Iliev posle 2:0 i Iliev posle 2:3 - Šta se promenilo?

Autor: Darko Mitrović
petak 29.09.2017.
18:05
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Sportski direktor Partizan a govorio je na klupskoj televiziji i u poluvremenu i po završetku utakmice protiv Dinama iz Kijeva.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Znate već, na poluvremenu je Partizan vodio sa 2:0, među navijačima je bilo i euforije u tim trenucima, ali ne kod Ilieva koji je poručio da se nikad ne zadovoljava, već da želi da stvori evropski Partizan i da je zbog toga došao na poziciju sportskog direktora.

Na poluvremenu je pohvalio i trenera Đukića i ofanzivnu liniju tima i sjajnog golmana Stojkovića, ali i, kako je u jednom trenutku rekao - ''fenomenalnu zadnju liniju''

''Imamo dobar rezultat, međutim znate da je u fudbalu 2:0, što se kaže, najgori mogući rezultat. Imamo loše iskustvo iz prošle utakmice sa Radom. Ekipa stoji onako kako treba, vidi se veličina našeg trenera, postavio je u Evropi na najviši mogući nivo koji Partizan mnogo decenija nije igrao.

Jednostavno, možemo samo da budemo ponosni. Međutim, vidite i u našem razgovoru da nema trunke euforije, i da ne sme da je bude. Ne smemo da se zadovoljavamo jednim poluvremenom. Mi moramo da pobedimo, i čak ako pobedimo, nema euforije.

Kada pogledamo sve utakmice u Evropi, u svakoj je gotovo celokupan napadački red igrao fenomenalno. Ali, da ne umanjimo i zasluge odbrane, golmana Stojkovića, fenomenalnu zadnju liniju i naravno tu je naš motor tima Everton Luiz koji je ta prevaga u svakoj evropskoj utakmici.

Ovo je Partizan koji smo želeli da gledamo, sada imamo priliku da uživamo. Ako Bog da da se pozitivno završi po Partizan, onda da još više prionemo na rad.

Ja, kao neko ko je poznat kao veliki optimista, nikada se nisam zadovoljavao, to nije poenta mog bitisanja u Partizanu. Ja sam ovde došao da stvorim evropski Partizan. Znam da ljudi nikada nisu verovali.

Ne znam kako će se završiti ova utakmica i grupna faza, ali utakmice u Bernu i ovde pokatzali smo da Partizan krupnim koracima ide dalje'', izjavio je, između ostalog, Iliev.

Posle preokreta i poraza crno-belih ponovo je izašao pred kamere i ovoga puta izneo kritički stav prema defanzivnoj liniji tima.

''Moram samo da kažem, nažalost, defanziva je koja je prošlu sezonu iznela... ove godine primamo dosta golova i pored toga što imamo jednog vanserijskog golmana.

Ne mogu da izdrže nalete na ovom nivou. To je realnost, ali imamo ofanzivu koja može da da gol ili dva, to je ono što raduje. Olako ipak ispuštamo prednost.

Uz sve manjkavosti, uz neuigranost i povrede, ofanzivna linija u Partizanu funkcioniše ozbiljno u ovoj sezoni. Jednostavno, neki drugi delovi tima nisu na svom nivou. Analiziraćemo na kraju polusezone učinak svih'', izjavio je Iliev, a OVDE možete videti njegov kompletan razgovor sa Željkom Pantićem na TV Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djordja
Friday, 29.09.2017
22:10

sa ovm evropskimtrenerom cemo dogurati do srpske druge lige....o kojoj igri prica Ilijev...pa rupa od Miletica je upropastila Ostojica koji je prsle godine sa losijim golmanom bio bedem

avatar
Marija Maja Pajic
Friday, 29.09.2017
21:35

Jadni ste, ima te sve paraplegicare u ekipi.

avatar
zdenkomen
Friday, 29.09.2017
19:24

Najgori rezultat u fudbalu je kad gubiš sa 2:0 a ne kad vodiš sa 2:0. Kakve su to fudbalske veličine koje ne znaju šta da rade kad imaju vođstvo? Preostalo jedno poluvreme, sve u njihovim rukama, i onda prepuštanje inicijative protivniku, u stilu lako ćemo odbraniti stečeno. Jadan trener, direktor, uprava i većina igrača.

