Iliev doveo 9 pojačanja, koliko ih je Tomić iskoristio na startu sezone?

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.07.2016.
11:08
Izvor: Sportske.net

Posle razočaravajućeg starta Partizana u novoj sezoni, već su uveliko u toku medijska prepucavanja o brojnim pojačanjima koje su crno-beli angažovali ovog leta.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Pre svih, kritike na račun sportskog direktora Ivice Ilieva javno je izneo nekadašnji direktor crno-belih Nenad Bjeković, koji je pomalo podsmešljivo govorio o ''transfer bombama'' mladog funkcionera.

I sam Iliev je juče priznao da je preterao sa ''bombastičnim'' predstavljanjem pojedinih igrača, a mi ćemo se, s tim u vezi, osvrnuti i na doprinos koji su devetorica angažovanih fudbalera dali učinku Partizana na startu sezone.

Već na prvi pogled je jasno da većina od te devetorice novajlija za sada ima epizodnu ulogu u timu, neki čak ni do tog nivoa nisu stigli, a oni koji su dobili maksimalno poverenje trenera Ivana Tomića, izuzev Marka Jankovića, nisu ga opravdali na terenu.

Naravno, tek je početak sezone, još dosta utakmica je pred ekipom crno-belih, pa bi i ostali mogli da dobiju priliku da pokažu šta znaju, ali se već sada može postaviti pitanje da li je Partizanu zaista trebalo ovoliko novih igrača, s obzirom da se inostrani klubovi baš i ne utrkuju da angažuju nekog od prvotimaca iz prethodne sezone.

Saša Marjanović
- 1 utakmica (15 minuta), dva puta na klupi protiv Zaglebja, protiv Bačke nije ni bio u konkurenciji za sastav.

Nikola Đurđić - sva tri puta starter, bez postignutog gola, iz meča u meč sve ređe ulazi u šanse, za sada razočarao...

Petar Đuričković - dva nastupa. Protiv Zaglebja u revanšu ušao da izvede penal, što je uspešno učinio, protiv Bačke igrao u startnoj postavi, ali se utopio u sivilo svoje ekipe u toj utakmici.

Leonardo - 1 utakmica protiv Bačke, odigrao drugo poluvreme. Protiv Zaglebja nije bio u konkurenciji, jer je stigao nespreman.

Miroslav Radović - sva tri puta starter, ali nije ostavio očekivani utisak, pogotovo u dve poslednje utakmice. Protiv Bačke ga je trener Tomić izveo iz igre na poluvremenu.

Marko Janković - dva puta starter protiv Zaglebja, protiv Bačke nije bio u konkurenciji za sastav. Nagovestio je da bi mogao da bude veliko pojačanje, na njemu je da to i potvrdi u nastavku sezone.

Bojan Ostojić - 0 utakmica, dve presedeo na klupi

Milan Radin - 0 utakmica, još ni na klupi još nije bio

Nemanja Miletić - 0 utakmica, nema ga ni na klupi za rezerve...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 27.07.2016
20:20

Suština je da steknu naviku da u svakoj akciji pokušaju da daju gol, da sigurnim brzim dodavanjima prenose loptu do 25 od gola, a onda da se igra na mekane dubinske i na krila i u sredinu. Ovako, dugoputujuće lopte s jedne na drugu stranu, odbrana stiže da se premesti i previše insistiranja na igri preko krila, možda i zato što Đurđić ne može da se izbori za prostor i poziciju. Nadam se da se na treninzima ovakve stvari i uvežbavaju. Tomić mora da koncentriše na proučavanje raznih modela, da gleda dobre strane timove, uočava, kakve bismo varijante mogli da igramo sa sastavom koji imamo i uigrava te varijante.

avatar
magister
Wednesday, 27.07.2016
20:16

Ostaje Brašanac, koji želi u inostranstvo i nije u top formi, a to može da pokriva i Kosović, za koga nisam siguran da je slabiji od dovedenih pojačanja. Neki će pljuvati, al je pred dolazak Tomića tu poziciju lepo igrao i Nemanja Petrović, koji je mogao da bude i rezerva za levog beka. Ne teraš igrače iz sopstvene škole da bi doveo slabije od njih. A to smo uradili u par slučajeva. Tomić mora da uči. Mora da kombinuje i da osim varijante 2 krila i centar (Janković, Đurđić, Mihajlović - za koju je formaciju bolji Vlahović, pa i Božinov od Đurđića) uigrava i varijantu sa Đurđićem i Vlahovićem, a iza njih, ispred Evertona npr. Brašanac, Janković (Ilić, Radović), Mihajlović (Stevanović, Radulović), centralni, play i lutajuće krilo.

avatar
magister
Wednesday, 27.07.2016
20:09

Kažu, ne menja se tim koji dobija. Ovaj ne dobija, ali odbrana ne prima golove, tako da izmene treba praviti u ofanzivi. Meni nije razumljivo zašto su dovedeni Radin, Đuričković i Marjanović, jer na tim pozicijama je bilo i ima dosta i dobrih i talentovanih i mlađih igrača. Totalno neopravdano ponašanje prema Jevtoviću koji je talentovan i perspektivan igrač. Slabiji od Evertona, al' treba da mu bude prva zamena ili da utrči kad treba drugi ZV. Ako su dovedeni Radović i Janković, od kojih jedan može da igra isto što i Sale, onda je valjda i ta pozicija pokrivena.

avatar
Casus Luciferi 60:12
Wednesday, 27.07.2016
16:22

ja ne razumem odigrali smo za sada samo 3 utakmice i svi kmecimo odmah!

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Wednesday, 27.07.2016
15:26

Iako sam Zvezdas,ovo su sve prosecni igraci JSL,sem Djurdjica,Radovica i Leonarda.Prva dvojica su razocarali,a Leonardo 6 meseci nije igrao pa ce tek za 2 meseca doci u formu.Jedino ko me je iznenadio ovaj Jankovic bolji je no sto sam mislio.Imate upravu kao mi ranije.

avatar
PLAYBOY
Tuesday, 26.07.2016
15:14

gde je ti je Miletic, zasto covek ne igra???! Svi mi vidimo da treba da igramo sa dva spica samo Tomic neznalica pojma nema...Radovica izbaciti iz startne postave, na njegovo mesto staviti Jankovica a desno krilo Golubovica, izbaciti Goguu a na njegovo mesto staviti Balazica mada i Ostojic je dobar. Treba igrati sa jednim zadnjim veznim Everton...dovesti jos jednog spica i desnog beka!!!!

avatar
El Diablo
Tuesday, 26.07.2016
17:57

Pravo u centar!

avatar
Tuesday, 26.07.2016
19:36

Samo bez Ostojica i Golubovica, tanki su oni jako za prvi tim...

avatar
Anderton
Tuesday, 26.07.2016
13:10

Ja očekujem da će do kraja ove nedelje i starlete i blogerke krenuti da komentarišu Partizan. Jesmo ispali, ali ništa ovo nije katastrofa kakvom se predstavlja.

avatar
Tuesday, 26.07.2016
13:15

Nekome odgovara da to bude najveca klupska katastrofa ikada, a to nije ni K od takve katastrofe.

avatar
Meepo
Tuesday, 26.07.2016
12:39
avatar
ACACHELSEA
Tuesday, 26.07.2016
11:46

Kakva pojacanja da im Celsi pozavidi.Zar neko stvarno ocekuje da sa ovim igrackim kadrom nesto Partizan uradi?Po meni je ovo losiji tim od prosle sezone.Koliko para toliko muzike,kada ne ulozis pare u igrace onda nema ni rezultata.Para pogotovu nece biti posle ispadanja iz Evrope. celnici Partizana sami unistavaju klub.Bice ovo jos jedna sezona za komsinicu a mozda se i nastavi njena dominacija u narednim godinama.

avatar
Povratak kralja XLI
Tuesday, 26.07.2016
12:23

Kako to da komšinica posle ispadanja od Kairata ima para za pojačanja, seti se ko je sve stigao do kraja prelaznog roka, a Partizan kažeš nema? Zašto? Biće para za komšinicu jer je onaj isti pobedio na izborima, njima ako treba i 3M € za licencu ili novih 5 pojačanja oni će te pare -naći- u Srbiji, to je otprilike toliko koliko su -našli- u ovom prelaznom roku i koliko bi Partizan zaradio ulaskom u LE. Ne znam šta je to nešto? U ovom trenutku Partizan ima bolji tim od zvezde, a šta će se desi do kraja prelaznog roka i koliko je bankomat spreman još da sipa u zvezdu to niko ne zna. Partizan je prošle sezone igrao sa igračima kao što su Ostojić, Fabrisio, N.Petrović, Jevtović, sada osim Božinova takvih nema među 18 igrača, Partizan je sada jači nego pre godinu dana iako su tada A.Živković i Abubakar pravili veću razliku nego što to Janković i Mihajlović mogu sada.

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 27.07.2016
00:41

@Zaglebie zelene Pa kako da ti igra najjaci sastav kad 2/3 ekipe stranci, a FSS je na vasoj strani pa dozvoljava da umesto 4+2 bude 6 potpunih stranaca sto je za nas fudbal mnogo. Bukvalno mogu vise stranci igrati nego nasi.

avatar
chaki
Tuesday, 26.07.2016
18:46
avatar
Mama Revolta
Tuesday, 26.07.2016
17:39

Koje to igrace imate, koji su to bolji igraci? Nisi naveo nijednog iz sadasnje ekipe partizana, a kao bolji su od Zvezde. Koji su to kriterijumi veliki poznavaoce fudbala? Vasa pojacanja nisu pokazala nista, vise od 5 sati nisu dali gol. Ispali ste od Zaglebia, niste bukvalno prisli golu Backe i to u najjacem sastavu. Nijedan igrac partizana nije na nivou prosecne superligaske ekipe. Sve se videlo jasno na poslednjoj utakmici. Ekipa partizana ce da kiksne i protiv Napretka. Sa druge strane Zvezdi pola ekipe nije igralo protiv Napretka. Pri tome na svakoj poziciji Zvezda ima bolje igrace. Za svakog igraca imam argumente, za razliku od tebe, koji niti imas argumente, niti pricas istinu. Ti mi pricas neke bajke tu. Niko te ne shvata za ozbiljno. Pogledaj komentare grobara. Niko osim tebe i revolta ne izmislja neke pricice :D Ajde pali na Adu.

avatar
Tuesday, 26.07.2016
12:38

Mislis, kradominacija? Ova sezona u prvenstvu je vec neregularna samim cinom prijavljivanja njihovog sefa strucnog staba za protokol utakmice u petak jer mu TROMESECNA kazna istice tek krajem avgusta, da su stavili i ispostovali da tehnicko lice sedi na klupi pa makar ovaj sedeo odmah iza njega na zapadu, mozda bi i moglo da se predje preko prekrsaja, ovako...

avatar
Александар Вуја Вујичић
Tuesday, 26.07.2016
11:45

Sta je sa Nemanjom Kosovicem?nTomic i Ilijev ga proletos hvalili, pricali da poseduje veliki talenat sto je i tacno a sad ga nigde nema??nUprava nek se zapita malo???

avatar
Anderton
Tuesday, 26.07.2016
13:18

Nema on mesta da igra, da su planirali da igra ne bi dovodili Radovića i Marjanovića.

avatar
El Diablo
Tuesday, 26.07.2016
13:27

Mislis Nebojsom Kosovicem?Stvarno ne znam sta je sa njim,ali dovodjenjem u tekstu pomenutih igraca stvorila se guzva u rosteru,zato i nema mesta za npr. Sasu Lukica pa ga prodaju Torinu,jer znaju da je ovo poslednja sansa da se na njemu zarade lepe pare.Verovatno planiraju i Kosovica da prodaju ne znam.

avatar
El Diablo
Tuesday, 26.07.2016
11:29

I konacno,zasto Jankovica nije bilo makar na klupi protiv Backe,bio je ako ne najbolji onda medju najboljima u dvomecu sa Zaglebjem,a opet ponavljam,stavio je dva spica trener Tomic na klupi za rezerve protiv Backe a igra formaciju sa samo jednim isturenim spicem.Da ne podsecam da je u decembru kad je promovisan u trenera govorio da ce koristiti formaciju sa 2 klasicna napadaca.U toku juna meseca je cak nagovesteno da bi mogli da predjemo na formaciju 3-5-2 nalik na brojne italijanske klubove,a u ovoj sezoni smo jos defanzivniji nego prethodne.Nesto mora da se menja,evidentno je da ako se nesto ne promeni da ce ekipa igrati kao protiv Backe ako ne i gore.Protiv Napretka MORAJU dobiti sansu igraci poput Miletica (makar sa klupe),Marjanovic,Balazic (koliko god bio los dok je igrao u paru sa Fabrisijom,ali kad je bio Branko Ilic bio je sjajan),pa i mali Golubovic.Igrace poput Bogosavca,Stevanovica,Brasanca,prodati sto pre.A i moramo dovesti jos jednog spica,imamo ih trojicu ali kao da nemamo nijednog,mali Vlahovic je jos i najbolji medju njima.

avatar
Tuesday, 26.07.2016
13:35

Jankovic je povredjen u Lubinu, a i pre toga je vec bio i nacet i rovit. To za tu formaciju verovatno nije tacno, patka, jeste Tomic diplomirao na njoj i poznata mu je iz Italije (Kapelove Rome), ali novinari su previse mastali:-) Damnjanovic nije nista slabiji od Golubovica, njega ne bih pozajmio, a ni Bogosavca prodao osim ukoliko nam ne dodje bas neka zverina bekcina kojoj bi Miletic bio rezerva:-D Inace, slazem se u vezi svega sto si napisao u nastavku (u delu posle 3-5-2), to je to...

avatar
Tuesday, 26.07.2016
18:39

Molim, i drugi put.

avatar
El Diablo
Tuesday, 26.07.2016
17:58

Hvala na odgovoru. :)

avatar
Tuesday, 26.07.2016
11:26

????- !!!!!!!!!!, ????, Ostojic, Miletic- Jankovic (Djurickovic), Radin, Marjanovic, Leonardo (Radovic)- Djurdjic, !!!!!!!!!!. Minimum minimuma nasih potreba su desni bek i centarfor, a ako ode i Balazic, valjda ce doci i taj stoper- za sve ostalo, tu su UEFA i njena takmicenja u najsirem mogucem smislu te sintagme.

avatar
El Diablo
Tuesday, 26.07.2016
11:20

Ovaj trener u pokusaju,Tomic mi nije jasan nikako,gura ovog Bogosavca,hajde to nego ovog Miletica kojeg je platio 260 hiljada plus procenti,i za kojeg je tvrdio da ima kondiciju za LS nema cak ni na KLUPI,pa druze ako vec kazes da je tako fizicki spreman stavi ga makar na klupu ako njegov miljenik Bogosavac ima prednost,a ne da na klupi imas DVA (brojevima 2) rezevna centarfora (protiv Backe na klupi bili i Vlahovic i Bozinov).Dalje,protiv Zaglebja u revansu (prvi mec nisam gledao jer sam bio u inostranstvu pa ne znam kako je odigrao prvi mec),Brasanac je bio ocajan,a Tomic da je neki trener dao bi sansu iskusnijem Saletu Marjanovicu.I jos nesto sto me interesuje je,sta je sa Damnjanovicem,Markom Golubovicem,a pogotovo sa Balazicem koji je u Poljskoj uigravan sa Goguom?Puno se pitanja namece,a odgovora malo skoro nimalo.

avatar
Tuesday, 26.07.2016
11:45

Startne postave: APOEL: Šaranov- Vulićević, Gogua, Milenković, Miletić- Everton, Brašanac (K)- Janković, Radović, Stevanović- Božinov. POGON: Šaranov- Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac- Everton, Brašanac, Janković, Radović, Mihajlović- Đurđić. Tek protiv Lehije (ona utakmica u prepodnevnom terminu) i Viitorula su igrali Gogua i Balazic.

avatar
Povratak kralja XLI
Tuesday, 26.07.2016
12:03

Pa i Milenković je uigravan sa Goguom, a skoro sam siguran da više minuta ima u paru sa Goguom od Balažica, dobio je dečko prednost i to koristi, Balažic je opravdano u drugom planu jer ne možeš sebi da dozvoliš da praviš penal nakon izvedenog auta protivnika (pričam o njeogovoj utakmici na pripremama). Nemojte da tražite problem tamo gde ga nema. Ne razumem šta očekuješ da bude sa Damnjanovićem i Golubovićem? Konkurišu i dalje za prvi tim, vreme radi za njih ako napreduju, a bolje bi bilo za njih da odu na pozajmicu gde će imati minute. Bogosavac i Brašanac treba da sednu na klupu jer su se obojica malo pogubili. Naravno da treba da budu dva napadača na klupi nego dva beka kad igramo protiv ekipe kakva je Bačka koje se brane celu utakmicu, problem je što je jedan od tih napadača Božinov, a mi osim Vlahovića i Đurđića trećeg nemamo. Pre nego što napadaš Tomića pogledaj prvu utakmicu, a inače mnogo puta javnost ne zna za sitne probleme u ekipi na osnovu kojih treneri formiraju klupu pa se često nađe neko na klupi zbog pozicije koju pokriva, a ne zbog većeg kvaliteta u odnosu na saigrača.

