poput 'genija' često olako daju, srpski vezista ima neku vrstu fudbalske inteligencije koja ga čini izdvojenim od ostalih'', piše novinar ''Independenta'' Sian Trejsi.

''On razmišlja fudbalski'', podseća se i na Murinjove reči o fudbaleru koga je trenirao u Čelsiju i koga je ovog leta doveo i u Mančester Junajted.

U tekstu se dalje navodi da u reprezentaciji Srbije Matić ima veću slobodu u igri, u odnosu na Murinjov ''rigidni sistem'' i da je srpski reprezentativac protiv Irske to i demonstrirao.

Ističe se njegov veliki doprinos u defanzivi, pogotovo u finišu meča, kada je Srbija ostala praktično sa dvojicom igrača manje, posle isključenja Maksimovića i povrede Vukovića.

Naglašava se, takođe, da je uvek ''na pravom mestu u pravo vreme''.

''Rođeni pobednik je trenutno na vrhuncu svojih moći. Možda je Murinjo u pravu'', zaključuje se u tekstu.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 06.09.2017
18:15

Jao sto nam onaj lik nije roknuo gol sa 25 metra posle izgubljene lopte Matica na ivici 16m. Svaki mec izgubi tako 2,3 lopte u opasnoj zoni i ne desi se nista a voleo bih da se desi samo da prestanu ovi neosnovani hvalospevi o ovom poluigracu.

avatar
Joey Barton
Wednesday, 06.09.2017
13:40

U Velikoj Britaniji, brzo se menja misljenje o futbalerima. Jednog dana se svetska klasa, a drugog obican prosek.

avatar
Nikola Nikolic
Thursday, 07.09.2017
18:03

Irska nije Britanija