Hapsio bi Tole, ali se u Srbiji ne namešta!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.03.2015.
11:33
Izvor: Sportske.net

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić reagovao je na dešavanja u susednoj Crnoj Gori. Tole tvrdi da će svaki fudbaler koji namesti utakmicu biti priveden pravdi, samo, za sada nema dokaza da bilo ko namešta.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Crne Gore u sredu je sprovelo akciju privođenja pravdi petorice fudbalera za koje se osnovano sumnja da su učestvovali u nameštanju utakmica u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi i preko kladionica pribavili protiv pravnu dobit u iznosu od više desetina hiljada evra.

U Srbiji za sada nema takvih akcija, čini se da nam je fudbal lišen bilo kakvih nečasnih radnji, a predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić tvrdi da bi svako ko se upusti u nečasne radnje odmah bio lišen slobode.

"Nameštanje mečeva je veliki problem fudbala u čitavoj Evropi i treba mu se najoštrije suprotstaviti. Mi za sada nemamo dokaza da se namešta u srpskom fudbalu. Imamo posmatrače na utakmicama i ukoliko oni uoče bilo kakve nepravilnosti, mi ćemo postupiti isto kao FS Crne Gore. rešavaćemo problem na isti način" kaže Karadžić za "Informer".

Prvi čovek "srpske kuće fudbala" poručuje da Fudbalski savez Srbije nije u mogućnosti da bilo koga hapsi ili osuđuje ali da uvek može da podrži nadležne organe u obavljanju svog posla.

"Mi kao Savez ne možemo da hapsimo, ali možemo da podržimo državne organe u onome što rade i da im pomognemo na svaki način. FSS ima dobru saradnju sa policijom" poručuje Karadžić.

Poslednji put kada se podigla pompa oko nameštanja utakmica istražni organi nisu uspeli da dokažu da je bilo prekršaja iako je fudbaler Borca Dragiša Pejović tvrdio da je utakmica sa Partizanom bila nameštena.

Osim toga neretko smo u prilici da slušamo kako je ova ili ona utakmica nameštena ali smo za sada daleko od bilo kakve potvrde jer očito ne postoji volja da se stvari ispituju do kraja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke