Gudelj: "Svima se sviđaju Advokatove ideje"

Autor: Miloš Marković
petak 05.09.2014.
14:05
Izvor: Sportske.net

Fudbaler koji od svih reprezentativaca najbolje poznaje sadašnjeg selektora ističe da njegovi drugovi lako usvajaju ideje holandskog stručnjaka.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Srbija se uveliko sprema za meč sa Francuskom, koji iako prijateljskog karaktera ima takmičarsku važnost i predstavlja gernealnu premijeru našeg tima pod vođstvom novog selektora.

Za razliku od svojih saigrača, ali i kompletne fudbalske javnosti, Nemanja Gudelj odlično poznaje Dika Advokata za koga kaže da je izuzetan trener.

 "Advokat mi je prošle godine bio trener u AZ Alkmaru. On je veliko trenersko ime u Holandiji i uživa ogroman autoritet u toj zemlji. Voli oštru i kompaktnu igru. Njegova filozofija je takva da se prvenstveno dobro igra u odbrani, da se to valjano odradi, a potom da se uspešno igra u napadu", rekao je Gudelj, a prenosi zvanični sajt FSS.

Mladi fudbaler smatra da naši reprezentativci lako usvajaju sve ideje Dika Advokata.

"Vidim da igračima odgovara ono šta selektor traži od njih i da im se sviđaju njegova razmišljanja. Uopšte ne brinem o tome da li će igrači moći da prihvate njegove ideje i zahteve na terenu", smatra Gudelj.

Nekadašnji mladi reprezentativac je pred ispunjenjem dečijeg snaga da igra u "A" reprezentaciji pred beogradskom publikom. Njegovo zadovoljstvo je veće što će to biti na terenu gde je njegov otac Nebojša u dresu Partizana ostavio zapažen trag.

"Do sada sam igrao pred našom publikom u dresu mlade reprezentacije. Zato jedva čekam da utakmica sa Francuskom počne".

"Francuska uvek ima dobar tim i velike igrače. Pred nama je težak posao, znamo da nam neće biti lako. Naravno mićemo se potruditi da pružimo svoj maksimum i da dobijemo Francusku"
, želja je Gudelja.

Inače, meč između Srbije i Francuske se igra u nedelju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke