I Čukarički počeo pripreme, velike ambicije u novoj sezoni!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.06.2017.
12:16
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.rs

Posle jedne lošije sezone u kojoj ''Brđani'' nisu uspeli da se domognu plasmana u plej-of, u Čukaričkom sada mnogo više očekuju od naredne.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Pripreme su danas i zvanično počele, prozivkom koju je obavio pomoćni trener Čukaričkog Pavle Delibašić, u odsustvu šefa struke Nenada Lalatovića, koji će sa mladom reprezentacijom Srbije biti akter Evropskog U21 šampionata u Poljskoj.

Kako je saopšteno na zvaničnom klupskom sajtu, na prvom treningu u Košutnjaku bilo je 27 igrača, a zbog reprezentativnih obaveza i uz dozvolu kluba prvog dana nije došlo osam fudbalera.

Na prozivci su se pojavili: Nikola Petrić, Filip Pajović, Saša Jovanović, Nemanja Obradović, Dragoljub Srnić, Marko Docić, Đorđe Đurić, Boris Kopitović, Đorđe Crnomarković, Petar Bojić, Obeng Regan, Nikola Drinčić, Petar Jovanović, Asmir Kajević, Đorđe Bašanović, Staniša Mandić, Sava Radić, Nemanja Milojević, Marko Šarić, Stefan Šapić, Ivan Jovanović, Predrag Jovanović, Luka Zorić, Đorđe Petrović, Mihajlo Karadžić, Milutin Vidosavljević i Dimitrije Kamenović.

Zbog reprezentativnih obaveza nisu došli: Ognjen Ožegović, Miroslav Bogosavac, Nemanja Radonjić i Dušan Lagator, a opravdano odsutni su i Igor Matić, Aleksandar Jevtić, Zehrudin Mehmedović i Darko Zorić.

Ekipa Čukaričkog treniraće u Beogradu do 1. jula kada putuje na dvonedeljne pripreme u Sloveniju, a nova sezona počinje 22. jula.

"Šef nije tu, ali mi kao klub i tim imamo plan i program po kom ćemo raditi do kraja meseca. Lalatović je ostavio uputstva i neće biti problema. Ekipu će sa mnom trenirati i koordinator trenera Čukaričkog Mihajlo Jurasović, trener golmana Milan Ševo i koordinator trenera golamana Oliver Kovačević uz potpredsednika Nenada Mirosavljevića. Radićemo po sistemu dva - dva- jedan odnosno dva dana zaredom po dva treninga, pa jednog jedan, a sve kod nas na stadionu Čukaričkog i trčanje u Košutnjaku", izjavio je Delibašić u obraćanju novinarima.

On je dodao da će tokom pripremnog dela u junu biti odigrane tri prijateljske utakmice 21. i 28. protiv ruskih drugoligaša i 24. protiv Bačke, a sve na terenima Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Tim je već pojačan angažovanjem Nikole Drinčića i Đorđa Crnomarkovića, ali se očekuju i neki odlasci. Na tu temu, ali o velikim ambicijama kluba u sledećoj sezoni govorio je sportski direktor kluba Vladimir Matijašević.

"Što se tiče odlazaka igrača sigurno da će ih biti i videće se po spisku za pripreme na koje ćemo voditi 22 fudbalera plus golmani i nekoliko njih iz mlađih selekcija. Danas su na prozivci Milutin Vidosavljević (2001) i Dimitrije Kamenović (2000) po preporuci trenera mlađih selekcija i verovatno će ići i na pripreme da osete rad u prvom timu. Darko Zorić nije ovde jer je operisao prepone i oporavak je oko dve sedmice"
, naveo je Matijašević i dodao da je kapitenu Igoru Matiću istekao ugovor, a da će njegov status biti definisan kad se vrati sa odmora.

"I sa ovim igračima koji su bili do sad videlo se u prolećnom delu da smo faktički bili među te četiri. Hoćemo da vratimo lepu igru, a prodajom Mašovića smo napravili budžet za to. Što se tiče novih prodaja za sad nema konkretnih ponuda, najviše se raspituju za Ožegovića, ali i za neke druge", izjavio je Matijašević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke