Ilijev: "Prva "bomba" je Tomić!

Autor: Beta Beta
petak 25.12.2015.
12:56
Izvor: Beta

Predstavljen je i Ivan Tomić kao novi šef struke Partizana danas u Beogradu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Novi trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je danas da je veoma uzbudjen i da oseća veliku odgovornost što je došao na to mesto.

"Osećam veliki ponos, uzbudjenje i odgovornost. Slažem se da sam neiskusan trener, ali sam u Partizanu proveo osam godina kao igrač i tri kao sportski direktor. Ništa ne može da mi pruži ushićenje kao Partizan, a i trenersku školu sam upisao da bih bio trener Partizana", rekao je Tomić na svojoj promociji na stadionu u Humskoj.

Tomić je na klupi crno-belih zamenio Ljubinka Drulovića, a sa Partizanom je potpisao ugovor na dve i po godine.

Novi trener Partizana je istakao da se ne plaši novog izazova i najavio "velike rezove" u timu.

"Nemam strah, svestan sam da ću dobiti samo jednu priliku u Partizanu. Ključno je da ne odstupam od sebe i svojih ideja. Pobede, trofeji i titule su, naravno, cilj, ali za mene je glavni cilj da ekipa ima entuzijazam. Ne znam koliko će biti potrebno vremena, ali ću insistirati da se svaki minut na treningu manifestuje na teren", rekao je Tomić.

On je dodao da sebe ne doživljava kao nekog ko je bitan za Partizan i da neće "smatrati strašnim" ako bude smenjen sa tog mesta.

Partizan igra veoma lošu sezonu, pošto je posle prvog dela šapionata u Super ligi Srbije na četvrtom mestu sa 36 bodova, čak 26 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

"Samokritičan sam, već osećam pritisak. Tabela me deprimira, ali nam to ne dozvoljava eventualne kikseve, već ćemo do kraja sezone utakmicama pristupati kao da je egal, biti ili ne biti. Pristup mora da bude na nivou Partizana i nema opravdanja, Partizan zahteva pobedu u svakoj utakmici", kazao je novi trener Partizana.

Tomić je rekao da će forsirati mlade igrače, kao što je to radio i u periodu dok je bio sportski direktor.

"Nisam trener koji će sastavljati iskusnu ekipu, forsiraću mlade igrače. Trudiću se da iskoristim njihovu drskost i sportski bezobrazluk, jer se ne plašiš ničega kada si mlad. Igraćemo napadački, ali to ne znači da ćemo zapostaviti ostale delove. Moramo da budemo tik ako želimo da se spremamo za velika dela", rekao je on i dodao da će prvom timu biti priključeno nekoliko igrača iz Teleoptika.

Prema njegovim rečima, Partizanu je potreban veliki rez i četiri do pet igrača koji će doći i odmah igrati što će biti "vraški teško".

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da je postavljanje Tomića za trenera "najveća bomba" zimskog prelaznog roka.

"Ovo je prva i najveća bombastična stvar. Tomić je kapiten i džentlmen koji je mnogo pomogao i dao Partizanu. Znao sam da smo mi budućnost i nadam se da će to dugo da traje. Mi smo tim koji nema strah, već entuzijazam da napravi velike stvari. Dajemo sebe za ovaj klub", rekao je Iliev.

On je kazao da ima vremena da se govori o pojačanjima.

"Kada kažem bomba ne mislim na Mesija i Ronalda, već na ozbiljne igrače koje trener traži. Ima vremena, ali biće ozbiljnih pojačanja. Želimo da vratimo svest o pripadnosti Partizanu, takve karakteristike tražimo i to je uslov da neko dodje. Treba nam vremena da vidimo ko jeste a ko nije za Partizan", kazao je sportski direktor crno-belih.

Iliev je istakao da Tomić i on imaju "odrešene ruke i totalnu slobodu" i da isključivo njih dvojica donose sve odluke vezane za igrački kadar.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Предраг Јанковић
Friday, 25.12.2015
20:46

Sve bomba do bombe ... Atomski udar ... ne znam da li je sve to smešnije ili tužnije !!!