Humska kao ukleta!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.08.2014.
12:11
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana pretrpeli su još jedan težak udarac u tekućoj godini a remi sa Ludogorecom naterao nas je da postavimo pitanje na koje se lako daje odgovor - Kada je Partizan dobio važan evropski meč u Humskoj?

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Četvrtu sezonu za redom fudbalski klub Partizan takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona završava u trećem kolu.

Poslednji put kada su crno-beli prošli u plej-of stigli su i do mesta u grupnoj fazi Lige šampiona što se dogodilo krajem avgusta 2010. godine nakon dvomeča sa Anderlehtom.

Iako ne možemo da osporimo Partizanu to da je u poslednjih 20 godina najbolji reprezent srpskog fudbala u Evropi, o čemu svedoče i plasmani u grupne faze LŠ i LE, ne možemo a da ne konstatujemo da stadion u Humskoj u najmanju ruku nije taličan za fudbalere Partizana.

Davno je prošlo vreme kada je Partizan na svom stadionu na leđa obarao velikane evropskog klupskog fudbala a ako ne računamo pobede nad nižerazrednim ekipama kakve su bile Ril, Inter Baku, Pjunik, La Valeta i Škendija.

Upravo su pobrojani timovi oni koji su tokom prethodnih sezona padali u Beogradu a ako se njima dodaju i HB Toršavn, Ocelul, Dinamo Bukurešt ili Tromzo jasno je da nema velikog kluba koji je Partizan u poslednjih nekoliko godina uspeo da dobije u Humskoj.

Oba puta kada je Partizan izborio mesto u Ligi šampiona to je činio nakon dobrog rezultata u gostima i boljeg izvođenja penala. Duel sa Njukaslom izgubio je u Beogradu, sa Anderlehtom je u Humskoj igrao nerešeno.

Tome treba dodati podatak da na putu ka LŠ Partizan u Beogradu nije uspevao da pobedi Ludogorec (dva puta), Širak, AEL, Genk, Anderleht i Fenerbahče, ali ni timove kakvi su bili Artmedija, Šamrok Rovers i Makabi Petah Tikvu.

Pobeda nad APOEL-om iz 2009. godine bila je nedovoljna da se nastavi put ka Ligi šampiona pa posle svega slobodno možemo da konstatujemo da stadion u Humskoj za Partizan nije taličan i nikako se ne može nazvati pravim domaćim terenom na kojem svaki protivnik mora da strahuje za svoju sudbinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke