Iliev o Regionalnoj ligi: ''U čemu je problem? Pa, pre 20 godina smo igrali sa Dinamom!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.12.2016.
21:30
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Sportskog direktora Partizana Ivicu Ilieva obradovali su najnoviji, konkretni koraci ka formiranju Regionalne lige u fudbalu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Posle višegodišnjih nagoveštaja, različitih spekulacija na tu temu, danas je ideja formiranja Regionalne lige konačno krenula sa mrtve tačke.

Preneli smo tokom večeri da je danas u Zagrebu održan sastanak predstavnika regionalnih saveza na tu temu, a Fudbalski savez Srbije predstavljali su Mitar Mrkela i Branislav Nikolić, koordinatori mlađih selekcija.

U izjavi ''Novostima'', Mrkela je konstatovao da u realizaciji ove ideje predstoji još dosta posla, da se još ne zna kada će liga startovati, ali će se započeti razgovori uskoro nastaviti.

A jedan od onih koji daju maksimalnu podršku ovoj ideji jeste i Ivica Iliev, koji je na tu temu izneo svoj lični stav i podsetio na neke činjenice koje govore u prilog formiranju Regionalne lige.

''Radujem se tome, i to govorim kao pojedinac, ne iznosim stav kluba. Sviđa mi se ideja i ne vidim ništa problematično u celoj priči kada se zna da smo pre 20 godina igrali protiv Dinama i Rijeke ili da se košarkaška regionalna liga igra duže od decenije.

Na taj način će napredovati i klubovi i igrači. Generalno verujem da će fudbal u regionu mnogo dobiti organizovanjem jedne takve lige''
, izjavio je Iliev, a prenose ''Novosti''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SrdjanMaksa
Tuesday, 06.12.2016
18:51

Opominjao sam koliko stete je regionalna liga nanela srpskoj klupskoj (samim tim i reprezentativnoj) kosarci. Fudbal ce dobiti, naravno, ali ponovo u Hrvatskoj, Bosni, Sloveniji - ne i u Srbiji. Hrvati imaju problem. Niko ne gleda njihov klupski fudbal. U bosni je pola-pola, neke gledaju, neke ne. Kod nas je prosek gledanosti, ovakav jadan kakav jeste - najvisi u regionu. Ko gleda utakmice kosarkaske regionalne lige u Srbiji, osim kada se igra derbi (dva srpska kluba, QQ)? Oh well.. Upropastite i ovo malo svega sto je u klupskom sportu ostalo u Srba, pa neka poslednji ugasi svetlo.

avatar
Serdar Života
Tuesday, 06.12.2016
21:35

Slažem se sa ponečim, ali ne sa svime, jer smatram da naša reprezentativna košarka nije ispaštala, barem ne u velikoj meri. Možda lokalni košarkaški centri jesu, ali mislim da je gašenje industrije od 5. oktobra na ovamo, mnogo više tome doprinelo od ABA lige.. Što se tiče fudbalske regionalne lige, ja sam za Balkansku ligu, sve ove zemlje, sa jednim do 3 tima, al još i Rumunija, Grčka, Bugarska, Albanija, čak i Turska, što da ne. Jer me meč protiv Osijeka ili Mornara iz Ulcinja ne zanima, ali bih rado išao na meč sa Olimpijakosom, Panatanaikosom, Steauom, Dinamom iz Bukurešta, Levskim, Ludogorecom...

avatar
Wednesday, 07.12.2016
10:21

Nisu ni nasi klubovi u Evropi, Partizan je ipak u EL poceo da belezi bolje rezultate otkad smo se pridruzili guma-ligi, ali baza je trpela. Zasto Albanci? Kako su oni prihvatljivi, a Mornar nije?:-) Turska se sigurno ne bi pridruzila toj ligi, tesko i Grci, dovoljno je da igramo sa Rumunima, Bugarima i Madjarima (apsolutno nam trebaju oni, mislim da bi prihvatili tu inicijativu), eventualno Makedoncima pa svakako i Crnogorcima ako vec primimo i ove, ali da i jedni i drugi ne daju vise od jednog predstavnika za pocetak. Partizan, zvezda, Vojvodina, Levski, CSKA, Ludogorec, Stjaua, Dinamo, Rapid, Kluz, Ferencvaros, Videoton, Debrecin, mozda kasnije jos i MTK, Vasas ili Honved, Buducnost, a posle i Vardar uz jos jednog madjarskog mada madjarska liga i nije bas neka, ali ne mozemo bas sad ni da im damo manje od tri mesta. Tu bi vec morala da ide liga od 14 ili 16 klubova (najmanje toliko), manje od toga nikako ne bi smelo...

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 06.12.2016
00:44

Kada bi se napravila takva liga bez Hrvata, moglo bi se. MIslim da bi oni jedini pravili velike probleme, mozda Bosanci, ali ne znam,... Hrvati su u zavadi i sa nama i sa Bosancima i sa Slovencima... Ne znam da li znate za pricu o Kraljevini SHS - kako su Hrvati zvali SHS? Srbi Hoće Sve... A kako su svi ostali narodi zvali SHS? Samo Hrvati Smetaju... Tako da bi ovo bilo izvodljivo, ali samo bez njih jer ne postoji narod koji više mrze od njih, čast izuzetcima...

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 06.12.2016
12:19

koji više mrzi*

avatar
Tuesday, 06.12.2016
17:54
avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 06.12.2016
16:10

ju, da izuzecima :D

avatar
Tuesday, 06.12.2016
13:24

Nisi mnogo pogresio:-D * izuzecima:-D

avatar
odjava
Monday, 05.12.2016
23:03

dobra ideja . to je dobro iz cisto fudbalskih razloga to bi sve bilie DERBI utakmice , prave fudbalske provere pa i ako se igraju bez (odredjenih)navijaca . pa mi imamo proveru igraca 2 puta godisnje u derbijima a ovako bi bilo vise puta , P O Z D R A V LJ AM . a ovi koji pominju rat ................ ja sam u njemu ucestvovao a ovako mislim , u kontekstu fudbala npozdrav

avatar
Monday, 05.12.2016
23:13

Zar moram da ucestvujem u ratu da bih bio protiv ovakve ideje?

avatar
Tuesday, 06.12.2016
10:24

Kako igramo vrlo rado sa Nemcima? Nisam protiv regionalne lige, ali sasvim sigurno nisam ni zagovornik ponovnog udruzivanja sa hrvatima i slovencima.

avatar
odjava
Monday, 05.12.2016
23:41

ne moras, ali u kontekstu fudbala (srpskog) to je definitivno dobro . i zasto pominjete rat . pa ratovali smo i sa svabama vise puta pa sto igramo s njima (i to vrlo rado)

avatar
Anderton
Monday, 05.12.2016
22:52

Mi smo Ivice igrali sa Dinamom poslednji put 1991. Ti si nešto opasno pomešao. Dinamo se posle 2001. tj . Maminjo odrekao svih dugova koje je načinio fantomski klub protiv koga smo mi igrali.

avatar
Monday, 05.12.2016
22:44
avatar
Monday, 05.12.2016
22:37

I ne bih se bas pozivao na te primere, igrali smo mi i protiv zrinjskog i pre manje vremena od 20 godina pa su nas ;epo izbacili iz Evrope posle toga, protiv dinama smo tamo igrali u neverovatno neprijateljskim uslovima, a i ona pripremna utakmica sa njima se neslavno zavrsila, sigurno su zeleli da vrate vreme posle toga:-D Raspad Jugoslavije nije poceo na Maksimiru nego na utakmici hajduk-PARTIZAN pre toga, Rijeka i Kantrida '99 su ipak nesto sasvim drugo, Istra je oduvek bila miroljubiva i tolerantna sredina i ne bi nam tamo bilo nista ni u gora vremena, to je kao Vojvodina ovde ili Tuzla u BiH...

avatar
Monday, 05.12.2016
22:49

gorim vremenima

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 05.12.2016
22:34

To bi bilo dobro ali je tesko izvodljivo odmah bi doslo do svadje

avatar
Monday, 05.12.2016
22:32

Igrali smo zato sto smo morali! Zasto smo ratovali ako cemo opet igrati u istoj ligi, gde je smisao toga i zbog cega srljamo u novu ligu sa isto slabim ligama?!

avatar
Partibrejker
Monday, 05.12.2016
23:40

Pa nismo ratovali zbog fudbala.Ali slažem se da nema razloga da igramo takvu ligu.Isto mi je dali pravili ligu sa Hrvatima ili Rumunima,Madjarima,

avatar
Tuesday, 06.12.2016
10:25

Kako to moze da bude isto? Rumuni, Grci i Rusi su oduvek bili nasa braca. Da pravim ligu i sa Belorusima i Kipranima, opet su prijatelji.