Ima li ''stranog tela'' u reprezentaciji?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.11.2015.
20:51
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Povodom najnovijeg debakla našeg nacionalnog tima oglasio se i nekadašnji selektor, sa kojim su ''Orlovi'' svojevremeno nastupali i na Mondijalu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Ilija Petković je pre devet godina predvodio selekciju Srbije i Crne Gore na Mondijalu u Nemačkoj, a danas nam i takav rezultat deluje predaleko, imajući u vidu višegodišnje neuspehe našeg nacionalnog tima.

Posle najnovije blamaže u Češkoj (1:4), Petković ipak ne očajava, već za razliku od mnogih veruje da bi sve ovo što se dešava 'Orlovima'' moglo da se ispostavi kao ''pobeda'' uoči kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

''Iz ovog meča mogu i moraju da se izvuku pouke od velike koristi za budućnost nacionalnog tima i neka se niko ne iznenadi ako jednog dana ovaj poraz u Ostravi budemo slavili kao veliku pobedu. Daj Bože već u Rusiji 2018. Mislim da će me javnost razumeti, oni koji žele dobro Srbiji...

Znam da nam je svima teško pao ovaj poraz, ali glave su još uvek vruće i pustimo neka sve još malo prenoći, a ne sumnjam da će odgovorni doneti odluke koje su najbolje po naš fudbal'', izjavio je Petković u intervjuu koji prenosi zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je pohvalio reakciju Nemanje Matića posle meča, naveo ga je kao pravi primer kako reprezentativac treba da se ponaša u nacionalnom timu, a od selektora očekuje da ''prepozna strano telo'' u reprezentaciji.

''Kada igrači sebe uzmu u kontekst onoga što nisu ostvarili a poseduju kvalitet za mnogo bolje, onda je to detalj na koji svi moraju da obrate pažnju. Čujte, uvek postoji neko 'strano telo' u sistemu koji se zove najbolji nacionalni tim, a posao selektora je da to prepozna. Da li je kasno za to? Mislim da nije'', smatra Petković.

Na kraju Petković je stao i u odbranu potpredsednika FSS Sava Miloševića koji se takođe našao na udaru kritika posle debakla u Ostravi.

''Ljudi koji su zaduženi za brigu o A reprezentaciji već su pokazali veliki stepen odgovornosti u prvim reakcijama posle utakmice. Sumnjam da bi neki od stalnih kritičara tako reagovali. Izgubio je i Brazil 7:1 na Svetskom prvenstvu, pred svojom publikom, pa se fudbal igrao.

Uglavnom iz ovog meča mogu i moraju da se izvuku pouke od koristi za budućnost nacionalnog tima i ja isključivo u tom kontekstu gledam na čitavu situaciju'',
zaključio je Petković.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Monday, 16.11.2015
13:40

Је л' то онај Илија Петковић који је уместо Рамба, за кога није било места и цео свет се крстио и чудио, повео свог сина. Па га је после притиска оставио кући, а место њега није повео никог. У три меча смо примили 10 голова!?... Део исте неуништиве Бата Ђорине, Толетове, Ћурчићеве и тд. екипе, која наставља са диполоматским изјавама иако ни сами више не верују у то што говоре. Нека се боље покрије ушима као и сви они. То што смо ми, обични љубитељи фудбала и репрезентације, немоћни, не значи да не видимо где је проблем!

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Monday, 16.11.2015
10:27

Rajkovic, Dmitrovic, Jovanovic (Lukac)- Gajic, Basta (Ivanovic), Spajic, Veljkovic (Vilotic), Nastasic, Pejcinovic (Babic), Antonov, Mladenovic (Obradovic)- Maksimovic (Milivojevic), Matic, Radoja, Milinkovic-Savic (Grujic)- Zivkovic, Tosic (Lazovic), Ljajic, Ivanic (Tadic), Kostic, Sulejmani- Djurdjic (Markovic), Skuletic (Mitrovic).

avatar
Звезда је Србија
Monday, 16.11.2015
10:04

Ima, ali ne samo u reprezentaciji, nego i u srpskom fudbalu.

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Sunday, 15.11.2015
23:29

Rajkovic, Dmitrovic, Jovanovic- Gajic, Ivanovic, Spajic, Veljkovic, Nastasic, Pejcinovic (Babic), Antonov, Mladenovic- Maksimovic (Milivojevic), Matic, Radoja, S. Milinkovic-Savic/Grujic- A. Zivkovic, Z. Tosic, Ljajic, Ivanic, Kostic, Sulejmani- Djurdjic, Skuletic (Pesic).

avatar
Volem Vosu
Sunday, 15.11.2015
22:49

Strano telo je LOPTA,ona tu nema sta da trazi.

avatar
Sunday, 15.11.2015
22:09

Неко говори о губитничком менталитету овог играчког састава. nЈа говорим о ПСИХОЛОГИЈИ, односно о морално-вољним квалитетима и СЕЛЕКЦИЈИ играча према том критеријуму. nnМислим да је у екипи превише успаваних лепотица на једном месту, нешто што се десило Звезди пре нешто мање од 30 година када су играли Ивковић, Елзнер, Јањанин, Цветковић, Халиловић, и др.. све квалитетни играчи али са женским хормонима...

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Sunday, 15.11.2015
21:57

Vidis, ja bas sumnjam- OSNOVANO! Koliko ciklusa jos treba da prodje?! I hope that someone gets OUR message in a bottle...