avatar
RIP KOBE
Friday, 29.09.2017
18:42

prvo treba tebe da analiziramo a mozda te vec vuleta analizira u svom stilu

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Friday, 29.09.2017
18:34

* svojim sklopom

avatar
Zmaj sa Juga
Friday, 29.09.2017
18:26

Nama je sredina terena dosta kriticna, jer igramo sa dva zadnja vezna i tu nemamo ni malo kreacije ni mirnoce, umesto da cuvamo loptu mi smo je olako gubili i pravili bespotrebne faulove, sto nas je kostalo poraza.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Friday, 29.09.2017
18:24

Naravno, time sto pljujes po odbrani Partizana, automatski pljujes i po sebi samome (sve je pocelo od dovodjenja Neme Miletica sto je uzrok i posledica, narocito uzevsi u obzir da ni on nije bas odmah dobio sansu da igra), a bas da te vidim da li nesto (slicno) smes da kazes za Djukica i za 51, ti si im/mu zirant!

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Friday, 29.09.2017
18:21

Imao si pola godine (a zapravo i vise od toga) da dovedes zamenu za Milenkovica, ti si ponovo bio opcinjen i opsednut Sumom kojeg jako cenim, ali, to je samo jedno ime u moru igraca i niko nije veci od nas, to je nesto sto i ti sam ponavljas kao mantru u skoro svakoj prilici. Njakali ste nas sa Kljajicem, Cirkovicem i Jevtovicem, i dalje to cinite sa kosatim Mileticem, imao si priliku da dovedes zamenu za Vulicevica jos tamo pre godinu i po dana, ali, ti si to odbio, imao si priliku da dovedes boljeg i od Kosovica i od Marjanovica i od Radina i od Jevtovica, ti to nisi ucinio, a na kraju si jos stavio i braon slag na tortu time sto si doveo onog foliranta u napadu koji i nije toliko los igrac (cisto fudbalski gledano i bez ikakvih predrasuda i primene moralnih obrazaca) koliko svojom mentalnim sklopom ne moze da se primi u klubu kakav je Partizan. Pustili ste Alena Stevanovica, skrajnuli Nemanju Stevanovica koji je sigurno kvalitetniji od Jovicica, El Munir je takodje stavljen u drugi plan, takva sudbina se sada -smesi- i Jovanovicu, doveli ste i Solomona, a Petrov nije ni video prvi tim! Verujem da zelis sve najbolje Partizanu, ali ne verujem da to i nas trener zeli i ne verujem da radi iskljucivo u nasem interesu, a jos manje da se i potresa zbog nasih neuspeha kakvi su sigurno porazi od Vozdovca i Napretka (da, i ovo drugo je poraz), ali i od Olimpijakosa. Da li mu je tek ono sinoc tesko palo, to ne znam, ali bilo bi logicno da konacno pukne i odluci da Milan Mitrovic, Nemanja Antonov i Djordje Jovanovic postanu starteri na vecim broju utakmica u narednom periodu. FK Partizan je za ovih deset godina (2008-2017) devet puta OSVOJIO titulu, osam puta je i podigao pehar, radi onako kako bi radio da je tvoje dete u pitanju i bice sve u redu, stavi nekog drugog i nesto drugo ispred kluba i imacemo jos koje drugo poluvreme protiv Kijevljana, a nikada Videoton u Madjarskoj. A i tamo smo imali srece na pocetku, verovatno nam se sad i za to vraca samo sto toga jos nismo (dovoljno) svesni...

avatar
Emperador(2018)
Friday, 29.09.2017
18:29

Mora nam se vratiti ono za auzburg

avatar
Pipo Inzagi
Friday, 29.09.2017
20:26

Intresantno je da Zvezdi ne brojiš jednu titulu a vama brojiš prošlogodišnju...za tako nešto zaista treba imati obraz kao đon...

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Friday, 29.09.2017
18:44

Mislis, za Auspuh? :-D Osveta za Auspuh ce ici preko Dinama:-D