Igra mačke i miša - "Orlići" startovali lakom četvorkom

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.09.2017.
19:58
Izvor: Sportske.net

Mladi reprezentativci Srbije otvorili su kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo ubedljivom pobedom nad selekcijom Gibraltara.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Srbija je u prvoj utakmici kvalifikacione Grupe 7 savladala Gibraltar rezultatom 4:0 (4:0) čime je na najbolji mogući način započela borbu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija: Radunović - Stevanović, Jovanović (od 61' Šaponjić), Milenković, Bogosavac - Lukić, Mesarović (od 80' Adžić) - Radonjić (od 70' Mihajlović), Pantić, Živković (C) - Jović;

Gibraltar: Banda - Krisp, Sera, Anesli, Kombs (od 84' Brito) - Belentin, Vinet, Torilja (70' De Los Santos), Klinton - Pizaro (od 79' Izola), Ernandes;

Izabranici Gorana Đorovića ušli su u večerašnji meč kao izraziti favoriti i taj epitet vrlo brzo opravdali na terenu.

Već u uvodnih deset minuta "Orlići" su nametnuli svoj ritam i počeli da "melju" protivnika ali je publika na stadionu u Jagodini na prvi gol čekala gotovo dvadeset minuta.

Pre vodećeg pogotka koji je za Srbiju postigao Andrija Živković u 19. minutu na asistenciju Luke Jovića naša selekcija je najbolju priliku imala u 5. minutu kada je Jović glavom tukao pravo u dobro postavljenog golmana Gibraltara.

Protivnik je načet u 19. minutu kada je Luka Jović loptom iza leđa proređene odbrane gostujuće reprezentacije spojio sa golom Andriju Živkovića a kapitenu nije bilo teško da akciju završi golom.



Gibraltar je svoju najbolju priliku u prvom delu i jedini udarac ka golu imao posle prekida ali je Leon Klinton bio za malo neprecizan pa je ostalo 1:0 za "Orliće".

Nepun minut nakon opisane situacije Srbija duplira prednost. Lepu akciju po levoj strani koju su izveli Nemanja Radonjić i Miroslav Bogosavac golom je završio Danilo Pantić!



Do odlaska na odmor videli smo još nekoliko dobrih pokušaja, pre svih Andrije Živkovića, ali i još dva pogotka u mreži reprezentacije Gibraltara.

Šest minuta pre isteka regularnog dela prvog poluvremena Nemanja Radonjić snažno šutira po zemlji a nakon loše intervencije golmana Danilo Pantić stiže do lopte i postiže drugi gol na utakmici, treći za reprezentaciju Srbije.



Poslednje što smo videli u prvom delu, i to u drugom minutu sudijske nadoknade bio je četvrti pogodak na utakmici. Andrija Živković se revanširao Luki Joviću za asistenciju kod prvog gola i gotovo na identičan način povezao svog bivšeg saigrača iz Benfike sa golom koji nije imao problema da obiđe golmana i loptu smesti u nebranjenu mrežu.

Jagodina
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Uvodnih petnaest minuta u nastavku meča obeležila je terenska inicijativa domaće selekcije, ali nije bilo završnice koja bi dovela do promene rezultata.

Prvo veliko uzbuđenje pred golom Gibraltara dogodilo se u 64. minutu kada je posle akcije po levoj strani lopta stigla u srce šesnaesterca gde je u padu šutirao rezervista Ivan Šaponjić ali je njegov volej završio tik pored leve stative.

Solidne prilike zabeležili smo u 69. i 77. minutu kada su šutirali bivši fudbaleri Partizana Ivan Šaponjić i Andrija Živković ali je prvi tukao pravo u golmana, dok je snažan udarac kapitena "Orlića" završio malo van okvira gola.

Gosti su utakmicu završili sa desetoricom na terenu pošto je rezervista Šon De Los Santos dvadesetak minuta nakon ulaska u igru zbog povrede morao van terena, a selektor Askez nije imao pravo na zamenu.

Mladu reprezentaciju do kraja godine očekuju još četiri utakmice od kojih dve u oktobarskom, a dve u novembarskom terminu. "Orlići" se u oktobru gostuju Makedoniji (6. oktobar) i dočekuju Rusiju (10. oktobar). U novembru slede dva gostovanja, najpre Austriji (10. novembar), a zatim i Jermeniji (14. novembar).

Grupa 7
1. Jermenija 2 1 1 0 3:0 4
2. Srbija 1 1 0 0 4:0 3
3. Austrija 1 1 0 0 3:0 3
4. Rusija 1 0 1 0 0:0 1
5. Makedonija 0 0 0 0 0:0 0
6. Gibraltar 3 0 0 3 0:10 0

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke