HEROJI - ''Orlići'' na Evropskom prvenstvu! Uprkos svemu i u inat svima!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.10.2014.
19:54
Izvor: Sportske.net

Posle brojnih problema tokom najvećeg dela kvalifikacija, posle nerazumevanja od strane selektora ''A'' tima Dika Advokata, koji nije dozvolio pojediniom igračima da pomognu ''Orlićima'' u finišu kvalifikacija, posle brojnih omalovažavanja trenerskih kval

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Srpski ''Orlići'' su večeras napravili čudo u Kadizu! Posle 0-0 u Jagodini, naša mlada reprezentacija je savladala najvećeg favorita u ovim kvalifikacijama, selekciju Španije, sa 2-1 i izborila plasman na Evropsko prvenstvo!

Uvodni minuti utakmice nisu doneli prilike za gol, ali se od samog starta mogla uočiti velika želja kod naših igrača da iznenade velikog favorita i izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Kako se i očekivalo, Španci su imali znatno duže loptu u svom posedu, dok je naš tim vrebao prilike da iz kontranapada ugrozi gol Arizabalage.

Ipak, prva opasnost viđena je pred našim golom, kada je u 13. minutu meča Isko šutirao pod prečku sa desetak metara, iskosa sa leve strane, ali je naš golman Marko Dmitrović izbio loptu u korner.

Pet minuta kasnije, i ''Orlići'' pokazuju da i oni mogu da budu opasni. Bila je to obećavajuća kontra preko Kostića, ali je loše primio loptu u situaciji ''dva na jedan'' ispred kaznenog prostora Španaca. To je bilo dovoljno domaćima da se vrate i osujete ovaj opasan napad našeg tima.

Španija je zatim nastavila sa pritiskom, pa je u 22. minutu Gomez imao odličnu priliku. Našao se na nekih sedam metara od našeg gola, iskosa sa desne strane, šutirao je u suprotni ugao, ali je Dmitrović ponovo odličan na našem golu.

I onda, 31. minut, velika radost za sve ljubitelje fudbala u Srbiji! Još jedna kontra ''Orlića'', Pešić je prihvatio loptu na levoj strani terena, uputio oštar centaršut u peterac, ali je tamo nespretno reagovao Gaja i poslao loptu u sopstvenu mrežu - 0:1!

Očekivali smo posle toga još žešći pritisak Španaca, ali su naši igrači odlično uspevali da neutrališu sve njihove akcije. U 39. minutu imali smo još jednu dobru kontru, koja je posle centaršuta Kostića sa leve strane završila udarcem Kovačevića sa ivice kaznenog prostora.

U samom finišu prvog poluvremena, Španci su pojačali inicijativu, Isko nam je pravio mnogo problema u tim trenucima, ali smo se odbranili i na poluvreme otišli minimalnim vođstvom.

I drugo poluvreme naš tim je počeo hrabro, prvi smo pripretili preko Kostića sa 16 metara, ali naš levokrilni fudbaler nije bio precizan.

Španci su i dalje imali inicijativu, ali su prvu pravu priliku u nastavku imali tek u 66. minutu, kada je rezervista Ramirez posle sjajne varke, šutirao sa petnaestak metara, ali je na našu sreću, pogodio stativu.

Slika na terenu se nije promenila ni posle toga, domaći konstantno napadaju, naši pokušavaju iz kontranapada da uzvrate, ali Kostić u par navrata nije uspeo da se najbolje snađe u završnici tih akcija.

Ipak, vreme je radilo za selekciju Srbije, bližio se finiš meča, a nova velika opasnost po gol Dmitrovića viđena je u 83. minutu, kada je Oliver Tores šutirao sa oko 12 metara, ali mu je Radoja zasmetao, dovoljno da Španac pošalje loptu preko gola.

A onda, na ulasku u nadoknadu vremena, u dodatnih pet minuta, Španci uspevaju da izjednače - Roberto je strelac, 1-1!

Usledio je samo minut kasnije još jedan njihov opasan napad, nisu ga iskoristili, a onda se Čavrić lavovski izborio za jednu loptu, uposlio Kostića, koji konačno jednu kontru uspeva da završi na pravi način - Gol, 2-1 za Srbiju!

Srbija je na Evropskom prvenstvu!

Španija: Arizabalaga, Havi Mankiljo, Serhi Gomez, Mark Muniesa (Oliver Tores od 69.), Gaja, Saul Nigez, Muniain (Ramirez od 55.), Serhi Roberto, Isko, Deulofeu (Sarabija od 63.), El Hadadi.

Srbija: Dmitrović, Veljković, Petrović, Ćirković, Stojković (Filipović od 64.), Kovačević, Radoja (Mijailović od 85.), Čaušić, Kostić, Pešić (Čavrić od 71.), Slavoljub Srnić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke