Ilić: "Božinov da radi ono što najbolje ume"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.07.2015.
12:15
Izvor: Sportske.net

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić sumirao je utiske nakon priprema na Pohorju i tom prilikom govorio o pojačanjima koja su stigla u klub, ambicijama u novoj sezoni i predstojećem duelu sa Dilom Gori u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana završili su pripreme za novu sezonu i sada im predstoji da za kratko vreme porade na finesama za prvu takmičarsku utakmicu koja ih očekuje narednog utorka u sklopu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sumirajući utiske sa priprema na Pohorju kapiten Saša Ilić dao je pozitivnu ocenu onome što je urađeno i istakao da osim dve lakše povrede štoperskog tandema i neočekivane vrućine nije bilo problema u Sloveniji.

"Ono što je najbitnije kod ovih priprema je to što, izuzev Fabrisija i Balažica, nismo imali igrače koji su povređeni a nadamo se da će se njih dvojica brzo vratiti u ekipu. Pripreme su bile izuzetno naporne kao i svake druge, malo čude velike vrućine na Pohorju ali to može da nam bude od koristi imajući u vidu kakvo nas vreme očekuje u Gruziji" kazao je Ilić.

Ekspedicija fudbalskog kluba Partizan već je doputovala u Beograd a fudbaleri će nakon slobodne nedelje u ponedeljak otići u karantin gde će dočekati duel sa Dilom Gori u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Mislim da smo ove pripreme generalno odradili na visokom nivou i da ćemo to pokazati već u utorak. Najbitnije je to da imamo homogenost u ekipi, dobro se družimo i slažemo van terena i na terenu i sada je najvažnije da to pretočimo u rezultat" rekao je kapiten crno-belih.

Komentarišući pojačanja koja su do sada stigla u Humsku Saša Ilić je apostrofirao Bugarina Valerija Božinova koji se odlično uklopio u tim. Iskusni vezni fudbaler crno-belih poručio je Božinovu da radi ono što najbolje ume.

"Valerij je momak koji je više od 10 godina proveo u inostranstvu a jezik mu je sličan našem. Izuzetno je komunikativan a mi smo ga dobro prihvatili i sada je na njemu da počne da radi ono što najbolje zna a to je da postiže golove" istakao je Ilić.

Prvi takmičarski meč u novoj sezoni Partizan će odigrati protiv šampiona Gruzije Dile Gori u okviru drugog kola kvalifikacija za LŠ a Saša Ilić poziva na oprez i podseća na iskustvo koje je imao sa Gruzinima u prošlosti.

"Nisam srećan što smo izvukli Dila Gori jer imam jedno iskustvo koje se srećom dobro završilo po nas. Bilo je to pre desetak godina kada smo igrali protiv Dinama iz Batumija i kada smo se nakon dominacije u prvoj utakmici jedva izvukli u revanšu. Neće nam biti lako ali verujem da ćemo uz pomoć navijača uspeti da zabeležimo pobedu i potom prođemo u treće kolo kvalifikacija" kazao je kapiten Partizana.

Ekspedicija Dile stigla je u Beograd pre crno-belih što Saša Ilić vidi kao dodatan signal da fudbaleri Partizana ne smeju da potcene rivala.

"To govori o njima i o tome da u Beograd nisu došli samo da bi odigrali utakmicu već da vrebaju svoju šansu. Mi smo i pored toga maksimalno skoncentrisani jer znamo da nam dobar rezultat protiv Gruzina garantuje još minimum četiri evropske utakmice u narednom periodu" zaključio je Saša Ilić.

Novosezonsku premijeru Partizan će imati 14. jula u Humskoj a utakmica sa Dilom Gori počeće u 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Gunners167
Saturday, 11.07.2015
14:24

Zivkovicu danas 19. rodjendan!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 11.07.2015
19:27

Tako je! Srecan rodjendan, Andrija, nas zlatni decace!

avatar
SAMI PROTIV SVIH
Saturday, 11.07.2015
12:23

Ajmo crno beli-osecam ove sezone grupnu fazu Lige sampiona!