avatar
Povratak kralja XLI
Tuesday, 26.07.2016
11:19

Prvo nisu svi dovedeni odmah da zauzmu mesto u startnih 11 već da pojačaju konkurenciju u ekipi koja je zaista bila slaba proletos. Drugo tek su tri utakmice odigrane, od toga prve dve veoma bitne, a vi već merite minute i učinak. Nije to košarka ili hokej da može da menja gotovo kad poželi. Rotacija se retko kad primenjuje na početku sezone osim ako je prinudna. Toliko!

avatar
paok
Tuesday, 26.07.2016
11:43

U pravu si da je rano za procene ali kako je samo jedan igrac od svih dovedenih bio koristan. Nesto mi je to premalo za sada. I sto Jankovic nije ni bio u timu zadnju utakmicu.

avatar
Mama Revolta
Tuesday, 26.07.2016
18:00

Koji bre Leonardo, hahahah :D Pa lik ume samo da zavrce sorc, sta je drugo pokazao, pa je neko pojacanje. Napravio dva driblinga, i vi odmah umislili da je stvarno dosao Ronaldinjo :D

avatar
Povratak kralja XLI
Tuesday, 26.07.2016
12:15

I Leonardo će biti veliko pojačanje, to se odmah videlo protiv Bačke, koliko veliko vreme će pokazati. Janković je povređen igrao i u Lubinu, njega su Poljaci počeli da tuku još na pripremama, povređen je bio na poslednjoj pripremnoj utakmici, Čotra je samo nastavio u prvoj, a onda odmah i na početku druge utakmice. Osim Jankovića u prvih 11 su igrali samo još Đurđić i Radović, Leonardo je nespreman, a ostali (Ostojić, Miletić, Radin, Marjanović, Đuričković) su dovedeni da pojačaju konkurenciju, a nijedan od njih nije doveden da će se sa sigurnošću naći u prvih 11. Đurđić je povređen na prvom treningu pa nije trenirao nekoliko dana, zatim je povredio i ložu pa je opet preskočio neke treninge ali njegov problem je što je umislio da je martinela i samo odigrava iz prve, a dečko ima potez, ima šut, pas, progravanje, smisao da organizuje napad, ogroman potencijal raznovrznog oružja, a ništa ni ne pokušava da koristi. Radoviću su mnogo teško pale pripreme i Tomić greši što ga ne uvodi postepeno, u poslednjih 25-35', pa onda od početka da igra po 65-70' da bi ušao u formu, ovako se samo muči, kao što se muči na poziciji ofanzivnog veziste jer je njemu mesto na desnom krilu, pre će biti da Janković treba da igra ofanzivnog vezistu.

avatar
Tuesday, 26.07.2016
11:16

DJurdjic, Radovic i Leonardo su dovedeni za prvi tim (Djurdjic jos ceka da mu se dovede parnjak), Jankovic i Marjanovic kao alternative za Radovica (doveden na insistiranje i posle brojnih pritisaka nakon sto je deset dana boravio u Beogradu, a inace nije bio u zamislima Tomica) i Brasanca, ali i Jankovic i Marjanovic su planirani za prvi tim samo sto je Radovic dosao i zauzeo mesto Ilica, a Jankovic ostao desno gde imamo i Djurickovica koji je samo za 18 u protokolu i nista vise od toga. Miletic jos uvek ne igra jer su u klubu predvideli Bogosavca za prodaju, a to ne ide bez standardnog igranja u prvom timu, Radin nema sta da trazi u 11, i cak i klupa za njega predstavlja premiju jer je Everton neprikosnoven, Ostojic je neko ko je tu tek neka cetvrta ili peta opcija na svojoj poziciji, u najboljem slucaju treca ako ode Balazic, a nije iskljuceno da se ide na to potonji sad bude prodat jer je bezveze i nije previse prakticno da imamo strance koji em ne igraju u prvom timu, em nemaju jos mnogo preostalog ugovora, a za taj status i ulogu koju ce mozda imati Balazic, nije malo placen, moje je misljenje...