Hoće li Drulović prezimiti na klupi Partizana?

Autor: Darko Mitrović
subota 07.11.2015.
12:01
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Sada već nema nikakve dileme, Partizanova ''šok terapija'' nedavnom promenom na klupi nije dala očekivani rezultat. To više i ne kriju u upravi kluba iz Humske.

BETA/AP Photo/Alvaro Barrientos
BETA/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Mnogo se očekivalo od Ljubinka Drulovića, koji je nedavno nasledio Zorana Milinkovića na klupi Partizana, ali novi šef struke nije uspeo ništa konkretno da promeni nabolje ni u igri, ni u rezultatima crno-belih.

Nadali su se navijači da Partizan ne može gore posle brojnih kikseva na domaćoj sceni pod vođstvom Milinkovića, ali u prvih šest mečeva na klupi Partizana, Drulović ne samo da ništa nije unapredio, već je, doduše prema očekivanju, pokvario i učinak u Ligi Evrope ubedljivim porazima od Bilbaa.

Drulovićev dosadašnji učinak u ulozi trenera Partizana jesu dve pobede (Javor u prvenstvu 3:2 i Sinđelić u Kupu 2:0), remi u prvenstvu (Mladost 2:2), dva poraza na evropskoj sceni (Bilbao 0:2 i 1:5) i jedan u Superligi, u prošlom kolu od Metalca (0-1).

Već na prvi pogled se vidi - skromno, preskromno, nedostojno Partizanovog renomea i jasno je da će pritisak i na novi stručni štab biti sve veći iz meča u meč. Bar dok crno-beli ne pokažu iole vidljiv napredak u igri i rezultatima.

Naravno, ne može se sva krivica sada svaliti na čoveka koji je u teškim trenucima došao da pokuša nešto da poboljša, ali kada rezultata nema, epilog nije teško naslutiti.

Između redova je to nagovestio i potpredsednik Partizana Milorad Vučelić u izjavi današnjem ''Blicu''.

''Obično, kada se promeni trener, to razmrda ekipu. To se nije desilo. Drulović, očigledno, nije uneo pozitivnu promenu, što ne znači da neće. Ali, sat otkucava. Moramo da prezimimo u Evropi'', jasan je Vučelić.

U trenutnoj situaciji, posle svih kikseva i blamaža, jedino bi prezimljavanje na evro-sceni zadovoljilo navijače. Može li Drulović to da uradi sa aktuelnim igračim kadrom koji je zatekao u Humskoj?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Teleoptik 162km
Saturday, 07.11.2015
18:55

Drulovic nije dovodio svoje igrace kao Nikolic ili Milinkovic. O cemu vi pricate ? Ko je doveo Babovica i Jevtovica , koji su spori i za nasu buraniju ? Svako ko igra na kontru protiv Partizana, moze ovu ekipu da pobedi.

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Saturday, 07.11.2015
18:39

Drula(ja) mora da pobedi u svih sest prvenstvenih utakmica do kraja ove godine, mora da pobedi Augsburg (to nam je dovoljno za prolaz bez obzira na rezultate petog kola, a to mnogi izgleda ne razumeju) i mora da obezbedi plasman u 1/4 finala Kupa koje ce se ove sezone igrati na prolece. 8-0-1, 8-1-0, 9-0-0, ili ova tri ishoda ili nista, Drulo!

avatar
ManUtdSrbija
Saturday, 07.11.2015
15:39

Nije Drula kriv zato sto imate ovakve rezultate, nije ni Milinkovic kriv, kriva je vasa uprava koja nije dovela odgovarajuca pojacanja kada su imali vremena za to, krivi su zato sto su od svih pojacanja uboli samo sa Abubakarom, najvise su krivi u zadnje vreme zato sto javno kritikuju igrace, tu najvise mislim na Zivkovica koji vas je i uveo u LE. Oterati upravu, dovesti pojacanja, rasprodajte krs i boricemo se prsa u prsa kao uvek sto je bilo. Ovako nije zanimljivo, pa cak ni nama Zvezdasima.

avatar
Nenad Stanisic
Saturday, 07.11.2015
14:44

Da bi se to desilo, Partizan mora da pobedi Augsburg u poslednjem kolu kod kuce. Medjutim, gledajuci igru, izuzetno tesko ostvarivo. Sreca je potrosena protiv istog protivnika u gostima. Navijaci imaju pravo da veruju, ali to bi bilo, kao i mnogo puta ranije, i u CZV i u PAR, odlaganje problema i zamazivanje ociju. A problem je u neadekvatnoj upravi, koja nije imala ni jednog sportistu u svom sastavu spremnog da odradi kakav/takav prelazni rok. Igraci su totalni promasaj, sem Abubakara. Doveden je slican broj pojacanja kao i CZV (mislim 12 novih igraca), medjutim bez ikakvog kvalitativnog poboljsanja..... Srecno, Vazura and co.

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Saturday, 07.11.2015
14:31

Drulovic mora da pobedi u svih sest prvenstvenih utakmica do kraja ove godine, mora da pobedi Augsburg (to nam je dovoljno za prolaz bez obzira na rezultate petog kola, a to mnogi izgleda ne razumeju) i mora da obezbedi plasman u 1/4 finala Kupa koje ce se ove sezone igrati na prolece. 8-0-1, 8-1-0, 9-0-0, ili ova tri ishoda ili nista, Drulo!

avatar
Poznavalac
Saturday, 07.11.2015
14:16

On je nebitan,bitno je da uprava ne prezimi..djura i njegovi kompanjoni su za ove veca dimenzija..mislio sam da od njih nema gori ali silno sam pogresio..

avatar
asimptota
Saturday, 07.11.2015
18:34

Najkrivlja je Uprava, jer su doveli jeftine igrače, a to znači slabe, izuzetak je Abubakar.

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Saturday, 07.11.2015
20:11

Nikakav trener on nije, veoma su diskutabilni i njegovo takticko znanje i priprema utakmice i analiza protivnika, nikako mi ne deluje ni kao neki autoritet i motivator, ali i od njega ima gorih.

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Saturday, 07.11.2015
19:35

I Stevanovic i Subic i donekle Lekovic.

avatar
ujka Vanja
Saturday, 07.11.2015
14:06

Ali kakva uprava,kakvi su igraci koji su dovedeni letos,od te iste uprave,takva igra,tu ni Gvardiola ne pomaze.

avatar
ujka Vanja
Saturday, 07.11.2015
14:05

Ovaj Drulovic je teska neznalica,posle Vermeza,Jesica,Milinkovica,na pragu je da postane najgori trener Partizana IKADA.

avatar
ujka Vanja
Saturday, 07.11.2015
14:04

Drulovicu odlazi,pojma nemas!!To sto je osvojio zlato sa orlicima u Litvaniji pre 2 godine,to je samo na osnovu njihovog kvaliteta,a ne na osnovu njegovog trenerskog kvaliteta,pardon nekvaliteta.Drulovic je jos gori od Milinkovica.Sta li je naucio tamo u Portugalu kad je ovako los trener?Vodio reprezentaciju Srbije kojoj tim sastavlja Ramadani,vodio Makedoniju koja je jos losija od Ramadanijevih klijenata,i sad on kao takav dosao da vodi Partizan,sramota!!Uprava napolje!!!!

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Saturday, 07.11.2015
15:00

Dovoljno ti govori to sto je trenirao klub u Angoli, a trenerski posao je poceo angazmanom u portugalskom nizeligasu. Banat Zrenjanin i Makedonija, to je sve katastrofa bila sa njim...

avatar
asimptota
Saturday, 07.11.2015
18:36

I njega je dovela aktuelna Uprava, a kakav je trener ne znam, jer sa ovim timom teško je uspeti, pogotovo što je i ovakav kakav je loš, još i nekompletan.

avatar
magister
Saturday, 07.11.2015
13:55

Mogućnost, da ovaj čovek, posle svega, predstavlja Partizan (ma bilo koga osim samog sebe) u javnosti je već sama po sebi stravična, sve i da deremo redom. A o kakvom se kvalitetu ličnosti radi, govore i njegove izjave, u kojima nema ni malo samokritičnosti. Kad bi se on pitao, promenio bi sve trenere, igrače, ekonome, čistačice... čak i pse lutalice oko stadiona, jer očigledno ne shvata da tamo gde je on, ništa dobro ne može da se događa. Skupštino! Kreirana da stvaraš utisak da postojiš... Valjda tu ipak ima ljudi koji jesu Partizanovci i koji imaju morala? Sklanjanjte Popovića, Vazuru i Vučelića inače će nas još gore snaći.

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Saturday, 07.11.2015
13:43

Abu ipak nije ozbiljnije povredjen, mozda ce cak vec i sutra da igra:-D E, da, plej je stigao...

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Saturday, 07.11.2015
13:09

Dva poraza od Atletika su bila ocekivana i ni tako ubedljiv poraz nije iznenadjenje, problem su Surdulica i Lucani, problem je mnogo toga u Partizanu. Moramo da zavrsimo ovu sezonu bar kao drugi jer bi to trebalo da nam bude dovoljno i pored svih losih stvari u ovoj sezoni. Rendale, izdrzi do zime, daj malo sunca! :-D

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Sunday, 08.11.2015
01:34

Pardon, Gornji Milanovac, ne Surdulica.