I Tomić ''puca od optimizma'': ''To je Partizan! Takvog ga želim!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.03.2016.
10:58
Izvor: Sportske.net, Sport

Posle pobede nad Čukaričkim, i trener Partizana Ivan Tomić deluje još samouverenije. Izgleda da crno-beli već igraju po njegovom ukusu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

I dok navijači i dalje nalaze povoda za kritike, trener Partizana Ivan Tomić uverava da kada je igra crno-belih u pitanju, sve teče onako kako on i želi.

To se posebno odnosi na utakmicu protiv Čukaričkog, a interesantno je da je u izjavi za ''Sport'', Tomić ocenio kako je prvo poluvreme ove utakmice ''model'' kako bi Partizan trebalo da igra. Interesantno zbog toga što je taj deo igre pripao protivniku koji je vodio sa 1:0 posle prvih 45 minuta.

''Igrali smo zaista dobro na Banovom Brdu i, izuzimajući gol rivala, ostali mirni. Ako dublje analiziram, rekao bih da je prvo poluvreme protiv Čukaričkog model igre koji želim da ukorenim u Partizanu.

Organizacija, ulazak u centralni deo terena, presing, reakcije posle izgubljene lopte, tranzicija u oba smera – to je Partizan! I, to želim'',
poručuje Tomić.

On se osvrnuo i na kritike koje su na njegov i na račun njegovih igrača stizale posle 0:0 u Humskoj protiv Spartaka u polufinalu Kupa.

Osim nepovoljnog rezultata, povod za kritike bila je i veoma slaba realizacija stvorenih prilika za golove.

''Meni bitno da vidim energiju kod igrača i žljnju da to poprave. Imamo veliki posed lopte i kroz njega, odnosno kroz igru ulazimo u prilike, a to je plod rada na treninzima.

Novi je ovo tim, neki momci su donedavno igrali treću ligu, neki su klinci iz škole, deo njih nije imao kontinuitet mesecima.

Ali, polako napredujemo i usvajamo osnovne postulate Partizanove tradicije: nadigrati rivala i pobediti, kako god se on zvao'',
zaključio je Tomić.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 23.03.2016
15:04

Dolaskom Tomića Partizan je dobio ono što je Barselona svojevremeno Gvardiolom. Dobili smo sistem igre, jasnu ideju u igri, prepoznatljivu igru i spoj prvog tima sa Teleoptikom i Omladinskom školom Partizana. Tim Partizana nije kompletiran iako su Tomić i Iliev imali ideju (Suma, Tavamba) zbog slabosti UO odnosno Radne grupe kluba ali i tako nes(a)vršeni Partizan je već dominantan u SL. Međutim SL je po kvalitetu daleko od grupne faze LŠ/LE zato će letnja dopunska selekcija tima, popravljanje efikasnosti sadašnjeg tima i kontinuitet kvaliteta igara sa poslednja 3 poluvremena biti zadaci pre svega novog UO koji će morati da obezbedi sredstva, a zatim Tomića i Ilieva kako bi se Partizan brzo vratio tamo gde mu je mesto. #proleće, #lš/le

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 24.03.2016
19:21

Mislim da sa jednim dobrim napadačem, mi dosta stvari rešavamo + kad se dobro uigraju Gogoa i Jovanović, biće sasvim dobar tim + treba nam još jedan igrač na sredini terena umesto Saše Ilića, koji svaka mu čast na svemu, još uvek može jednim potezom da rešava meč, ali ipak ima platu od 200.000 € što je previše, možda dovedemo Devića ili Sumu (kad mu ističe ugovor).

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Wednesday, 23.03.2016
12:09

STOP LSD-U U JSD-U

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Wednesday, 23.03.2016
12:09

Sedmicu na LOTO-u! Lotu!

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Wednesday, 23.03.2016
12:08

1, 2, 6, 7, 8, 9 i 10- TO JA ZELIM!