I Bastija tuguje za legendom - Poslednji pozdrav Iliji Panteliću

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.11.2014.
14:04
Izvor: Sportske.net

Iznenadna smrt Ilije Pantelića duboko je pogodila i sve u francuskoj Bastiji, gde je legendarni golman proveo značajan deo svoje blistave karijere. Bastija pamti i ceni sve što je Ilija učinio za njihov klub...

sc-bastia.net
sc-bastia.net

Povezane vesti

Srpski fudbal je, nažalost, u ponedeljak ostao bez još jednog svog velikog asa - Ilije Pantelića.

Legendarni golman je iznenada preminuo u 73. godini i ostavio u šoku sve u njegovoj Vojvodini, kojoj se i u penzionerskim danima maksimalno posvećivao.

Kako smo i objavili, komemoracija i sahrana je u četvrtak u Novom Sadu, a prisustvovaće joj i predstavnici francuske Bastije, kluba za koji je Pantelić nastupao u periodu od 1971. do 1974. godine.

A koliko Bastija ceni legendarnog srpskog golmana, govori i opširan tekst objavljen na klupskom sajtu, povodom Pantelićeve smrti, u kome se do detalja opisuje vreme u kome je on branio boje ovog kluba.

I ne samo to, već se pominju i Pantelićevi nastupi u dresu reprezentacije Jugoslavije, vreme provedeno u Vojvodini, ali i citiraju izjave onih koji su ga poznavali u to vreme, poput Paula Orsatija, da je Pantelić bio jedan od najboljih golmana u istoriji, u rangu sa slavim Lavom Jašinom.

Takođe, u tekstu se podseća i na nezaboravni duel iz decembra 1977. godine, kada je Pantelić branio boje Pari Sen Žermena, a Dragan Džajić bio adut Bastije u napadu. Bastija je pobedila sa 5-2, ali će ovaj duel ostati upamćen po maestralnom dvoboju dva velika, nezaboravna imena kluba sa Korzike.

Bastija je na kraju ovog teksta potvrdila da će predstavnici ovog kluba prisustvovati Pantelićevoj sahrani u četvrtak u Novom Sadu, kao i da će narednog vikenda, pre početka prvenstvenog meča između Bastije i Liona, minutom ćutanja biti odata počast Iliji Panteliću, a fudbaleri Bastije će na rukama nositi crni flor.

Svakako, gest Bastije za svako poštovanje. Veliki klubovi ne zaboravljaju svoje legende...

bastija













Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke