Hoće li Katai sutra predvoditi napad ''Orlova''? Evo šta kaže Muslin!

Autor: Beta Beta
subota 08.10.2016.
11:38
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da očekuje da njegovi fudbaleri protiv Austrije potvrde rezultat i dobru igru iz prošle utakmice, iako je ulogu favorita prepustio protivniku.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Srbija će u nedelju igrati protiv Austrije, u trećem kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Očekujem da potvrdimo rezultat i dobru igru iz Moldavije. To nam je potrebno. Spremni smo. Svi moramo da se držimo zajedno, da napredujemo i budemo mnogo bolji", rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Muslinov tim posle dve utakmice ima četiri boda, nakon remija 2:2 sa Irskom u Beogradu i pobede 3:0 u Moldaviji.

Selektor je kazao da se nada lepom ambijentu na stadionu jer je "podrška potrebna" i da misli da su je igrači zaslužili igrama u prve dve utakmice.

Muslin je naveo da nema kadrovskih problema.

"Svi su zdravi i orni", dodao je on.

Muslin je rekao da je problem igrati dve utakmice u tri dana, ali da su se reprezentativci odmorili i biće fizički spremni.

"Jeste problem kada se igra dva puta u tri dana, naročito igračima koji ne igraju u svojim klubovima. Ali, odmorili su se i mislim da nećemo imati fizičkih problema da odigramo kvalitetno", rekao je Muslin.

Srbija je u drugom poluvremenu igrala bez centarfora, a najistureniji je bio Aleksandar Katai. Muslin je rekao da ne razmišlja da protiv Austrije počne bez klasičnog napadača.

"Barselona je pravila najbolje rezultate kada je igrala bez centarfora. Katai nije klasični centarfor, ali je napadač. Postoji mogućnost da tako igramo, ali za sada ne. Gledam kako da napravim ravnotežu u ekipi, to je najvažnije", rekao je Muslin.

Aleksandar Katai

On je dodao da insistira da njegovi fudbaleri ostanu pozitivni, bez obzira na sve.

"Pozitiva je nešto na čemu insistiram. Fudbal jeste posao, ali treba da bude i zadovoljstvo. Dobra igra i rezultat treba da nam čine zadovoljstvo, kao i navijačima, za koje se igra fudbal. To je važan element u pripremi utakmice", kazao je Muslin.

Govoreći o Austriji, Muslin je ocenio da je to kvalitetnija reprezentacija i od Irske i od Moldavije.

"Fudbalski su jaki, sa nekoliko individualaca koji mogu da naprave razliku. Ali, imam poverenja u svoje momke, igraju sve bolje i siguran sam da će sada biti još bolje", kazao je selektor.

On je istakao da je Austrija favorit, s obzirom na rang listu FIFA i UEFA, ali i rezultatima u poslednje vreme.

"Neka uzmu ulogu favorita. Nama je dovoljno da budemo autsajderi, važno mi je samo šta će se desiti na terenu", rekao je Muslin.

Utakmica će se igrati sutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Veljko Ilic1
Sunday, 09.10.2016
10:14

Katai opet na marakani :D

avatar
acep
Saturday, 08.10.2016
15:27

A sta ce biti kada se vrati nas Mata! :)

avatar
Realan tip
Saturday, 08.10.2016
14:38

Jok, eto dobili smo Moldaviju, mi cemo biti favoriti. Objektivno 90% reprezentacija iz Evrope nas moze dobiti i ne bi bilo iznenadjenje. Mrzim kada se dignemo poslije neke jadne Moldavije. Fudbal i reprezentacija nam se raspadaju. Neka odu na EP u konkurenciji ovih prosjecnih ekipa koje su u grupi sa nama, pa onda mozda i budemo favoriti protiv nekoga, ovako smo za mene i dalje autsajderi teski.

avatar
Ml
Saturday, 08.10.2016
13:05

Svedska bez Zlatana Ibrahimovica isto je sto i Srbija bez Andrije Zivkovica

avatar
Toni Kroos
Saturday, 08.10.2016
12:19

Zasto da ne? Zasto nam to ne bi bila konstantna stvar u nasem timu jer je sigurno da imamo mnogo vise kvalitetnijih igraca koji igraju na pozicijama krilni napadac,poluspic,ofanzivni vezni i lazna devetka nego spiceva.. Nasi spicevi su uglavnom visoki igraci koji nisu bas nesto dobri sa loptom u nogama i to nam kvari napade! Njih treba koristiti kada se juri rezultat pa se salju duge lopte u sesnaesterac! Nekoliko varijanti koje sigurno ne bi bile lose za ubuduce sa igracima koji bi se sjajno snasli kao lazne devetke: Kostic, Katai, Tadic ; Markovic, Ljajic, Zivkovic; Mihajlovic, Cavric, SMS... Ovako bi unistavali protivnike sa dobrim pasovima,ubacivanjima u prostor i prodorima dok Mitrovic, Pavlovic i Stoiljkovic nemaju ono sto je za to potrebno (nemaju brzinu,preterano dobru kontrolu lopte kao ni pas). Kome smeta srpska tika-taka?

avatar
admini-retardi
Saturday, 08.10.2016
18:04

Slazem se,jedino ne bih Tadica stavljao da igra laznu devetku,on mora da nam bude plejmejker.A i bilo bi lepo da igramo 4-2-3-1 ili 4-3-3,tada bi takva postavka sa laznom devetkom bila bolja(po meni).Ne svidja mi se ovo sa 5 defanzivaca,cesto ima malo igraca u zavrsnici.

avatar
Milos Kosta Kostic
Saturday, 08.10.2016
19:04

Svidja mi se kako razmisljas, mozda je i bolje tako jer mi nemamo klasicnu 9 koja u ovom trenutku moze da odigra bolje od gore spomenutih krilnih napadaca

avatar
odzvucnika
Saturday, 08.10.2016
11:59

katai zasluzeno ulazi u prvu postavu,onaj pavlovic zalutao na teren

avatar
Nikola Nikolic
Saturday, 08.10.2016
14:34

ne znam samo kako bilo sta oko Kataia i bilo kog sadasnjeg i bivseg igraca zvezdane moze da bude zasluzeno

avatar
Nikola Nikolic
Saturday, 08.10.2016
21:03

Niti sam zvezdas niti partizanovac. Ali je prosto ocigledno da se igraci zvezdane forsiraju u repku od strane Kokeze i Terzica

avatar
Žarko Petrović
Saturday, 08.10.2016
18:58

Kakva bolest. Ljudi, zaobiđite Zvezdu i Partizan kada je reprezentacija u pitanju. Bitno je da se pobedjuje, nije bitno ko igra.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 08.10.2016
17:37

ne bolje iz partizana da igraju :) komedija :D

avatar
odzvucnika
Saturday, 08.10.2016
17:03

dobar je katai

avatar
Peđa3
Saturday, 08.10.2016
16:40

Ako tako bude, greška u startu.