Infantino ''ujedinio'' region!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.02.2016.
17:02
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Puna podrška 13 evropskih nacionalnih Saveza kandidatu za novog predsednika FIFA.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Današnji sastanak održan j u hotelu ''Metropol u Beogradu, a Đani Infantino je dobio jednoglasnu podršku predstavnika 13 nacionalnih Fudbalskih saveza.

Posle sastanka, FSS se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celini.

''U hotelu 'Metropol' u Beogradu danas je održan novi u nizu Regionalni sastanak, a kome su prisustvovali predstavnici 13 evropskih nacionalnih saveza i visoki zvaničnici Evropske fudbalske unije (UEFA). Ovaj put, domaćin sastanka je bio Fudbalski savez Srbije i njegov predsednik Tomislav Karadžić, koji je predsedavao skupom.

Današnjem sastanku su prisustvovale visoke delegacije sledećih nacionalnih fudbalskih saveza - Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Srbije, kao i Rusije i Turske.

Takođe, aktivno učešće na sastanku su uzeli i najviši zvaničnici UEFA, predvođeni prvim potpredsednikom UEFA Anhelom Marijom Viljarom, generalnim sekretarom Đanijem Infantinom i zamenikom generalnog sekretara Teodorom Teodoridisom. Takođe, prisutni su bili i direktor UEFA Odeljenja za takmičenja Đorđo Marketi, šef UEFA Odeljenja za integritet takmičenja Urs Kluser i menadžer UEFA Odeljenja za marketing Noel Muni.

Prisutni su analizirali sva važna pitanja koja prethode održavanju dve važne sednice - Vanrednog kongresa UEFA (Cirih, 25. gebruara) i Vanrednog kongresa FIFA (Cirih, 26. februara).

Poznato je da će na sednici Vanrednog kongresa FIFA biti izabran novi predsednik Svetske fudbalske federacije, a sa današnje sednice upućena je jednoglasna i jedinstvena podrška prisutnih predsednika nacionalnih saveza Đaniju Infantinu u njegovoj kandidaturi za predsednika FIFA.

Uverenje je da je reč o najboljem kandidatu za mesto lidera svetske fudbalske porodice.

Bilo je reči i o aktuelnoj situaciji u UEFA i pripremnim radnjama za naredne značajne sastanke ove organizacije. Naredna Redovna sednica Kongresa UEFA, 40. po redu, biće održana 3. maja u Budimpešti.

Tokom sastanka, održane su i tri prezentacije od strane predstavnika UEFA, na teme uvođenja eventualnih novina u okviru takmičenja mlađih kategorija, dodatne zaštite integriteta takmičenja i marketinga. Datum i mesto održavanja narednog sastanka biće uskoro saopšteni''
, navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 13.02.2016
21:29

Znači pao dogovor. Infantino na čelo FIFA a Ćurković na čelo UEFA! Tako se to radi!

avatar
MozdaRealan
Sunday, 14.02.2016
10:41

Ахахахаха зар ви људи стварно вјерујете да неки наш човјек може да диђе на чело УЕФЕ поред Енглеза, Француза, Њемаца, Италијана, Португалаца...? ахахахаха колико сте смјешни ахахаха

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 14.02.2016
13:45

Živi bili pa videli!